Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu film açıklaması, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a yanıt

        Seyhan KURTMAN / İZMİR (AHT)

        CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benim hakkımda yeni bir film hazırlıyorlar" açıklamasına, "Eğer bir film hazırlanıyorsa açıklasın. Demek ki ayrıntıları biliyor. O bildiğine göre, ayrıntılarını verirse biz de öğrenmiş oluruz" karşılığını verdi.

        CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'da yenilecek yerel seçim nedeniyle Aydın'ın Buharkent ilçesine geldi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı "Benim için yeni bir film hazırlıyorlar" açıklamasına yönelik soruyu şöyle yanıtladı: "Açıklasın. Eğer bir film hazırlanıyorsa açıklasın. Demek ki ayrıntıları biliyor. Nedir, ne değilir biz bilmiyoruz. Tabi bu konularda bizim herhangi bir bilgimiz yok ama kendisiyle ilgili bir film mi hazırlanıyor, başka bir şey mi hazırlanıyor, o bildiğine göre ayrıntıları verirse biz de öğrenmiş oluruz."

        "ADAY ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN HERKES GÖRECEK"

        Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı kriterlerine yönelik, "Önümüzdeki seçimde vatandaş cumhurbaşkanı adayını, kimliğini görecek. Geçmişine bakacak. Cumhurbaşkanlaları 'vatana ihanet' hariç hiçbir şekilde suçlanamaz. Bu nedenle geçmişini çok temiz olması lazım. Normal siyasi seçmiyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanının nitelikleri itibariyle herkesi kucaklaması, ayrım yapmaması, bölücülük yapmaması lazım. Aday ortaya çıktığı zaman bu nitelikleri sahip mi değil mi herkes onu görecek" dedi.

        MİTİNGTE HALKA SESLENDİ

        Buharkent Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingte de halka seslenen Kılıçdaroğlu, pazar günü yapılacak seçimde partisinin Buharkent Belediye Başkan Adayı Hüseyin Başoğlu'na destek istedi. Mitinge parti yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile İzmir ve Aydın'daki ilçe belediye başkanları da katıldı. Coşkulu kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, siyasi bir konuşma yapmayacağını ve ilçe halkının vicdanın sesleneceğini belirterek, halkın, 12 yıldır ilçeye vadedilip yapılmayan hizmetleri pazar günü sadıkta sormasını istedi.

        "HİZMETLERİN BİZZAT TAKİPÇİSİ BEN OLACAĞIM"

        Hizmetlerin bizzat takipçisi olacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ali şöyle yaptı, Veli böyle yaptı' demeyi bir tarafa bırakıyorum. Gün Türkiye genelinde siyaset yapma günü değil. Buharkent'i nasıl ayağa kaldırız, sorunlarını nasıl çözeriz onu anlatmak istiyoruz. Kim bu ülkeye hizmet etmişse benim başımın üstünde yeri var. Aydın'da az oy farkıyla önce belediyeyi aldık. Aydınlı baktı, Özlem Başkan çalışıyor. Büyükşehir oldu, oyunu artırakak Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Hizmet ediyor, çalışıyor, emek veriyor. Onun bir sözü var. Buharkent'i, 'bölgenin önemli bir merkezi yapacağım' diyor. Biz bütünlüğün bozulmasını istemiyoruz. Beraber çalışır, yan yana, el ele emek verirler. Hüseyin Başoğlu'na yetki verin. Emek vermek, Anakent Belediye Başkanıyla uyumlu çalışmak istiyor. Size söz veriyoruz. Başkan pazartesi günü koltuğuna oturacak ve ben de kahve içmeye geleceğim. Hizmetlerin bizzat takipçisi ben ve Özlem Başkan olacak. Sözümüz söz."

        "PARAYLA OY SATIN ALMAYIZ"

        Kılıçdaroğlu, atılan bir slogan üzerine de şöyle konuştu: "Parayla oy satın almayız. Bizim öyle geleneğimiz yoktur. Birileri para dağıtır vesaire... Biz milletin hür idaresine sahibiz. Açık yüreklilikle söylüyorum. Net söylüyorum, huzur içinde söylüyorum. Siz seçtiğiniz ben de takipçisi olacağım. 12 yıldır size verilen sözler tutulmadı, başka bir belediye başkanını bir görün bakalım. Sözün arkasında adam gibi duruyor mu durmuyor mu? Söz veriyorum, geleceğim bunların takipçisi olacağım. İki yıl içerisinde Buharkent'in dünyası değişecek. Yeniden inşa edeceğiz. Huzuru, emeği, alınterini getireceğiz. Hizmet edeceğiz. Buharkent'e hizmet etmeyi de namus görevi kabul edeceğiz."

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buharkent ilçesinden önce Aydın Büyükşehir Belediyesi'i ziyaret etti. Belediye çıkışında 3,5 aylık oğlu Hasan Muhamed için bez alamadığını söyleyen Yıldız Gökçe, Kılıçdaroğlu'dan yardım istedi. CHP lİderi, kadına yardım edilmesi için belediye yetkilileriyle konuştu. Kılıçdaroğlu, Aydın'ın çileğiyle ünlü Atca ilçesine de uğrayarak kahvehanede vatandaşlarla buluştu. CHP'nin 60 yıl sonra belediyeyi kazandığı Atca'da Kılıçdarloglu'na çilek ikram edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ