Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ocakta unutulan yemek evi harabeye çevirdi,Aydın'da yangın,Aydın'da ev yangını

        Aydın merkez Efeler ilçesinde, ocakta unutulan yemeğin taşması sonucu mutfakta sıkışan gaz bomba gibi patladı.Kapıyı yerinden söken ve sıvaları döken patlamada büyük maddi hasar meydana geldi.

        Olay, bu gece saat 23.00 sıralarında Aydın merkez Efeler ilçesi Girne Mahallesi Huzurevi Caddesi numara 28 adresinde bulunan 3 katlı Şefika Ana Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; apartmanın ikinci katında yalnız başına yaşayan Zehra Ç., yemeği ocakta bırakarak dışarıya çıktı. Bir süre sonra evine geri dönen yaşlı kadın, dairesine gireceği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Korku ve panik içinde sokağa inen Zehra Ç., komşularından yardım istedi.

        Patlamanın ardından binanın diğer katlarında bulunan ailelerde, dumanların kapladığı apartmandan dışarıya çıktı.

        Yangının ihbar edilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gaz maskeleriyle yangına müdahale etti. Yangın mutfaktan diğer odalar ile binanın diğer katlarına sıçramadan söndürüldü.

        KAPI SÖKÜLDÜ, SIVALAR DÖKÜLDÜ

        Yangının söndürülmesi ve dumanın tahliye edilmesinin ardından Zehra Ç'nin yaşadığı daireye giren itfaiye ekipleri, patlamanın şiddeti nedeniyle mutfak kapısının yerinden söküldüğünü ve duvardaki sıvaların bir bölümünün döküldüğünü gördü. Yangın nedeniyle mutfaktaki eşyaların büyük bir bölümü kullanılamaz hale gelirken, evde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

        Ocakta unutulan yemeğin taşmasının ardından gaz sıkışması nedeniyle çıkmış olabileceği tahmin edilen yangında; patlamadan son anda kurtarılan ve sızdırmaya devam eden mutfak tüpü, itfaiye ekipleri tarafından binadan uzaklaştırıldı.

        Bina sakinlerinin dışarı çıkmasının ardından birinci kattaki dairede kalan ve dumandan zehirlenmek üzere olan kedi de itfaiyeciler tarafından kurtarıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ