Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16’ncı Benedict, geçtiğimiz ay Brezilya ziyareti sırasında kürtajı soykırıma benzeterek çarpıcı bir konuşma yaptı. Papa gençleri doğum kontrol hapı ve prezervatif kullanmamaya çağırdı. Bu tutum Brezilya’nın en ünlü kadını olarak bilinen model Gisele Bündchen’in Vatikan’a karşı kampanya başlatmasına neden oldu. Bündchen, Papa’yı şu sözlerle eleştirdi:

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bakire kadın kalmadı!

* Kilise bu kuralları oluşturduğu zaman tüm kadınların bakire olması toplumsal bir standarttı. Yani yüzyıllar öncesine ait kurallara şimdi uymamızı istiyorlar. Hangi devirde yaşıyorlar! Şimdi bana bir tane bakire kadın gösterebilir misiniz? Hiçkimse evlendiğinde bakire değil.

* Kürtaj konusuna gelince, bence her kadın hayatıyla ilgili kararları kendisi alabilmeli. Eğer bir kadının yeterli parası yoksa ve kendisini duygusal anlamda çocuk yetiştirmeye hazır hissetmiyorsa neden doğum yapsın ki?

* Katolik kilisesi doğum kontrolüne karşı çıkıyor. Bu çok saçma! Prezervatif olmadan cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıkların farkında değil misiniz? Bence Papa’nın söylediklerinin tam aksine prezervatif kullanımı zorunlu olmalı.

DÜNYANIN EN ZENGİN TOP MODELİ

Brezilya’nın Rio Grande bölgesinde doğan Gisele Bündchen (26), Guinness Rekorlar Kitabı’na göre 150 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin top modeli... Brezilyalı genç kızların yüzde 60’ı Gisele’i örnek aldıklarını söylüyor. 

Vatan

BAKMADAN GEÇME