Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Şırnak 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında görevliyken şehit olan binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun hüzünle ve gergin dakikalar yaşandı. Şehit Binbaşı Armutçuoğlu'nun 18 yaşındaki oğlu Emre Armutçuoğlu babasını asker selamı ile uğurlarken 12 yaşındaki kardeşi Eren ise babasının cenazesinin arkasından el salladı.

Emre Armutçuoğlu'nun önümüzdeki hafta yapılacak olan ÖSS sınavına gireceği öğrenildi. 12 yaşındaki kardeşi Eren ve annesi Nilgün'e destek olan Emre Armutçuoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Öğle namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra top arabasına konan şehit Armutçuoğlu'nun cenazesi daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedilmek üzere gözyaşları arasında uğurlandı.

DEVLETİN ZİRVESİ KOCATEPE'DE

Kocatepe Cammii'nde düzenlenen cenaze töreninde ilk kez protokol ve törene katılanlar arasında polis kordonu kuruldu. Çelik barikatlarla oluşturulan alanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yarın emekliye ayrılacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, kuvvet komutanları, 7 bakan, milletvekilleri, üst düzey bürokratların yanı sıra çok sayıda askeri personel ile vatandaş, cenaze törenine katıldı.

HÜKÜMETE PROTESTO

Tören alanına alkışlarla gelen Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları kendilerine ayrılan yere geçerken hükümet kanadından Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin şehit yakınlarına başsağılığı dilemek için tören alanına geldi. Vatandaşlar Şahin'i protesto etti. Kalabalık, "Hainler dışarı", "AKP dışarı" ve "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar attı.

TEK ALKIŞLANAN BAKAN

Törene katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de protesto edildi. Tören alanına diğer bakanlardan ayrı gelen devlet Bakanı Abdüllatif Şener ise alkışlarla karşılandı. Törene katılanlar diğer bakanların yakınında duran Şener'e "Çık oradan" diye slogan attılar.

Polis barikatının arkasında bulunan vatandaşlar da ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile "Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri", "Kelle değil, hepsi şehit", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attılar. Törene, CHP'ye katılan eski Bakan Yaşar Okuyan, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da katıldı.

SEZER'E ALKIŞ SELİ

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Sezer, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra vatandaşlarla selamlaştı. Tören alanında alınan sıkı güvenlik önlemleri ile basın mensupları protokolün olduğu alana yaklaştırılmadı. Önceki cenaze törenlerinde yaşanan arbede görüntülerinin yaşanmaması için önlem alan güvenlik güçleri, basın mensuplarının camiinin karşısında bulunan binalardan çekim yapmasına izin verdiler.



Manisa şehidine ağladı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-Turaç Top- Ertan KORKMAZ/MANİSA (DHA) - Gönüllü olarak gittiği Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’ndeki mayınlı saldırıda şehit düşen Piyade Yarbay Melih Gülova, Manisa’da gözyaşları ve tepkiler arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yağmura rağmen yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze törenine gelen AKP Manisa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, hemşehrilerinin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Uzun süre yuhlanan ve ‘Arınç dışarı’, ‘Manisa seninle rezil oluyor’ sloganlarına maruz kalan Arınç, tören yürüyüşünü yarıda kesip mezarlığa gitmeden kentten ayrıldı.

Bir yıl önce gittiği Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’nde, görev dönüşü yola döşenen mayının uzaktan kutandayla patlatılmasıyla şehit düşen 43 yaşındaki bir çocuk babası Piyade Yarbay Melih Gülova için, ailesinin yaşadığı Manisa’daki Hatuniye Camisi’nde askeri tören düzenlendi. Yarbay Gülova’nın cenazesi, Manisa Devlet Hastanesi Morgu’ndan yakınları tarafından alınırken, alkışlar ve tekbirler eşliğinde camiye getirildi. Bu sırada cami avlusunda ve çevresinde toplanan yaklaşık 20 bin kişi de, ‘Dişe diş kana kan intikam’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ‘Şehitim hakkını helal et bize’, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’, ‘Apo’yu asın’ sloganları atıp teröre lanet yağdırdı. Ellerindeki, ‘Şehit olun vatanımızı satmayın’, ‘Çürük raporu almadı, yan gelip yatmadı’, ‘Şehide kelle, teröriste sayın, komutana mayın’ pankartlarla da şehidine sahip çıktı.

CAMİ DOLDU TAŞTI

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Gürbüz Kaya, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Manisa Garnizon Komutanı Tuggeneral Naim Babüroğlu, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, AKP Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Hüseyin Tanrıverdi, İsmail Bilen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP İzmir milletvekili Türkan Miçooğulları, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, şehidin eşi Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, kardeşleri Çanakkale’de görevli yüzbaşı Selçuk Gülova, Bursa’dan gelen Müfit Gülova, yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Şehit Yarbay'ın 4 yaşındaki kızı Naz ise cenazeye getirilmedi, evde psikolog gözetiminde tutulduğu bildirildi. Bu arada, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu ile il ve ilçelerden gelen yüzlerce öğrenci de törende hazır bulundu. Manisa Esnaf Odalarının çağrısı üzerine çoğu esnaf da işyerini kapattı, binlerce ev ve işyeri Türk bayraklarıyla donatıldı.

HÜKÜMETE PROTESTO

TBMM Başkanı Arınç’ın cami avlusuna gelip saf tuttuğu sırada sloganlar atan hemşerileri hükümeti de protesto etti. Protestocu grubun bir bölümünün elleriyle bozkurt işareti yaptığı da dikkat çekti.

Geniş güvenlik önlemleri arasında törene katılan Arınç, bir ara şehidin ailesine taziyede bulunmak istedi, ancak bu isteği reddedildi. Törende ağabeyinin tabutu önünde selam verip ağlayan yüzbaşı Selçuk Gülova güçlükle teskin edildi. Şehit Gülova’nın fotoğrafları yeğenleri tarafından ellerde taşınırken, eşi Asena Gülova'nın da metanetli devranmaya çalıştığı dikkat çekti. Bazı yakınlarının da tabuta kapanıp, gözyaşları döktüğü gözlendi. Cenaze namazının ardından askeri tören mangası tarafından yaklaşık 200 metre omuzlarda taşınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Valilik Binası önünde top arabasına konuldu. Şehidin eşi Asena Gülova, kardeşleri ve yakınları ile Arınç’ın da bulunduğu protokol top arabasının arkasında tekbirler ve dualar eşliğinde bir süre yürüdü.

ARINÇ'A BÜYÜK TEPKİ

Manisa’da gözyaşlarının sel olduğu ve yağan yağmurun etkisine rağmen kalabalığın dağılmadığı tören yürüyüşüne kısa bir süre eşlik eden TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu sırada tepkilerin yoğunlaşması üzerine zor anlar yaşadı. Arınç, çevik kuvvet palisinin de yardımıyla Belediye Belediye Binası hizasına gelindiğinde kortejden polis kordonunda ayrıldı. Şehit Gülova'nın cenazesi, tören yürüyüşünün ardından Alaybey Şehitliği’nde toprağa verildi. Defin sırasasında mezarlığa aile yakınları ve askerler dışında kimse alınmadı.

ŞEHİT BABASI BİNLERCE KİŞİYİ AĞLATTI

Şırnak'ta yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan piyade er Hasan Güreşen'in cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Güreşen için Levent Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene, şehit Güreşen'in ailesi ve yakınları ile İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel'in de aralarında bulunduğu üst rütbeli subaylar, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda kişi ve kurumun da çelenk gönderdikleri görüldü.

Cenaze töreninde konuşan şehit er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

“Vatan sağ olsun, oğlum vatana feda olsun” diyen Güreşen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bazı insanların bizim ülkemiz hakkında konuşması, bazı insanların da buna ses çıkarmaması şehit babalarının yüreğini daha çok kanatıyor. Bu ülke 75 milyonluk bir ülke. 3-5 çapulcuyu neden halledemiyor? 1071 yılından beri biz hep beraber ve birlik olduk, iç içe girdik. Bizi kimse ayıramaz. Artık milletin bunun farkına varması lazım. Bu vatan için evladımı feda ediyorum. Vatan sağ olsun. Elim tutarsa, büyüyecek torunumla birlikte silah tutmaya giderim.”

Törene katılan çok sayıda kişi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı. Bazı kişiler de ABD ve terör örgütü elebaşı aleyhine dövizler taşıdı. Törene katılanların bazıları da hükümet aleyhine slogan attı.

Yoğun katılım nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanan törende fenalaşan bazı şehit yakınlarına, cami çevresinde hazır bekletilen sağlık görevlileri ve törende görevli askeri personelce yardım edildi.

Törene katılan üst düzey askeri yetkililer, şehit erin asker pantolonu giydirilen 2,5 yaşındaki kızı Zehra Güreşen'i sevdi.

Hasan Güreşen'in cenazesinin başında nöbet tutan 2 askerin de gözyaşlarını tutamadıkları törende, şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalışan kadın askerlerin de ağladıkları görüldü.

Şehit er Hasan Güreşen'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından askerlerce omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Güreşen'in cenazesi, bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Edirnekapı Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

BAKMADAN GEÇME