Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul,İzmir ve Ankara'da Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak isteyenlere polis müdahalesi

        İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay'da toplanan gruplara polis müdahale etti. Taksim'de yapılan müdahalede ortada kalan genç bir kadın fenalık geçirirken, bazı göstericiler gözaltına alındı. Ankara'da da 10 kişi gözaltına alındı.

        Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerini anmak için Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kömür bırakmak isteyen 10-15 kişilik gruba polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri kalkan ve coplarla grubu Tarlabaşı'na doğru sürükledi. Polisin gözaltına almadığı grubun Tarlabaşı'na doğru uzaklaştırdığı görüldü.

        MÜDAHALENİN ORTASINDA KALAN KADIN FENALIK GEÇİRDİ

        Taksim ve Galatasaray Meydanı'ndaki polis müdahalesi sırasında yoldan geçen ve eylemin ortasında kalan bir vatandaş fenalık geçirdi. Suni teneffüs yapılan vatandaş yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

        Akşam saatlerinde Taksim ve Galatasaray Meydanı'nda toplanarak protesto gösterisi düzenlemek isteyen gruplara polis müdahale etti. Müdahale esnasında yoldan geçen bir kadın eylemin ortasında kaldı. Bir anda fenalık geçiren genç kadına yoldan geçen vatandaşlar ve eylemciler ilk müdahaleyi yaptı. Suni teneffüs yapılan kadın, daha sonra olay yerine gelen ambulansla çevredeki en yakın hastaneye sevk edildi.

        Hastanede müşahede altına alınan kadının hayati bir tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.Bazı göstericiler gözaltına alındı.

        GAZİ MAHALLESİ

        Sultangazi'de Soma faciası sebebiyle toplanan yüzlerce gösterici, Gazi Mahallesinde sokakları savaş alanına çevirdi. Polise Molotof, hava-i fişek, taş ve bilyelerle saldıran göstericilere polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

        Gazi Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi üzerinde toplanarak soma faciasını protesto eden yüzlerce gösterici sokakları adeta savaş alanına çevirdi. Devirdikleri çöp konteynırları ile pazar tahtalarını ateşe vererek yolu trafiğe kapatan kalabalık, polise Molotof bombası, hava-i fişek, taş ve bilyelerle saldırdı. Tüm uyarılara karşın dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağılırken, zaman zaman ara sokaklar üzerinde yine polisle çatışmayı sürdürdü.

        Bölgedeki gerginlik yer yer sürerken bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi.

        ANKARA

        Öte yandan Ankara'da Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto eden gruba polis tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

        Saat 18.30 sıralarında Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Soma’daki maden kazasını protesto etmek için toplanan ve bu caddeyi trafiğe kapatan grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca, polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti. Müdahale sırasında bir işyerine giren göstericiler ile polis arasında kısa süreli tartışma ve arbede yaşandı.

        Gösteriler ara sokaklarda da devam etti. Gösterici grup, polisin müdahalesine taş ve havai fişekle karşılık verdi. Çıkan olaylarda 10 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

        İZMİR

        Soma'da yaşanan faciayı protesto etmek için yolu trafiğe kapatıp ateş yakan gruba polis müdahale etti.

        Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan bir grup, Soma'da yaşanan faciayı gerekçe göstererek Talatpaşa Bulvarı'nda araç geçişini engelledi.

        Cadde ortasına yığdıkları malzemeleri ateşe veren grup, polisin dağılmaları yönündeki uyarısını dikkate almayarak eylemlerini sürdürdü.

        Polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak müdahale ettiği grup, taş ve havai fişekle karşılık verdi. Grup daha sonra ara sokaklara dağıldı.

        Yolun trafiğe açılmasından sonra tekrar toplanan grup, Talatpaşa Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Çevrede bulunan aydınlatma direklerine ve trafik işaretlerine zarar veren gruptakiler, polisin müdahalesiyle dağıldı.

        Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yeniden bir araya gelen göstericilerin, eylemi sürüyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ