Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz'ın otopsi raporu açıklandı

        Eskişehir'de Gezi parkı eylemleri sırasında dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının 3'üncü duruşması Kayseri 3'üncü Ağır ceza Mahkemesinde başladı. Okunan otopsi ve Adli Tıp raporunda, Ali İsmail Korkmaz'ın kronik kalp damar ve kapak hastası olduğu; ölümünün başına aldığı darbeler sonucu olduğu ve kullandığı kalp ilaçlarının beyin kanamasını hızlandığı belirtildi.

        Ali İsmail Korkmaz davası, mahkeme salonu olarak düzenlenen konferans salonunda 09.30'da başladı. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan ile tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve avukatları katıldı.

        DAVA ERTELENDİ

        Ali İsmail Korkmaz’ın davasına saat 13.30’ta devam edildi. Duruşmanın ikinci bölümünde, Korkmaz ailesinin avukatlarına, sanıklar ve sanıkların avukatlarına söz verildi. Anne Emel Korkmaz, ayağında çatlak oluşması nedeniyle rapor alan Mevlüt Saldoğan’a tepki göstererek, "Senin ayağın kopsaydı" diye bağırdı.Ali İsmail Korkmaz davası, 9 Ekim tarihine ertelendi.

        AF ÖRGÜTÜ GÖZLEMCİSİ GELDİ

        Hazırlanan 250 kişilik salon tamamen, dolarken, bazı izleyici ve avukatlar duruşmayı ayakta takip etti. Duruşma öncesi Mahkeme başkanı, anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz'ı cep telefonuyla görüntülemek isteyen bir kişiyi uyardı. Uluslararası Af Örgütü Gözlemcisi Andrea Ruijeter de mahkeme heyetine dilekçe vererek gözlemci olarak katıldı. Mahkeme heyeti, olay günü çekilen kamera görüntüleriyle ilgili olarak TÜBİTAK'tan istenilen yazının gelmediğini bildirdi. Daha sonra otopsi tutanağının okunmasına geçildi. Tutanakta, şöyle denildi:

        "03.06.2013 günü Yunus Emre caddesinde ikametine gitmekte olan Ali İsmail Korkmaz'ın 2-3 kişilik grup tarafından sopalarla darp edildiği ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edilip, taburcu edildiği, evine döndükten sonra fenalaşıp, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gittiği ve Eskişehir Osmangazi Hastanesi'ne sevk edildiği ve burada hayatını kaybettiği, kimlik tanığı olarak aile yakınlarından Dönmez Korkmaz'ın otopsiye katıldığı."

        KALP HASTALIĞI VARDI

        10 Temmuz 2013 tarihinde ölen Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan otopsisinde, ölümünün, kafatası travmasına bağlı olarak beyin kanamasının meydana geldiği, ardından çeşitli komplikasyonların oluştuğu, kronik kalp damar ve kapak hastalığı bulunduğu ve bu nedenle ilaç kullandığı nedeniyle de aldığı kafa travmasının ölümünü hızlandırdığı, kafa travması meydana gelmeseydi ölümünün meydana gelmeyeceğine dair karara varıldığı okundu.

        Anne Emel Korkmaz, otopsi tutanağı okunduğu sırada gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren, anne ve baba Korkmaz, salondan bir yakınlarının koluna girerek ayrıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda ise Ali İsmail Korkmaz'ın sağ omuz ve arka tarafında bulunan kırıkların hayati tehlikesini orta derecede etkilediği, kafa ve yüz bölgesinde belirlenen travmaların ise hayati tehlike oluşturabilecek boyutta olduğu, kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların beyin kanamasını hızlandırdığı ve kanamayı kolaylaştırdığı okundu. Otopsi raporundan sonra, Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan tanık ifadelerinin okunmasına geçildi.

        PANKART GÖLGESİNE SIĞINDILAR

        Polis, günün erken saatlerinde adliyeye gelen yolları bariyerlerle trafiğe kapattı. Kent girişinde ise duruşmayı izlemeye gelen gruplar otobüs, minibüs ve özel araçlarından indirilerek arandı. Göstericiler daha sonra adliye önüne geldiklerinde buradaki alana girerken yeniden aranmak istenmelerine tepki gösterince, ikinci arama yapılmadı. 500'e yakın destekçi, adliye önünde pankart, flama ve dövizlerin gölgesinde bekleyip, sıcaktan korunmaya çalıştı. Bu sırada, oruç tutmayan dışardaki göstericilere su böreği, su ve meşrubat dağıtıldı. Ali İsmail Korkmaz davasına aşırı sıcak ve ramazan nedeniyle katılımcıların sayısının 500'e indiğine dikkat çekilirken, Adliye Sarayı üzerinde polis helikopteri kısa aralıklarla uçuş yaptı.

        Göstericiler, 'Yasaklar boşuna, yürekler isyanda', 'Ali'nin katili, hükümet istifa', 'Hepimiz Ali'yiz , öldürmekle bitmeyiz', 'Ali'nin hesabı sorulacak' yazılı pankartları taşıdı. Göstericiler için adliye çevresine konulan seyyar tuvaletlerde ellerini yüzlerini yıkayıp başlarını ıslattırken biri barikat çevresindeki polislere "Ağaçları bizden neden uzaklaştırdınız. En azından gölgesinde otururduk" diye espri yaptı. Kayseri'de çevre illerden gelenlerle birlikte 2 bine yakın polis görev yaptı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ