Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Cumhurbaşkanlığı seçimleri, cumhurbaşkanlığı adayları, recep tayyip erdoğan, Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığı, Ahmet Gündoğdu, İsmail Koncuk, Cansel Güven

        Sultan UÇAR/İSTANBUL

        CUMHURBAŞKANI adayı Tayyip Erdoğan’ın adı; Eğitim Bir Sen tarafından 13 Eylül 2014’te yapılacak olan “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Hazırlık Kitapçığı”nda “Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı” olarak yer aldı. Bastırdığı 20 bin kitapçığı ücretsiz dağıtan Eğitim Bir Sen’in genel başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu malumun ilanıdır. Recep Tayyip Erdoğan birinci turda olmazsa bile ikinci turda kesin seçilecek. Seçilemezse sadece yanlış soru girmiş oluruz. Ama seçilecek” dedi.

        Tepki gösterdiler

        ‘Sendikanın işi değil’

        Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olur ya da olmaz. Doğmamış çocuğa don biçmek bir STK’nın, bir sendikanın işi değildir. Bir kişinin seçimi kazanmasını istemek başka bir şeydir; müneccimlik, yağcılık yapmak başka bir şey.

        Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven: Bir eğitim sendikasının bu kadar siyasi konularla iç içe olması hadsizliktir. Tarih de onları kapkara yazacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ