Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Cumhurbaşkanı adaylarının yeri belli oldu

        Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasında adayların yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi yapıldı. Oy pusulasında birinci sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Selahattin Demirtaş, üçüncü sırada ise Ekmeleddin İhsanoğlu yer alacak.

        2

        İhsanoğlu'ndan büyük jest

        Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için bağış döneminin başlamasının ardından Erdoğan ve Demirtaş’ın destek hesaplarına “sembolik” olarak 1000’er TL yatırdı. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından İhsanoğlu’na "Hocam zahmet etmişsiniz, teşekkür ederim, yalnız öbüründe çok var ondan, hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun" cevabını verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise bağışı iade ettiği bildirildi.

        3

        Kılıçdaroğlu tatilcilere seslendi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimleri döneminde tatilde olacak vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Tatile gidiyorsunuz. Bu sizin hakkınız. Ama masalarda oturup, 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahkâm kesmek demokrasiye inanmamaktır. 'Biz sandığa gitmeyeceğiz.' Neden? 'O da Erdoğan'a benziyor bu da.' Siz Erdoğan'ı hiç tanımadınız demek ki. Ya da elindeki sopa sizi korkuttu. Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz. Oyunuzu kullanacaksınız" dedi.

        4

        Ali İsmail Korkmaz'ın otopsi raporu açıklandı

        Eskişehir'de Gezi parkı eylemleri sırasında dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının 3'üncü duruşması Kayseri 3'üncü Ağır ceza Mahkemesinde başladı. Okunan otopsi ve Adli Tıp raporunda, Ali İsmail Korkmaz'ın kronik kalp damar ve kapak hastası olduğu; ölümünün başına aldığı darbeler sonucu olduğu ve kullandığı kalp ilaçlarının beyin kanamasını hızlandırdığı belirtildi

        5

        Emekli binbaşının dayak isyanı

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan pilot binbaşı rütbesiyle emekli olup, Türk Hava Yolları (THY) pilot filosuna katılan 48 yaşındaki Arif E., boşanma davası açtığı eşi 42 yaşındaki Elif E'nin kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla koruma tedbiri istedi. Elif Halide Uğur E. ise asıl şiddet görenin kendisi olduğunu savunarak 200 bin lira tazminat ve ayda 3 bin lira nafaka talep etti.

        6

        Gayrimenkul zengini

        Geçtiğimiz günlerde sevgilisi Kübra Küçük'le Bodrum tatiline çıkan İmirzalıoğlu, buradan arsa baktı. Tercihini Yalıkavak'tan yana kullanan oyuncu, imara açık ve deniz kenarındaki arazileri inceledi. Takvim'in haberine göre, İmirzalıoğlu, sıfırdan otel inşa edecek ya da varolan bir oteli alıp yenileyecek.

        7

        Burak yalnızları oynuyor

        Erkek arkadaşlarıyla tatile çıkan Burak Özçivit, kadın hayranlarından büyük ilgi gördü. Ayayorgi Koyu’nda bulunan Marrakech Beach Club’a giden yakışıklı oyuncu denize girmezken, gölgede uzanıp sohbet etmeyi tercih etti.

        8

        Taner Yıldız'dan İsrail iddialarına yanıt!

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak İsrail'e herhangi bir satışımız söz konusu değildir. Ne geçen ay, ne de ondan önceki ay biz İsrail'e herhangi bir jet yakıtı satmadık. Bu konudaki hassasiyetimizin, soranlardan daha az olmadığının bilinmesini isterim" dedi.

        9

        Büyük gün yarın!

        Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale yarın yapılacak. İhale, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB) gerçekleştirilecek. İhaleye üç grup teklif vermişti.

        10

        Toni Kroos, Real Madrid'te

        Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Toni Kroos'un İspanyol kulübü Real Madrid'le anlaştığı iddiaları doğruluk kazandı. Almanya Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonu olması sonrası İspanyol EFE Haber Ajansı'na konuşan Kroos, "En mükemmel Dünya şampiyonluğu kapanışıydı. Şimdi Madrid'e gidiyorum. İki rüyam birlikte gerçekleşiyor" diyerek transferi teyit etti.

        11

        Beşiktaş'tan transfer yalanlaması

        Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Chelsea'nin futbolcuları Demba Ba ve Marko Marin'in transferine ilişkin medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

        12

        Caner Erkin imzayı attı

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Caner Erkin, kulübüyle 2 yıllık yeni mukaveleye imza attı. İmza töreninde konuşan başkan Aziz Yıldırım, "Caner sorun çıkarmadan anlaşmayı kabul etti" derken, Caner Erkin ise "Burası benim ailem oldu ve olmaya devam edecek. Hedefim uzun yıllar bu kulüpte oynamak" şeklinde konuştu.

        13

        Scolari görevden alındı

        Brezilya'ya 2002'de şampiyonluk yaşatan Luiz Felipe Scolari, 2014 Dünya Kupası'nda aldığı kötü sonuçların ardından görevden alındı. Brezilya Futbol Federasyonu'nun resmi açıklamayı birkaç gün içerisinde yapması bekleniyor.

        14

        Hamas'tan Türkiye açıklaması

        Hamas lideri Halid Meşal'in dün gizlice Türkiye'ye geldiğine ilişkin haberler yalanlandı. İddialara ilişkin yalanlama bizzat Hamas'tan geldi. İsrail gazetesi Jerusalem Post'un internet sitesinde yer alan haber üzerine, Hamas'tan yapılan açıklamada, Meşal'in İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için izlenebilecek yolları ele almak üzere Türkiye'ye geldiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        15

        IŞİD bir kasabayı daha ele geçirdi

        Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Ed-Duluiyye kasabasının kontrolünün, IŞİD ile yerel silahlı militanların oluşturduğu güçler tarafından ele geçirildiği bildirildi.

        16

        Boko Haram’dan IŞİD’e destek

        Nijerya’da yüzlerce genç kızı rehin tutan cihatçı Boko Haram örgütü, Irak ve Suriye topraklarında halifelik ilan eden Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) desteğini açıkladı.

        17

        Rusya, Ukrayna'yı vurmakla tehdit etti

        Ukrayna ile Rusya arasında, Kırım’ın Mart ayında ilhak edilmesiyle başlayan ve ardından Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı güçlerin faaliyetleriyle tırmanan gerilimde Rusya’dan tedirgin edici “Ukrayna topraklarına nokta vuruşu yapabiliriz” açıklaması geldi.

        18

        Ukrayna'daki çatışmalarda 48 kişi öldü

        Ukrayna ordusunun ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlarında hafta sonunda 48 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ