Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mehmet Bekaroğlu CHP’ye üye oldu sıradaki Kemal Derviş olabilir Kılıçdaroğlu Kemal Derviş'e teklif götürebilir

        Düzgün KARADAŞ/HABERTÜRK

        CHP’nin ATO Kongre Merkezi’nde yarın yapılacak kurultayının temel sloganları belli oldu. Kurultayın ardından partide tasfiye olacağına ilişkin beklentileri boşa çıkarmak isteyen parti yönetim, sloganlarda “birlik ve beraberlik” mesajlarının öne çıkarılmasına dikkat etti.

        CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kurultayın duyuru afişlerinde “18. Olağanüstü Kurultay” yazısındaki “18” rakamının renkli yazılmasının nedenini ise “Rakamları renkli yazarak, hem ‘Türkiye’nin bütün renklerinin CHP içinde yeri vardır’ diyoruz hem de parti içindeki renklerin bizim zenginliğimiz olduğunu vurguluyoruz” diye açıkladı. CHP kulislerine göre Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışını kazanması halinde rakibi Muharrem İnce’ye parti yönetiminde görev teklif edecek.

        İLK ADIMI ATTI

        Son yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkanı adayı olan ve Kılıçdaroğlu’ndan davet aldığını açıklayan Mehmet Bekaroğlu ise dün CHP Fındıklı Teşkilatı’na giderek CHP’ye üye oldu. Bekaroğlu’nun adı muhafazakâr sosyalist olarak öne çıkmıştı. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir isme, eski Devlet Bakanı Kemal Derviş’e teklif götürebileceği belirtiliyor. CHP Lideri’nin Sık sık iç ve dış ekonomik gelişmeler hakkında görüşüne başvurduğu Derviş’i, kabul etmesi halinde parti yönetimine alacağı belirtiliyor.

        Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Van İl Başkanı Cemal Şen’i vitrine taşıması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Tonguç Çoban’ı, akademisyen-gazeteci Koray Çalışkan’ı, akademisyen ve televizyon programcısı Gürbüz Evren’i de PM’ye alacağı belirtiliyor.

        EŞBAŞKANLIK İSTEDİ

        CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, bir gazeteye yazdığı köşe yazısında, CHP’de eşbaşkanlık sisteminin tartışılmasını istedi, “Yasada artık engel yok, her kademede eşbaşkanlıklar tartışılmalı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ