Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sorumluluk sınavına girecek liseliler mağdur edilmeyecek Sorumluluk sınavı eylülün 3. haftasına alındı

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sorumluluk ve tek ders sınavına girecek lise son sınıf öğrencilerinin, mağduriyet yaşamaması için Yükseköğretim Kurulu ile çalışmalara başladı.

        Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, liselerden mezun olamayan ancak yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin durumlarının değerlendirilerek, Kasım'da yapılması gereken sorumluluk sınavının eylülün 3. haftasına alındığı anımsatıldı.

        Bu sınavlardan sonra tek dersten mezun olamayan öğrenciler olursa, bu öğrenciler için de tek ders sınavının yapılacağı belirtilen açıklamada, bu düzenlemelerin lise son sınıf öğrencilerinin hak kaybına uğramaması için yapıldığı vurgulandı. Üniversitelere kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül'de yapılacak olmasının öğrenciler için bir mağduriyet oluşturmayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu konuda geçen yıllarda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile işbirliği yapılarak, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı'yla bu durumdaki öğrencilerin hak kaybına uğramadan Milli Eğitim Bakanlığının sınav süreci bittikten sonra, kazandıkları yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmaları sağlanmıştır. Bu düzenlemenin bu yıl da yapılması için gerekli resmi prosedür başlatılmıştır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı alındığında kamuoyu ile paylaşılacak, ayrıca öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgilenmesi sağlanacaktır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ