Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek aday listelerine almadığı milletvekillerini toplantıya çağıran Başbakan Tayyip Erdoğan, umduğunu bulamadı. AKP Genel Merkezi’ne çağrılan 154 liste dışı milletvekilinden sadece 60 kadarı davete katıldı.

AKP Genel Merkezi'nde yaklaşık 3 saat süren yemekli toplantıda Başbakan Erdoğan milletvekillerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken listeye alınmadıkları için kırgın olmamalarını istediği bildirildi.

Toplantıda milletvekillerinin çoğu ise kırgın olmadıklarını bildirirken, Ankara Milletvekili Telat Karapınar’ın tepki göstererek adı enerji ihaleleriyle ilgili yolsuzluk iddialarına karışan ve istifa eden eski Ağrı Milletvekili Cemal Kaya’nın neden yeniden aday gösterildiğini ve aday belirlemede hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğunu sorması üzerine toplantıda gergin anların yaşandığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın bazı yasaların çıkarılması için Meclis’te çoğunluk sağlanamadığı şeklinde yanıt vermesi üzerine Karapınar’ın “gece yarısı yasa çıkarmak için yapılan Meclis’teki oturumlara katılan milletvekilleri bugün bu toplantıda” yanıtını verdiği kaydedildi. Bazı milletvekillerinin de aday gösterilmemeyi hak etmediklerini Başbakan Erdoğan’a ilettikleri de toplantıda sızan bilgiler arasında yer aldı.

AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme öncesi toplantıya katılan milletvekilleri listeye giremedikleri için kırgın olmadıklarını söylediler. Listede yer almayan bazı milletvekillerinden şu yorumlar geldi:

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin: "Ben siyasete 1971 yılında bir delikanlı olarak başladım. Bu işe temelden başladım. 35 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Parti’de bizim, misyon da bizim, kadro da bizim. Kırıklık sözünü tanımıyorum. Hizmet için illa da milletvekili olmak gerekmiyor."

Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek: "Benim için kriter olan milletvekili adayı olmak değil. Yarın Bingöl’e gideceğim. On bin kişiden aşağı karşılama olursa Bingöl’e girmem. Siyasete devam edeceğim. Başka parti düşünmüyorum."

Diyarbakır Milletveki Aziz Akgün: "Milletvekilliği asla bir meslek değil. Kırgın değilim, görevler gelir geçer."

Tayyar Altıkulaç (İstanbul): "Benim kararım zaten aday olmama yönündeydi. Benim kararım oldu."

Göksoy Erol (İstanbul) : "Bende illa bir milletvekili olayım beklentisi olmadı. Geçen dönem adaylığım bile olmadan Başbakan kendisi çağırmıştı. Kırgın değilim."

İnci Özdemir (İstanbul): "Siyaset yapıyoruz. Siyasette kırgınlık olur mu? Siyasette aday listelerinin adil yapıldığı ya da yapılmadığı diye bir şey de olmaz. Siyaset sadece milletvekilliği değildir. Milletvekili olarak kendimi başarılı buluyorum."

Toplantıya katılan milletvekilleri içinde sadece Kayseri Milletvekili Mustafa Duru, listeye alınmamasına tepki gösterdi. Duru, “Bunu Başbakan’a soracağız” dedi. Başbakan ve milletvekilleri toplantının ardından birlikte yemek yiyecek.

(İnan GEDİK-ANKA)

BAKMADAN GEÇME