Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan istifa edecek mi, Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik MYK sonrası konuştu

        AK PartiMKYKtoplantısı sona erdi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Başbakan'ın istifa etmesi gerektiği' tartışmalarına ilişkin"Bırakalım bunları, kendimizi kandırmayalım.Başbakanın, başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğine dair ne bir Anayasa hükmü var ne bir yasa hükmü var ne de bir YSK kararı var.Sayın Başbakan istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın" dedi.

        Çelik'in açıklamalarından satır başları:

        İlk defa yurt dışındaki vatandaşlarımızın bulundykları ülkede oy kullanmaları bu seçimin başka bi özelliği.AK Parti disiplinli organize ve kararlı olarak seçimlere hazırlandı.

        Kılıçdaroğlu "Siyasetçiden cumhurbaşkanı olmaz" diyerek siyaseti ve siyasetçiyi tahkir ve tezyif

        etti.

        Huzur ve barış içerisinde seçim sürecinin gerçekleşmesini diliyorum.

        Sivas’taki o acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar rahmet diliyorum.Mezhep kavgalarının insanları ne hakle getirdiğini görmek istiyorsak Irak’a Suriye’ye bakmamız lazım.

        Madımak meselesi hala tüm detaylarıyla aydınlatabilmiş bir mesele değil. Keşke o perde büsbütün kalksa…Birileri vatanperverlik adına bu ülkeye en büyük kötülüğü neden yaptı bunu görmemiz çok faydalı olacaktır.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTİFA EDECEK Mİ?

        Kamuoyu araştırmasında en az 5 farklı ankete göre, adayımız Başbakan Erdoğan 50'nin üzerinde oyla ilk turda seçilecek.

        Kılıçdaroğlu ve yardımcılarının beyanları var. MHP ve HDP cephesinden bu konuda açıklamalar var.

        Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olursa, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak seçime girecek demiştim.

        Her genel seçim bir başbakanlık seçimi midir? Her genel seçim bir Başbakanlık seçimidir. Başbakan genel seçime giderken istifa ediyor mu?

        YSK aldığı kararda hangi meslek gruplarının aday olmaları halinde istifa etmeleri gerektiğine dair bir liste yayınladı. Peki nedir sizin derdiniz.

        Seçim yasakları başladığında Başbakan ne Başbakanlık uçağını kullanabilir ne de makam aracını kullanabilir. Sayın başbakan buna şimdiye kadar uydu ve uyacaktır.

        Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu zaman istifa etti mi?

        Bırakalım bunları. Kendi kendimizi kandırmayalım. Bugüne kadar dünyada da Türkiye'de de bunun bir örneği yoktur. Sayın Başbakanın, başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğine dair ne bir Anayasa hükmü var ne bir yasa hükmü var ne de bir YSK kararı var. YSK aldığı kararda, hangi meslek mensuplarının, hangi görevleri yapan insanların aday olmaları halinde görevlerinden istifa edeceklerine dair bir liste yayınladı. Orada milletvekilleri, bakanlar, başbakan var mı? Yok. Peki derdiniz ne o zaman? Sayın Başbakan ile genel seçime gittiğiniz zaman 'O başbakandır, biz dezavantajlı oluyoruz. O da istifa etsin, eşit şartlarda girelim' dediniz mi?''

        Sayın Başbakan istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın.

        ERDOĞAN SONRASI AK PARTİ

        AK Parti'nin ne olacağını Allah bilir tabi ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. Bizim gündemimizde böyle bir problemimiz yok. Allah lütfeder de Başbakanımız 10’unda Cumhurbaşkanı olursa ayın 11’inden itibaren bunları konuşabiliriz.Biz ayın 10'una kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumdayız. Bizde hiçbir zaman kardeş kavgası da saltanat kavgası da olmadı. Boşuna kimse kendisine gelecek aramasın.

        CUMHURBAŞKANLIĞI VİZYON BELGESİ

        Vizyon belgesi şu anda hazırlanıyor. 10 Temmuz'a yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim partinin en büyük kazancı yüz yüze insanların nabzını tutmaktır yine bunu yapacağız.

        12 yıl başbakanlık yapmış bir lider elbette halka bir vizyon belgesiyle çıkması gerekiyor. Ekonomi, hukuk, demokrasi, hukuk derken ne anlıyoruz bunların hepsinin orada yer alması gerekiyor.

        Esas İstanbul’da yapılacak toplantı resmi seçim kampanyasının başlangıcı olacak.

        ÖZDEN ÖRNEK'İN SUÇ DUYURUSU

        Varsayın ki 12 Eylül 2010’da anayasa değişikliği halk tarafından kabul edilmedi. Hüküm kesinleşiyor. AİHM dışında gidilecek bir yer var mıydı?

        Ben "Balyoz bal gibi darbe eylem planıdır" derken tesadüfen ağzımdan çıkmadı. Sayın Özden Örnek ve onun gibiler binlerce dava da açsalar be Balyoz bal gibi darbe plandır demeye devam edeceğiz.Balyoz bal gibi darbe eylem planıydı, gerçekleşmeye fırsat bulamadı. Dava açıldı diye sözlerimden pişman olacak değilim. İsteyen herkes istediği kadar dava açabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ