Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Türkiye ile İran’ın, Kuzey Irak’taki Kürt bölgelerini koordineli bombaladıkları öne sürüldü.
Celal Talabani’nin lider olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sitesinde Türkiye ile İran’ın “Kürt bölgeleri koordineli olarak bombaladıkları” iddiasına yer verildi. Sitede, “PKK’nin silahlı güçlerinin bulunduğu tahmin edilen Hakurk dağlık bölgeleri, dün gece yerel saatle 23.50’de başlayan Türkiye ile İran’nin koordineli bombardımanları da hala devam ettiği öğrenildi” denildi.
“Kürdistan Bölgesine yönelik sınır ötesi operasyon için tetikte bekleyen Türkiye ile İran orduları, Kürt bölgelerini şiddetli bombardıman altına aldığı bildiriliyor” ifadesinin de kullanıldığı haberinde bombardımanların daha çok “Türkiye-İran-Irak sınır üçgeninde yer alan Hakurk dağlık bölgesi, Sidekan nahyesine bağlı çevre köyler ile Hinere alanında yoğunlaştığı” öne sürüldü.
Haberde, TSK’nın dün yerel saatle 12.00 sularında Duhok’a bağlı Yüksek Bervari bölgesinde yer alan Keste köyünü saatlerce havan toplarıyla bombaladığı iddiasına da yer verildi.
Keste köyüne en az 30 kadar havan topunun isabet ettiği ileri sürüldüğü haberinde, Kürt güvenlik kaynaklarının, İran ordu güçlerinin de Duhok’un Batufa kasabasına bağlı Guli dağlık bölgesini yoğun top atışına tuttuğu da savunuldu. Haberde şöyle denildi:
“PKK’nin silahlı güçlerinin bulunduğu tahmin edilen Hakurk dağlık bölgeleri, dün gece yerel saatle 23.50’de başlayan Türkiye ile İran’nin koordineli bombardımanları da hala devam ettiği öğrenildi.
Türkiye ile İran ordularının bombardımanları, Türkiye-İran-Irak sınır üçgeninde yer alan Hakurk dağlık bölgesi Sidekan nahyesine bağlı çevre köyler ile Hinere alanında yoğunlaştığı bildirildi.

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

Kuzey Irak'a yönelik bir sınır ötesi operasyon olasılığı, dış basında da gündemin üst sıralarında yer alıyor. Reuters haber ajansı, operasyonun Amerikan yönetimi için ''bir kabus'' olabileceği yorumunu yaptı.

Ajans, uzmanlardan aldığı görüşler doğrultusunda oluşturduğu yorum-haberde, olası bir 'geniş' kapsamlı operasyonun, Irak'ın kuzey bölgesindeki istikrara zarar verecebileceğini belirtti.
 
Habere göre, operasyon küçük çaplı bile olsa Türkiye'yi, Iraklı Kürtlerle daha geniş bir çatışmaya sürükleme riski taşıyor.
 
Bu durumun, İran dahil bölge ülkelerini de çatışmanın içine çekebileceği ve bu ülkelerin Irak toprakları için savaşmaya başlayabileceği uyarısı yapılıyor.
 
Olası bir operasyonun, ABD ile Türkiye arasında sorunlar yaratabileceği yorumu da haberde yer aldı.

(ANKA-AJANSLAR)

BAKMADAN GEÇME