Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ölümcül hareketler bunlar!

        İnsanın kendine verdiği zararı başka kimse veremez derler ya... İşte bu sözün tam karşılığını veren iki fotoğraf... Cahillik mi, sorumsuzluk mu, kendini bilmezlik mi, adına ne derseniz deyin ama ortadaki manzara bir felaket. Bir insanın hem kendini hem de başkalarını gözünü kırpmadan nasıl da tehlikeye atabildiğini gösteren iki kanıt...

        YA ŞOFÖRÜN SORUMLULUĞU

        Bir yanda seyir halindeki minibüsün açık kapısına asılan, hatta zaman zaman ellerini bırakarak akrobatik hareketler yapan bir yolcu, diğer tarafta koca bir otobüsün arkasına asılan patenci bir çocuk... Her ikisi de şuursuzca hareket ediyor. Kendilerini bekleyen faciaya aldırmadan, bu akıl almaz davranışın sonucunda başkalarının da canının yanabileceğini umursamadan sözde aksiyon yaşıyorlar. Tıka basa dolu minibüsün basamaklarında seyahat eden yolcunun fotoğrafı, Yenibosna Kuleli’de çekilmiş. Minibüs de Yenibosna-Güneşli hattında çalışıyor. Tabii bu minibüsün sürücüsüne de söyleyecek iki lafımız var. Hadi yolcu akıl tutulması yaşıyor. Ne yaptığının, nasıl bir riske yol açtığının farkında değil. Peki ya şoför ne yapıyor? Üç kuruş daha fazla kazanabilmek için yasak olmasına rağmen aracı ağzına kadar dolduruyor, kapıları kapatmıyor, milletin basamakta seyahat etmesine göz yumuyor.

        Yani felakete davetiye çıkarıyor. Gelelim patenci çocuğa... O da Caddebostan sahilinde yakalanmış kameralara... Çevre sakinlerinin söylediğine bakılırsa bu manzara Sahil Yolu’nda sıkça görülüyor. Patenci çocuklar, gençler otobüslerin arkasına takılarak güya eğleniyor. Bu olup bitenlere müdahale de edilmiyor. İşte bu ihmal ve kural tanımazlık zincirinin son halkası da doğal olarak kazalar, facialar oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ