Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Polat-Muro karşı karşıya geldi Kanaltürk'te Yüksel Aytuğ ile Doğa Rutkay'ın birlikte sundukları Medyatik programının ilk bölümüne Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan ile oyuncular Necati Şaşmaz ve Mustafa Üstündağ konuk oldu.

Televizyon gazetesinde yer alan habere göre, Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz, diziye ilk başladığı günlerde zirvede olacaklarını düşündüğünü ancak ilginin bu boyutta olacağını beklemediğini ifade etti.

O OYNAMASAYDI POLAT'I KİM OYNARDI?

Doğa Rutkay, Necati Şaşmaz'a "Sen olmasaydın Polat Alemdar'ı kim oynardı?" sorusunu yöneltti. Şaşmaz, kardeşi Naci'nin dizinin ilk bölümünde Ali karakteri olarak rol aldığını belirterek, "Benim için zoraki oynamıştı. Sen olmasan oynamazdım demişti. O da olmazsa bilmiyorum kim olurdu. Herhalde Amerika'ya bir telefon açardık uçaktan birini gönderirlerdi!" şeklinde konuştu.

SOKAKTA TEHDİT ALMADIM

Muro karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ, elinden geldiği kadar işini iyi yapmaya çalıştığını, dizinin çok izlenmesi nedeniyle geri dönüşün çok kuvvetli olduğunu ifade etti.

Yüksel Aytuğ, 'Muro tebrik mi alıyor, yoksa tehdit mi alıyor?' sorusunu yöneltti. Üstündağ, "Ben böyle bir tehditle karşılaşmadım bugüne kadar. Sürekli de sokakta yaşayan bir insanım. Yani öyle negatif bir eleştiri ile karşılaşmadım" yanıtını verdi.

MURO İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener, bir terörist karakterinin bu kadar çok sevdirilmesi ile ilgili eleştirileri yanıtladı. Özdener, "Bu eleştirilerin hiçbir zaman muhatabı olmayacak bir şirket Pana Film... Durduğu yer belli, ürettiği diziler belli, bakış açısı belli meselelere. Kurtlar Vadisi Terör ile 24-25 yıldır bu ülkenin kanını emen terör meselesinin son bulması için bir adım atmış bir ekimiz... Muro'yu da bu konsette seyrediyor bizim insanımız. Ne yapmaya çalıştığımızı çok iyi biliyor. Muro'ya gösterilen sevgi attığımız tohumun tuttuğunu, insanların ortak bir paydada buluştuğunu, bu buluşmanın da tek bir şey olduğunu Muro'nun ifadesiyle 'Nalet olasıca bir sevgi' olduğunu söylüyoruz. Bunu her hafta vurguluyoruz" şeklinde konuştu.

MİT'TEN DOSYA ALDILAR MI?

Doğa Rutkay, basında dizi ilgili çıkan 'MIT'ten dosya aldılar' iddialarını gündeme getirdi. Bahadır Özdener, "Kurtlar Vadisi'nden önce MİT'in adını zikredebilmek için insanlar önce 3 kere düşünürler. Bu tip şeyler çok kolay dile getirilmezdi. Tabii ki çok spekülasyon yapıldı. Bunların çoğu art niyetli spekülasyonlardı" yanıtını verdi.

'BİZİM SÖZLERİMİZİ SÖYLÜYORSUNUZ' DİYORLAR

Kahvelerde, kraathanelerde, meclislerde dizinin seyredildiğinden bahseden Necati Şaşmaz, "O insanların şunu söylediklerine bir çok kez şahit oldum bizim zaten sözlerimizi söylüyorsunuz. Zaten bu milletin, oturup da kendi sözlerini orada görmesi çok hoşuna gidiyor" diyerek, dizinin neden bu kadar büyük bir etki yarattığına açıklama getirdi.

ROL BANA YAKIŞTI, YAKIŞTIRILDI

Kurtlar Vadisi'ni çok sevdiğini anlatan Necati Şaşmaz, rolün üzerine yapışmadığını aksine yakıştığını ve yakıştırıldığını belirtti. Şaşmaz, "Bundan sonraki çabalarımda, eğer bir gün olursa. Ben gerçekten çok seviyorum Kurtlar Vadisi projesinde olmayı. İnanıyorum ki, üstesinden gelemeyeceğim hiçbir rol olmaz" diyerek farklı rollerde de yer alabileceğini anlattı.

NE OLACAK BU İSKENDER?

Necati Şaşmaz, Yüksel Aytuğ'un Polat'ın dizideki can düşmanı İskender Büyük'ün nasıl cezalandırılacağı ile ilgili sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Necati Şaşmaz olarak bir programa çıkmıştım. Orada 'Ne olacak bu İskender?' diye sormuşlardı. Ben de 1,5 olunca onu yiyeceğim demiştim."

BAKMADAN GEÇME