Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da kaçırılmak istenen kıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından psikolojik destek veriliyor, Bakanlık o kız için devrede

        Konya'da okuluna giderken 40 yaşındaki A.P., tarafından kaçırılmak istendiği iddia edilen ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki R.S.'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından psikolojik destek veriliyor. Ailesine ise yine bakanlık tarafından ‘aile danışmanlığı' desteği veriliyor.

        Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi'nde oturan ilkokul öğrencisi R.S., geçen 22 Mayıs Perşembe günü saat 08.40'da evinden çıkıp, yakındaki okuluna gitmek istedi. İddiaya göre 40 yaşlarında bir erkek, R.S.'ye "Ben senin amcanım" diyerek otomobiline çağırdı. R.S. de "Ben sizi tanımıyorum. Siz benim amcam değilsiniz" deyip, kaçıp markete sığındı.

        Market sahibinin haber vermesiyle gelen polislere olayı anlatan R.S., "Bana 'ben senin amcanım' dedi. Ben de sizi tanımıyorum dedim. Sonra da kaçtım. Daha önce görmüştüm, ama kim olduğunu bilmiyorum'' dedi.

        Polis yaptığı inceleme şüphelinin 'cinsel taciz ve küçük yaşta çocuğa cinsel istismar, yağma ve adam yaralama' gibi suçlarından kaydı olan A.P. olduğunu saptadı. A.P.'nin daha önce R.S.'nin ablasını da taciz ettiği ve babasının da A.P.'yi dövdüğü öne sürüldü.

        A.P., aynı gün Seydişehir'e gitmek istediği sırada otobüs terminalinde polis tarafından gözaltına alındı.

        TEMASTA BULUNMADIĞI İÇİN SORUŞTURMASI TUTUKSUZ YAPILIYOR

        Suçlamaları kabul etmeyen ve polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan A.P.'nin küçük kıza temasta bulunmadığı ve sadece otomobilinden çağırdığı, daha önceki suç kayıtlarının da göz önünde bulundurularak soruşturmasının tutuksuz devam ettiği öğrenildi.

        KÜÇÜK KIZA PSİKOLOJİK DESTİK

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, olayın ardından R.S. ve ailesiyle temasa geçti. Bakanlık tarafından R.S.'ye psikolojik destek verilirken, ailesine de aile danışmanlığı desteği veriliyor. Psikolojik destek sayesinde küçük kızın yaşadığı travmayı atlattığı ancak, yeniden aynı travmayı yaşamaması için psikolojik desteğin devam ettiği öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ