Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilettiğini bildirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "CHP, MHP'ye değerli bir evladını, bürokrat, diplomat olan bir şahsı bize önermişlerdir. Bu aday milletimiz için hayırlıdır" dedi.

        2

        Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan ilk açıklama!

        CHP ve MHP çatı aday olarak eski İslam Konferansı Örgütü Genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde anlaştı. Karar sonrası açıklama yapan çatı adayı İhsanoğlu,"Uzlaşmanın odak noktası olmak büyük teveccüh. CHP ve MHP'nin ortak kararını teşekkürle karşılıyorum" dedi.

        3

        Aktütün'de operasyon başlatıldı

        Genelkurmay Başkanlığı, silahlı üç terörist tarafından, Hakkari, Şemdinli-Aktütün karayolu üzerinde, Aktütün Ana Üs Bölgesine süt taşıyan bir aracın durdurularak yakıldığını, 3'üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı tarafından bölgede dün operasyon başlatıldığını bildirdi.

        4

        Minik Baran bulundu

        İstanbul Sarıyer'de ormanlık alanda kaybolan 4 yaşındaki Baran Çelik, yaklaşık 15 saat sonra ormanda uyurken bulundu.

        5

        Alaçatı'da maç keyfi

        Geçtiğimiz günlerde evlenen Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı, Maldivler’deki balayı sonrasında soluğu Çeşme’de aldı. Yakın arkadaşı oyuncu Pelin Karahan ve nişanlısı Bedri Güntay’la birlikte Alaçatı’ya giden ikili, Asma Yaprağı Restoran’da yemek yedi. Alkol almadığı gözlenen Buse Terim ve eşi daha sonra arkadaşlarıyla birlikte yürüyüş yaptı. Dünya Kupası maçının ekranlarda yayınlandığını gören çiftler, gezmeyi bırakıp maçı seyretti.

        6

        Ceylan'a taş gibi otomobil

        Ceylan için 7 bin swarovski taşla süslü bir otomobil tasarladı. Avrupa'nın en İyi otomobil tasarımcısı ödülü alan Erbakan Malkoç, şarkıcı Ceylan için 7 bin swarovski taşla süslü bir otomobil tasarladı. Her noktasında Ceylan'a ait izler bulunan aracın üzerine airbrush sistemi ile ünlü şarkıcının fotoğrafları işlendi.

        7

        Lucescu Shaktar'da kaldı

        İsmi son günlerde sıkça Galatasaray'la anılan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, gelecek sezon da takımının başında olacağını bildirdi. Lucescu düzenlediği basın toplantısında "Biz Shakhtar'a 10 yıl önce başladığımız işe devam edeceğiz. 10 yıl boyunca birlikte olduğum takıma, başkana, şehre 'elveda' demek olmaz. Türkiye'den bazı görüşmelerimiz oldu, bununla ilgili de açıklama yaptım. Tekrar ediyorum, takımı bırakmayacağım. Burada zaten halihazırda olan işime devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

        8

        Chelsea'den Diego Costa bombası

        Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho, Atletico Madrid'in golcüsü Diego Costa için "O takımımda görmek istediğim oyunculardan biri. Kulübü bu konuda bilgilendirdim ve transferi gerçekleştirecekleri konusunda onlara güvenim tam" derken, Brezilyalı golcü Costa ise "Her zaman Premier League'de oynamak istemişimdir. Chelsea dünyanın en iyi takımlarından birisi. Her şey yolunda giderse ve bir aksilik olmazsa önümüzdeki sezon Chelsea'de oynayacağım" açıklamasında bulundu.

        9

        "Hakan Çalhanoğlu ile anlaştık"

        Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen'in CEO'su Michael Schade, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Hakan Çalhanoğlu ile anlaşmaya vardık ve Hamburg'a da yazılı bir teklif sunduk. Hakan'ı yaklaşık 3 milyon Euro yıllık ücretle uzun süreli kontratla renklerimize bağlamak istiyoruz" dedi.

        10

        Murat Yakın Spartak Moskova'da

        Rusya'da 9 kez şampiyonluğa ulaşan Spartak Moskova, Murat Yakın'ı teknik direktörlüğe getirdi. Basın toplantısında çok mutlu olduğu gözlenen genç teknik adam, "Yüksek gelenek sahibi, böylesine büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Görüşmeler başladığında takımın ne derece büyük olduğunu farkettim. Spartak Moskova benim için büyük bir mücadele olacak. Ben ve ekibim, başarılı olmak için sonuna kadar savaşacağız" diye konuştu.

        11

        İşsize nakit para!

        'Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülü' çalışmasının tamamlandı. Çalışmada en dikkat çeken madde yardıma ihtiyaç duyan her işsize nakit yardım planlandığı, bunun da süreli ve şartlı verilmesi. Düzenlemenin 2016'ya kadar uygulamaya girmesinin hedeflendiği kaydedildi.

        12

        Son 3 ayın en düşüğünü gördük!

        Mart ayı işsizlik oranı yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşerek üç ayın ardından tek haneye geriledi. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,1, kadınlarda ise yüzde 11 oldu. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 11,6 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 16,7 iken,15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 9,9 olarak gerçekleşti.

        13

        Schumacher uyandı!

        Geçirdiği kayak kazasının ardından yoğun bakıma alınan Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher komadan çıktı. Schumacher'in menajerinin yaptığı açıklamaya göre tedavi gördüğü Fransız hastanesinden taburcu edildi. F1 pilotunun rehabilitasyon sürecine Grenoble'de bulunan bir diğer hastanede devam edilecek.

        14

        Telafer düştü, ABD Bağdat elçiliğini boşaltıyor

        Irak Devlet Televizyonu Türkmen kenti Telafer'in düştüğünü bildirdi. ABD, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki diplomat ve çalışanlarını tahliye ediyor

        15

        Irak'ta iki flaş karar

        Peşmerge güçlerinin kontrol altına aldıkları bölgelerde kalıcı olmaları konusunda anlaşmaya varıldı. Türkmenler silahlandıklarını ilan etti

        16

        Amerikan savaş gemisi Körfez'e giriş yaptı

        Amerikan donanmasına ait USS Mesa Verde isimli savaş gemisi İran Körfezi'ne giriş yaptı. 550 askerin bulunduğu gemi, Irak'ta olası operasyonlar için bölgeye gitti. Gemide savaş uçakları ve helikopter de bulunuyor.

        17

        Kerry'den Irak açıklaması

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak'ta yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. "Irak'ın bütünlüğüne önem veriyoruz" diyen Kerry, İran ile askeri işbirliği dahil Irak'taki durumu görüşmeye açık olduklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ