Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki çözüm sürecinin yeni aktörleri, dün ilk toplantısını yaparak yol haritasını görüştü.

        Saliha ÇOLAK / HT GAZETE

        Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki çözüm sürecinin yeni aktörleri, dün ilk toplantısını yaparak yol haritasını görüştü. Yeni masada Bülenç Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş ve Hakan Fidan vardı.

        BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, yeni dönemde çözüm sürecini nasıl yürüteceğinin ayrıntılarını belirledi. Çözüm süreci, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yürütülecek. Davutoğlu’nun altında ana koordinatör isim Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak. Arınç, diğer bakanlar ve kurumları koordine edecek. Çözüm sürecinin yeni aktörleri, dün Davutoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaparak yol haritasını görüştü.

        EN GEÇ EKİM AYI

        Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan ve Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga ile Davutoğlu’nun Başdanışmanı Ali Sarıkaya katıldı.

        Toplantıda konuşulan yol haritasının en geç ekim ayı başına kadar netleşmesi bekleniyor. Daha önce Başbakan Yardımcısı olarak Beşir Atalay’ın koordine ettiği çözüm süreci bundan böyle Başbakan Davutoğlu tarafından koordine edilecek. Ancak AK Parti Genel Merkezi ile de koordinasyon sağlanacak. Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ile Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la haftada bir kez bir araya gelerek süreçle ilgili görüşme yapacak.

        KAMU DÜZENİ, EFKAN ÂLÂ’YA

        Davutoğlu’nun altında sürecin koordinatör ismi ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Arınç’ın koordinasyonunda çalışacak. Daha önce Atalay’a bağlı olan sürecin sekreteryasını yürütecek olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ise bundan böyle İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’ya bağlı olacak. Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasına dair tezkere, Resmi Gazete’de yayımlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ