Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Güzel koku sevenler buraya! Bu yöntemler çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlıyor!
        1

        Kokusunu çok beğendiğiniz bir deterjan ya da yumuşatıcı aldınız, hevesle çamaşırlarınızı yıkadınız ama beklediğiniz sonucu almadınız. Peki bunun sebebi ne olabilir? İşte çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlayacak o yöntemler...

        2

        DOĞRU MİKTARDA DETERJAN KULLANIMI

        Kullandığınız deterjanı fazla koyduğunuz zaman çamaşırlarınızın daha güzel kokacağını düşünebilirsiniz fakat bu yanlış! Çamaşırları yıkarken deterjanınızı ne az ne çok, tam ayarında kullanmanız gerekiyor.

        3

        DOĞRU MİKTARDA YUMUŞATICI KULLANIMI

        Deterjanda olduğu gibi fazla yumuşatıcı kullanmak, sizi yanıltmasın. Yumuşatıcının kullanımı da çamaşırlar ile doğru orantılı olmalıdır. Parfümlü yumuşatıcılar tercih edebilirsiniz fakat kokunun kalıcı olması için makine içerisine çamaşır oranına yetecek kadar yumuşatıcı eklemelisiniz.

        4

        ÇAMAŞIR MAKİNENİZİN KONTROLLERİNİ AKSATMAYIN

        Çamaşırlarınız kötü kokuyorsa, makinenizde bir sorun olabilir. Bu sebeple makinenizi düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz. Kireç durumu meydana gelmiş olabilir. İyi çalışmayan üstelik kireçlenmiş bir makine, çamaşırlarınıza zarar vereceği gibi, kötü kokulara da neden olabilir.

        5

        ÇAMAŞIRLARI BEKLETMEDEN ASIN

        Yıkadığınız çamaşırları bekletmeden asmalısınız çünkü ıslak çamaşırlar kaldıkları yerde kokmaya başlarlar. Islak veya nemli çamaşırlar da bekledikçe bakteri üretir. Bu bakteriler mantara sebebiyet verebilir. Kurutma makinesi kullanıyorsanız, çamaşır makinesi bittikten sonra hemen kurutma işlemini gerçekleştirin.

        6

        ÜTÜ İÇERİSİNE YUMUŞATICI EKLEYİN

        Yumuşatıcılarınızın ütü içerisinde de kullanılabileceğini biliyor musunuz? Ütünün su haznesine suyla karıştırarak yumuşatıcı koyarsanız, hem daha yumuşak hem daha güzel kokan çamaşırlarınız olur. Fakat yumuşatıcıyı birkaç damla eklemeniz gerektiğiniz unutmayın, abartıya kaçmayın.

        7

        ÇAMAŞIRLAR NEMLİYKEN KATLAMAYIN

        Çamaşırlarınızı tam kurumadan katlamak, yapılan hatalardan biridir. Nemli çamaşırlar katlanırsa hem kendisini hem de yanındaki çamaşırların kötü kokmasına sebebiyet verebilir. Bundan dolayı çamaşırlarınızın tam kurumasını bekleyin ve katlayıp dolabınıza kaldırın.

        **Bonus: Dolaplarınızın temiz olmasına dikkat edin. Kirli dolaplar bakteri üretir, bakteri üretimi kıyafetlerin kötü kokmasına yol açarak rahatsızlık verir.**

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ