Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İstanbul'da 1995'te öldürüldüğü ve Ergenekon davası iddianamesinde de adı geçtiği bildirilen İranlı Asghar Sematgou'nun oğlu, davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Asghar Sematgou'nun oğlu Ferşad Sematgou'nun avukatı Dinçel Aslan, ticaretle uğraşan İranlı Asghar Sematgou ile bir arkadaşının, 1995 yılında İstanbul'a geldiğini, beraberlerinde yüklü miktarda para bulunan bu kişilerin, konakladıkları otelden alınarak öldürüldüklerini iddia etti.

Bu kişilerin kafalarına kurşun sıkılarak öldürüldüğünü belirten Aslan, Silivri Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili başlattığı tahkikatın da sonuçsuz kaldığını bildirdi. Aslan, Ergenekon davası iddianamesinin 1099'uncu sayfasında maktül Asghar Sematgou'nun adının açık şekilde yer aldığını ifade ederek, davanın sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde yapılan aramalarda ele geçirilen ses kasetlerinde, Sematgou'nun ölümüne ilişkin bilgilerin yer aldığını öne sürdü.

Ergenekon sanıklarından Zekeriya Öztürk'ün şifreli çantasında da Asghar Sematgou'nun ölümüne ilişkin bilgilerin yer aldığını öne süren Aslan, bu nedenle Sematgou'nun oğlunun davaya müdahil olmak istediğini belirtti. Aslan, Ferşad Sematgou'nun müdahil olma talebine ilişkin dilekçeyi, Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na göndereceklerini ifade etti.

Cemal AŞAN / VAN

BAKMADAN GEÇME