Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş için Levent Camii'nde tören düzenlendi. Şehit Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, Levent'teki Afet Yolal Camii'ne getirildi.

CENAZEDEN GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Burada musalla taşına konulan şehit cenazelerinin başında askerler tören boyunca sırayla nöbet tuttu.Şehit Binbaşı Murat Özyalçın ve Onbaşı Cihan Kızıltaş için Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Daha sonra Onur Kıtası tarafından omuzlara alınan şehit cenazeleri top arabasına konuldu.

Top arabasının arkasında Murat Özyalçın'ın eşi Serap, babası Nurettin, annesi Hayriye ile çocukları Özge, Ezgi ve Utku ile Cihan Kızıltaş'ın babası Orhan ve annesi Havva Kızıltaş ile dire aile fertleri, kol kola girerek kortej oluştururken, arkalarında da protokoldekiler yerlerini aldı.

Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın naaşları bir süre kortej eşliğinde top arabasında taşındı. Buradaki yürüyüşün ardından şehit cenazeleri Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

TÖRENDEN NOTLAR

Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, milletvekilleri Turhan Çömez, Lokman Ayva ve Mustafa Özyürek, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Murat Özyalçın'ın 4 yaşındaki oğlu Utku'nun, annesine “Babam neden gelmedi?” diye sorması duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Bu arada, bir süre önce Şırnak'ta şehit olan Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen de, Kızıltaş ve Özyalçın ailelerine baş sağlığı dileğinde bulunarak kendilerini teselli etmeye çalıştı.

Öte yandan, cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, şehitlik mertebesinin önemini anlatarak, “Geleneklerimizde ve dinimizde cenazelerin nasıl kaldırılacağı bellidir. Buna göre cenazeler musalla taşına konur ve defnedilir. Birbirimizi üzmeyelim. Başkaları tarafından yanlış anlaşılabilecek hareket ve tavırlardan kaçınalım” dedi.

Çağrıcı, kılınan namazın ardından dua edip ve cemaatten helallik istediği sırada, cami dışında bekleyen bir grup terör örgütünü protesto ederken, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Şehit cenazelerinin top arabasına yerleştirilmesi sırasında sloganlarını sürdürerek korteje girmeye çalışan gruba polisin izin vermemesi üzerine, kısa süreli bir arbede yaşandı.

Cenaze töreninin yapıldığı caminin bahçesine protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazeteciler dışındakiler alınmazken, cenaze namazına cami içerisinden katılmak isteyenler iki güvenlik kontrol noktasından arandıktan sonra içeriye alındı.
Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları da birer çelenk gönderdi.
 
(AA)

BAKMADAN GEÇME