Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 30 bin partiliyle Erdoğan’a veda Davutoğlu’na ‘Merhaba’ kongresi, 27 Ağustos’ta AK Parti olağanüstü kongre

        Şerife GÜZEL / ANKARA

        Kuruluşundan bu yana 13 yılda 4 olağan kongre düzenleyen AK Parti, Başbakan Erdoğan’ı 27 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongrede, 30 bin kişinin katılımıyla Çankaya Köşkü’ne uğurlamayı planlıyor. Kongre, aynı gün genel başkan seçilecek Davutoğlu’na da “Merhaba” niteliğini taşıyacak.

        AK Parti’de seçilmiş Cumhurbaşkanı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın veda edip Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan olarak seçileceği olağanüstü kongrenin hazırlıklarında sona gelindi. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongrenin açılış konuşmasını Erdoğan yapacak. Erdoğan’ın gelişinden önce hizmet ağırlıklı 10 dakikalık bir faaliyet filmi gösterilecek.

        ENGELLİYE ÖZEL HİZMET

        30 bin kişinin katılacağı kongreyi izlemek üzere 100’ü yabancı, bin gazeteci akredite oldu. Görme engellilere kabartma alfabeli davetiyeler basıldı. İşitme engelliler için konuşmalar işaret diliyle anlatılacak. Erdoğan’ın konuşma metni, braille alfabesine çevrilerek görme engelli misafirlere dağıtılacak.

        KUMANYALAR, BAYRAK

        Kongre sabahı tüm koltuklara kumanya ve ikramların yanı sıra birer Türk ve parti bayrağı bırakılacak. Kongre temalı 25 bin şapka, gelen misafirlere dağıtılacak. Delegelere dağıtılacak hediyelerde hem delegenin hem de Erdoğan’ın ismi yer alacak. Özel bir firma tarafından, kongrenin yapılacağı Arena’nın bahçesine konulacak bir TIR’dan içecek hizmeti verilecek. Kongre düzeni için her türlü detay düşünüldü. Yabancı heyetler için kokteyl salonu, Erdoğan’ın salon dışında da hitap edebilmesi için platform hazırlandı. Salon içinde harem-selamlık görüntü oluşmaması için kadın ve gençlerin oturacakları yerlerin planlaması yapıldı.

        POSTER DEĞİŞECEK

        AK Parti’deki kongre hazırlıklarının yanı sıra genel merkez binasında da Davutoğlu için hazırlıklara başlandı. Genel merkez binasının yola bakan ön cephesini süsleyen ve boydan boya binayı kaplayan dev Erdoğan posteri çıkarılıp yerine Davutoğlu posteri asılacak. Ayrıca bina içindeki toplantılar sırasında salona asılan Erdoğan posterleri de Davutoğlu’nunkilerle değiştirilecek. Değişikliklerin, Davutoğlu’nun genel başkan seçileceği olağanüstü kongre günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ