Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ağrı karıştı!,Ağrı'da gerginlik,Ağrı'da kavga,Ağrı'da karışıklık,Ağrı'da BDP'li bir grup ile polis çatıştı: 6 yaralı

        Ağrı’da bir grup BDP'li ile polis arasındaki çıkan arbedede, 4'ü polis memuru 6 kişi yaralandı. Olaylar sırasında polis havaya ateş açtı.

        1 Haziran'da belediye başkanlığı seçiminin yenileneceği Ağrı'da, bugün saat 13.30 sıralarında bir grup BDP'li ile izin günü sivil kıyafetle çarşıya çıkan polisler arasında tartışma başladı. Yakında bulunan BDP'nin seçim bürosundan gelenler de karışınca tartışma arbedeye dönüştü. İddiaya göre polislere saldıran gruptakiler bir polisin tabancasını almaya kalkışınca, arkadaşları bunu engellemek için havaya ateş açtı.

        2 KİŞİ GÖZALTINDA

        Polislerin saldırıya uğradığı ihbarı üzerine gelen resmi kıyafetli polisler, BDP'li gruptan 2 kişiyi gözaltına alıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto için Emniyet Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Takviye ekiplerin gelmesiyle BDP'li grup dağıtılırken olaylarda 4'ü polis 6 kişi yaralandı.

        AĞRI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

        Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, izin günü sivil kıyafetle çarşıya çıkan 7 emniyet mensubuna bir grubun sözlü saldırı, küfür ve hakarette bulunulduğu belirtildi.

        Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan 6 kişiden 4 polisin Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği, saldıran gruptan gözaltına alınan 2 kişiden T.S.'nin iki yıl önce bölücü örgüt soruşturmasında 6 ay cezaevinde tutuklu kaldığı belirtildi.

        Açıklamada, olaya karışan emniyet mensuplarının kusurunun olup olmadığının belirlenmesi için idari inceleme başlatıldığı da belirtilerek, " Saldırgan ve provokatör tutum sergileyen kişilere karşı Ağrılı vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bu gün de prim vermeyeceğine inancımız tamdır" denildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ