Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Soma'daki maden faciası nedeniyle 19 Mayıs'ta yapılacak şenlik, konser ve kutlamalar iptal

        Lütfi ERDOĞAN / ANKARA

        Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki Eynez sahası maden ocaklarında meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle, 95’inci yılında, 19 Mayıs kutlamaları yalnızca “resmi” düzeyde gerçekleştirilecek.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri, tören kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Liderler, Aslanlı Yol’dan yürüyecek ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılacak. Devlet erkanı daha sonra saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okunacak. Cumhurbaşkanı Gül, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

        Manisa Soma’daki maden faciasının ardından Türkiye genelinde 3 gün yas ilan edilmiş; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlama programları da iptal edilmişti. Bu kapsamda tüm yurtta, kurum ve kuruluşlar da yapılması planlanan şenlik, konser ve kutlamaların iptal edildiğini duyurmuştu.

        MEB, OKULLARI UYARDI

        İptaller kapsamında okul ve stadyumlarda da kutlama törenleri yapılmayacak. Başbakanlık’ın yayınladığı iptal genelgesini illere gönderen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kutlama törenlerinin çelenk koyma dışına çıkmamasını istedi. Bakanlık tören sırasında şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

        BELEDİYELER DE İPTAL ETTİ

        Çankaya Belediyesi de diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşlar gibi, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için önceden planladığı tüm kutlamaları iptal etti. Belediye, kutlamalar yerine Atatürk’ün Çankaya’sında birçok cadde ve sokağı Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ