Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu New York'ta, Musul'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu New York'ta, Musul'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Konsoloslukta bulunanların IŞİD saldırıları sırasında neden tahliye edilmediği yönündeki soruya yanıt veren Davutoğlu, "Dışarıda sürekli çatışmalar vardı ve oluşacak risk göz önüne alındığında, içeride kalmalarının daha güvenli olacağı şeklinde bilgi verildi" dedi.

        "Bütün taraflar bilsinler ki; vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel gelirse bu karşılıksız kalmaz" diyen Davutoğlu, "Türkiye’nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın. Onlara gelebilecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele görür" şeklinde konuştu.

        İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        "HEMEN TAHLİYE EDİLMEDİLER ÇÜNKÜ..."

        "Biz 4 gündür 24 saattir tam alarm halindeydik. Musul bizimm için son derece önemlidir. Musul halkının güvenliği bizim için çok önemlidir.Bu faaliyetlerimize rağmen malesef Irak güvenlik güçleri, saldırılar karşısında Musul'u terketmek zorunda kaldı.Çatışmaların yoğunlaşması sebebiyle tahliye kararını oradaki arkadaşlara bıraktık. Dışarıda sürekli çatışmalar vardı ve oluşacak risk göz önüne alındığında, içeride kalmalarının daha güvenli olacağı şeklinde bilgi verildi.

        "PANİĞE KAPILMAMALIYIZ"

        Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce benzer durumlarda vatandaşlarımızı nasıl ülkeye getirdiğimizi herkes biliyor.İlk andan itibaren temaslarımız sürdü. Yakından takip ettik. Gelişmeleri birçok açılardan izledik. Bu takibi şu anda da sürdürüyoruz.

        Bu tür durumlarda paniğe kapılmadan yol haritası çizmek önemli olandır. Öyle günler vardır ki; milletlerin tarihlerinde bazı hususlar bütün kaygıların önüne geçer. Onların buraya salimen gelmesi herhangi bir şekilde bir inisiyatif geliştirmekten daha önemlidir.

        "TÜRKİYE'NİN KUDRETİNİ KİMSE TEST ETMESİN"

        Şu dakika itibariyle sağlıkları ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdarız. Salimen vatandaşlarımız ve görevlilerimiz döneceklerdir.

        Bütün taraflar bilsinler ki; vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel gelirse bu karşılıksız kalmaz. Türkiye’nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın. Onlara gelebilecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele görür.

        Ben şimdi acilen Türkiye’ye dönüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ