Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

VARAN 1
 
    
Simunic


Yeni sezonda savunmayı baştan sona değiştirecek olan Galatasaray, Hertha Berlin’in Hırvat yıldızı için harekete geçti.
     
Forvetlerin korkulu rüyası

Rigobert Song, Cihan Haspolatlı ve Orhan Ak’ın adı ‘gönderilecekler listesi’nde geçiyor. Tolga Seyhan, Shakthar’a döndü, İnamoto ile de yollar ayrıldı. Yeni sezonda yepyeni bir defans kurgusuyla mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılılar, Hertha Berlin’in stoperi Josip Simunic’in peşine düştü. Savunmadaki sert futbolu nedeniyle rakipleri tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Hırvat oyuncuyla ilk görüşme yapıldı. 29 yaşındaki Simunic, Galatasaray’a sıcak bakabileceğini vurguladı, ancak bu transfer hiç kolay değil...
     
Kariyeri ‘kavga’ dolu!

Çünkü sözleşmesi 2011’e kadar süren Avustralya doğumlu futbolcunun piyasa değeri 8 milyon Euro ve banko forma giydiği için Hertha da kendisini bırakmak istemiyor. Canaydın ve kurmayları ise bu sorunların çözümü için planlar yapıyor. 2002 ve 2006 Dünya Kupaları ile 2004 Avrupa Şampiyonası’nda Hırvat Milli Takımı formasını giyen Simunic, sezon başında Galatasaray ile Hertha arasında oynanan özel maçta takım arkadaşına saldırmış, idmanlardaki kavgalarıyla da Alman basınında manşetlere taşınmıştı.
     
VARAN 2
     


Lincoln

Schalke Başkanı Rehberg, Canaydın’a son sözünü söyledi: Siz Lincoln ile anlaşın, biz kulüp olarak hiç bir zorluk çıkartmayız...
     
Büyükçekmece’de pazarlık

Tarih; 31 Mayıs 2007 Perşembe... Yer; Büyükçekmece Gölü kıyısındaki Mangalbaşı restoranı... Masada, özel işleri nedeniyle sık sık İstanbul’a gelen Schalke Başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba var... Sohbet, gecenin ilerleyen saatlerinde futbola geliyor. Canaydın, daha önce bir çok kez olduğu gibi Lincoln konusunda Rehberg ile sıkı bir pazarlığa girişiyor.
     
Schalke Başkanı, Canaydın’ın resmi teklifi sonrasında Sarı-Kırmızılılar’a müjdeyi veriyor: “Siz futbolcuyla anlaşın, biz kulüp olarak hiç bir zorluk çıkartmayacağımızın sözünü veriyoruz...'' İstanbul’da Rehberg’den bu söz alınırken, Almanya’da da hareketli saatler yaşandı. Uzun süredir Avrupa’da bulunan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Brezilyalı oyuncunun menaceri ile biraraya geldi. Sözleşmesi 2008’de bitmesine karşın Schalke’yi kafasından silen Lincoln’ün, Aslan’a ‘okey’ verdiği bildirildi.

Raşit ALTUN / Fanatik

BAKMADAN GEÇME