Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul, Ankara ve Adana'da polis müdahalesi,Taksim polis müdahalesi, Taksim'de son durum,Taksim Gezi Parkı müdahale, Taksim'de müdahale,Ankara'da polis müdahalesi, Ankara'da son durum,Adana'da polis müdahalesi,Adana'da son durum,Gezi olayları yıldönümü

        Bazı illerdeGezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü sebebiyle toplanan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere yönelik polis müdahalesi yaşandı.

        İstiklal Caddesi'nde, Galatasaray Meydanı'nın ilerisinde ve caddeye çıkan Meşelik Sokak'ta toplanan iki ayrı grup, slogan atmaya başladı.

        Güvenlik amacıyla bekleyen polis ekipleri, grupları, eylemlerinin izinsiz olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde uyardı. Polis ekipleri, Meşelik Sokak'taki grubun önünde barikat oluşturarak İstiklal Caddesi'ne çıkışlarını engelledi.

        Caddedeki gruba destek veren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner, polis yetkilileriyle görüşerek, grubun anma yapmak üzere Gezi Parkı'na yürümesine izin verilmesini istedi.

        Grubun yürümesine izin vermeyen polis ile bazı kişiler arasında arbede yaşandı. Polisler, kalkanlarıyla ve TOMA'ların da desteğiyle gruptakileri Galatasaray Lisesi'ne doğru uzaklaştırdı. Arbedenin sürmesi üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, gruptan bazı kişileri gözaltına aldı. Eylemciler dağılarak ara sokaklara kaçtı.

        Olaylar sırasında caddedeki bazı iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

        Ayrıca polis, İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubun Taksim Meydanı'na yürümesine izin vermedi.

        Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından, gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

        Gruptan 5 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri Taksim Meydanı'nda bekletilen polis midibüslerine götürdü. Bu sırada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polislere tepki gösterdi. Tanal ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

        İstiklal Caddesi'nde belirli aralıklarla güvenlik barikatı oluşturan polis ekipleri, ara sokaklardan caddeye girişlere izin vermiyor. Polis helikopteri de bölge üzerinde güvenlik uçuşu yaptı.

        İŞTE EYLEMLERİN BİLANÇOSU: 105 GÖZALTI

        İstanbul'da yapılan eylemlerin sırasında başta Beyoğlu ve çevresi olmak üzere Şişli, Sultangazi ve çevre ilçelerde toplam 105 kişi gözaltına alındı. Şahıslar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AHT)

        İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK TAKSİM MEYDANI'NDA

        İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, geceyarısı Taksim Meydanı'na gelerek, meydanda görev yapan polis ekiplerini denetledi.Saat 24.00 sıralarında Taksim Meydanı'na gelen Altınok'a, bir genç, Evime gideceğim, meydandan geçirmiyorlar diye tepki gösterdi. Korumalar, genci uzaklaştırdı.Emniyet Müdürü Altınok ise, Taksim'de görevli amirlerden son durum hakkında bilgi aldı.

        CİHANGİR'DE 2 POLİS YARALANDI

        Gezi Parkı’na çıkmak isteyen yüzü maskeli küçük gruplar, Firuzağa Mahallesi Defterdar Yokuşu’na çıkan ara sokaklarda toplanarak, polislere sapanlarla taş ve havai fişek atmaya başladı. Göstericilerin saldırısında 2 polis memuru yaralandı.Polis de eylemci gruba biber gazı ve taşlarla karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan grupları kovalayan polis, yakaladığı bazı kişileri gözaltına aldı. Kovalamaca sırasında bir polis memuru kolundan yaralandı. Yaralanan polis memuru, kendisini yaralayan göstericinin gözaltına alınan eylemcilerden biri olduğunu öne sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi.Polisin göstericileri kovaladığı sokaklarda pencerelere çıkan bazı vatandaşlar ise tencere-tava çalarak polislere tepki gösterdi.

        Olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Firuzağa Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, çöp konteynerlerini devirip ateşe verdikten sonra cadde üzerinde barikat kurdu. Grup, polise taş ve şişe atınca, polis de gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada, eylemcilerin attığı taşlardan biri, Çevik Kuvvet’te görevli bir polis memurunun başına isabet etti. Kafasından kan akan polis memuruna ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Yaralı polis memuru, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.Eylemcilerin dağılmasından sonra, caddeye kurulan barikatlar iş makinalarıyla kaldırıldı. Ateşe verilen çöp konteynerleri de TOMA’dan sıkılan suyla söndürüldü.

        KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ

        Kadıköy D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde yolu kapatmak isteyen bir gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

        Kadıköy D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde bir grup pankart açarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri de gruba müdahale ederken, eylemcilerden bazılara polise molotof kokteyli attı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, D 100 Karayolu'nda hareketli dakikalar yaşandı. TOMA aracı karayolunda manevra yapıp ters istikamette bir müddet ilerledi. Çevik kuvvet ekipleri de D-100 Karayolu'nda grubun yolu trafiğe kapatmaması için bir müddet bekledi. Atılan molotof kokteyli bir polis memuru tarafından söndürüldü.

        NİŞANTAŞI'NDAPOLİS MÜDAHALESİ

        Nişantaşı'nda, Gezi olaylarının yıl dönümünü bahane edip polise havai fişek ve taşlarla saldıran gruba polis tazyikli su ile müdahale etti.

        Gezi olaylarının yıl dönümünde polis ekipleri Taksim'e çıkan tüm yolları kapattı. Polis ekipleri, eylem için toplanan grupları kalkanları ile uzaklaştırmaya çalıştı. Bazı gruplar ise Nişantaşı'nda havai fişek atıp, yol kapatarak eylem yaptı. Çevik Kuvvet polisleri tazyikli su ve biber gazlarıyla müdahale etti. Polis, çıkan olaylarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

        OSMANBEY'DEPOLİS MÜDAHALESİ

        Osmanbey'de uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. Habertürk muhabiri Aytaç Kurnaz, Habertürk TV'de gelişmeleri aktarırken, polisin müdahale sırasında plastik mermi kullandığını belirtti. Osmanbey'in ara sokaklarında gerginlik sürüyor ve çok sayıda gözaltı var.

        BEŞİKTAŞ'TAPOLİS MÜDAHALESİ

        Beşiktaş Kartal heykeli çevresinde toplanan kalabalık polis ile karşı karşıya geldi. Eylemcilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak götürüldü.

        Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen aralarında Çarşı grubunun da bulunduğu eylemcilere polis müdahale etti. Teşvkiye'de başlayan polis müdahalesi ara sokaklara uzandı. Polis TOMA'dan sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermilerle gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara girerek dağıldı. Polisle grup arasındaki kovalamaca bir süre ara sokaklarda sürdü. Çevik kuvvet ekipleri vatandaşlar tarafından tencere tava çalınarak protesto edildi.

        OKMEYDANI'NDAPOLİS MÜDAHALESİ

        Okmeydanı'nda, Şark Kahvesi mevkisinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup da Piyalepaşa Caddesi'ne doğru yürüdü. Caddeyi trafiğe kapatan ve barikat kuran gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

        Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan eylemcilere müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan gruptakiler, polise molotofkokteyli, havaifişek ve taşla karşılık verdi. Caddedeki barikatı kaldıran polis, güvenlik nedeniyle yolu trafiğe açmadı.

        Atılan molotoflar nedeniyle bir iş yerinde yangın çıktı. Polis TOMA'lar ile yangına müdahale etti.

        Çıkan olaylarda vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Özellikle bir düğün salonundan çıkan çocuklar ve kadınlar güçlükle olay yerinden uzaklaştırıldı. Caddeler savaş alanına döndü. Okmeydanı'ndaki gerginlik geç saatlere kadar sürdü.Okmeydanı'ndaki gerginlik sürüyor.

        Öte yandan Kurtuluş Caddesi'nde bazı eylemcilerin binaya girdiğini söyleyen apartman sakinleri, polisten yardım istedi. Polis ekipleri, apartmanda bir kısmı kullanıma hazır yaklaşık 20 molotofkokteyli ele geçirdi. Torbalarda bulunan molotofkokteylleri, polis aracıyla emniyete götürüldü.

        GAZİ MAHALLESİ'NDEPOLİS MÜDAHALESİ

        Sultangazi Gazi Mahallesi'nde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TEM Otoyolu'na çıkmak isteyen gruba polis, biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti.

        Gazi Mahallesi'ndeki müdahale sırasında, göstericilerin bir apartmanın çatısından polislerin bulunduğu caddeye molotof kokteyli attığı görüldü. Gazi'deki polis-eylemci gerginliği devam ediyor.

        TENCERE TAVALI EYLEM

        Gezi Parkı olayları sırasında geçen yıl bütün Türkiye'de yapılan tencere-tava eylemi, Gezi'nin yıldönümünde yeniden gerçekleşti.Sosyal medyada yapılan çağrının ardından, İstanbul'un bazı yerlerinde vatandaşlar saat 21.00'de pencere ve balkonlara çıkarak tencere-tava çalmaya başladı. Bazı vatandaşların da evlerinin ışıklarını yakıp kapattığı görüldü.

        Eyleme, Ataşehir genelinde de katılanlar oldu. Caddede seyreden otomobil sürücüleri de korna çalarak eyleme destek verdi.

        ANKARA'DAPOLİS MÜDAHALESİ

        Ankara Kızılay Meydanı'nda Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle toplanan gruba polis müdahale ediyor.

        Güvenpark'ta Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Güvenpark'ta birçok grup toplandı. Saat 17.00'den itibaren Güvenpark önünde toplanan grup, çeşitli sloganlar atmaya başladı. Saat 19.00'dan itibaren gruplar Kızılay'dan Bakanlıklar istikametine gidiş yönünü trafiğe kapattı. Polis, anons ederek, yolun, grupların engellemesi nedeniyle araç trafiğine kapandığını, bu nedenle grupların dağılması gerektiği ifade edildi. Anonslarda grupların dağılmaması halinde müdahale edileceği dile getirildi. Grupların yolu trafiğe açmamasının ardından polis ekipleri, TOMA araçlarında gruba tazyikli su ile müdahale etti.

        Polisin Güvenpark etrafında gruba tazyikli su ile müdahalesi devam ediyor.

        ADANA'DAPOLİS MÜDAHALESİ

        Adana'da Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönemi nedeniyle yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

        Aralarında CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ile birçok sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle birer açıklama yaptı. Grup, ardından da çevrede geniş güvenlik önlemi alan polise, yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polis, yürüyüşe izin verilmeyeceğini, aksi takdirde müdahale edileceğini söyledi.

        CHP Milletvekili Turgay Develi'nin de girişimlerine rağmen izin verilmeyince gruplar, harekete geçti. Bunun üzerine çevrede önlem alan 3 ayrı TOMA'dan grupların üzerine su sıkılmaya başlandı. Polisin sert müdahalesine eylemciler de taş ve sopalarla karşılık verdi. Çevik Kuvvet polisinin de müdahale ettiği eylemcilerden biri TOMA'nın üzerine çıkarak su sıkmasını engellemeye çalıştı. Diğer TOMA'dan eylemci gencin üzerine su sıkılınca yere düştü.

        HATAY'DAPOLİS MÜDAHALESİ

        Hatay'da, Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle toplanan gruplara polis müdahale etti.Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 800 kişilik grup, sloganlar atarak Armutlu Mahallesi'ne doğru yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen grup, Gündüz Caddesi girişinde durduruldu. Polis, grupların dağılmasını isteyince arbede yaşandı. Polise taş ve bilye atan gruplara TOMA'lardan su sıkılıp, biber gazı atıldı. Polisin sert müdahalesi sırasında gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bazı gruplar ise Gündüz Caddesi'nde tekrar toplanarak polisi taşladı. Polisle eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.

        İZMİR 'DE 60 GÖZALTI

        Gündoğdu Meydanı'ndaki göstericilerden yaklaşık 300 kişilik bir grup Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Bulvarı üzeri, Ticaret Borsası önünde polis göstericilere TOMA araçlarıyla su ve gaz sıkarak müdahale etti.

        Cumhuriyet Parkı'nda toplanan kalabalık burada yapılan konuşmaların ardından saat 20.30'a doğru yine Yürüyüş Yolu'na çıkarak Ak parti İl binasının bulunduğu Perşembe Pazarı'na yürüdü. Burada bariyerlerde yolu kesip önlem alan ve TOMA araçlarını da getiren polisler, uyarı yaparak kalabalığın dağılmasını istedi. Bu arada kalabalıktan bazı kişiler polislere taş atınca gerginlik iyice arttı. Yapılan uyarılar ve tartışmaların ardından kalabalıktan bazı gruplar polislerin oluşturduğu ve TOMA araçlarının da bulunduğu bariyerlerin önüne oturdu. Grup, saat 21.30'da Cumhuriyet Parkı'na geri döndü.

        İzmir'de polisin biber gazıyla müdahale ettiği gruptan 60 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar otobüslerle emniyet müdürlüğü binasına götürüldü. Diğer göstericiler de dağıldı.

        TUNCELİ'DE POLİS MÜDAHALESİ

        Tunceli'de Gezi Parkı olaylarının 1. yıldönümü nedeniyle eylem yapan gruba polis müdahale etti.Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli 300 kişilik bir grup, ateş yakarak slogan atmaya başladı. Polis, araç hoparlöründen gruba "dağılın" uyarısı yaptı. Ancak grup uyarılara taşlarla yanıt verince polis, tazyikli su sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Tazyikli suyla dağılan grup, tekrar bir araya gelerek polisi taşlamayı sürdürdü. Polisin gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine ara sokaklara dağılan grup, buradan polislere taş atmayı sürdürdü.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yaklaşık 5 bin kişi gösteri yaptı. Yürüyüş yapan kalabalık sık sık "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" sloganı attı.

        Gezi parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle çok sayıda kişi akşam saatinde 'Ali İsmail Korkmaz Parkı' diye adlandırdıkları Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'ndaki Eti Parkı'nda toplandı. Sayıları 5 bini bulan kalabalık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Porsuk Bulvarı, Şair Fuzuli, Cengiz Topel ve Üniversite Caddeleri'nde yürüyen göstericiler "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür", "Hükümet istifa", "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları attı.

        Kalabalık Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde yürüyüşü tamamladı. Burada düzenlenen formda Gezi Parkı eylemleri ile ilgili konuşmalar yapıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ