Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde şehit sayısındaki artışın ciğerlerini dağladığını belirterek, “Sizlere sesleniyorum! Terör örgütü, işbirlikçilerini bulmamalı, bulamamalı. Buna fırsat vermemeliyiz, perde gibi arasına girmeliyiz. Cami avlularını siyasi istismar haline çevirenlere ben sadece yazıklar olsun diyorum” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Anayasa değişikliği paketini referanduma götürme kararını için de “Hayırlı olsun” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz erken genel seçimlerinin startını milletvekili olduğu Siirt’ten verdi. Uçakla Siirt’e gelen Başbakan Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AKP adayı Ertuğrul Günay eşlik etti. Cuma Namazını Abdulhakim Sancak Camii’nde kılan Başbakan Erdoğan, daha sonra Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. İlin sorunları hakkında bilgi alan Erdoğan, valilikte yöresel büryan kebabı ve perde pilavdan oluşan öğle yemeğini yedi.

Erdoğan, valilik çıkışında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in anayasa değişikliği paketini referanduma götürme kararının hatırlatılması üzerine, “Hayırlı olsun” dedi. Bu arada Siirt Fenerbahçe Spor Okulu’ndan bir grup sporcu yolunu keserek Erdoğan’dan tesis istedi.

YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR

Başbakan Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa, 36 dereceyi bulan bunaltıcı sıcakta seslendi. Erdoğan’ı dinleyenler ellerinde Türk Bayrakları ile AKP bayrakları taşıdı. Erdoğan sözlerine “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Beni burada düşürdüler. Sizinle beraber buradan kalktık” diyerek başladı. Şimdi farklı bir şevkle yola devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Siirt benim için ülkeme hizmet anlamında ilk adım attığım noktadır. 22 Temmuz akşamı yeni bir heyecan ve aşkı yakalayacağız. Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Ayrılığa değil barışa geldik. Bölgelerarası dengesizliği kaldırmaya geldik. 22 Temmuz’da notumuzu vereceksiniz, bize karne vereceksiniz. Ya dur diyeceksiniz ya yola devam diyeceksiniz. Ama ondan önce biz kendi kendimize hesap vereceğiz. Daha önce de demiştim, uzun ince bir yoldayız. 2013 ve 2023 yılı için sizden destek istiyoruz. Türkiye demokrasi tarihine Siirt’i altın harflerle kaydettiniz, Siirt’e farklı bir vefa borcumuz vardır. Siirt’i ilçeleriyle hep birlikte ayağı kaldırıyoruz, ayrım yok. Yapmadık yapmayacağız. Biz size ne söz verdiysek yerine getirdik. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. Biz bu şiarla yola çıktık ve önce insana yücelttik. Biz devlet öncelik insan ve millet öncelikli çalıştık. Siirt, Batman, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Kars ve Erzurum’u Türkiye olarak görüyoruz. Gidilmedik yer bırakmayacağız. Bu vatan bizim bu vatan hepimizin.”

BAYKAL’IN VURULACAK HALİ KALMADI

Başbakan Erdoğan kalabalığın, ‘Kıskananlar çatlasın’ diye slogan atması üzerine, “Çatlamasın, onlara da ihtiyacımız var. Onların da oyunu alacağız” dedi. Partililerin, “Vur vur inlesin, Baykal dinlesin” diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, “Onun vurulacak hali de kalmadı. Gerek yok, onları gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Biz vurmaya değil sevmeye geliyoruz” dedi.

YAZIKLAR OLSUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda artan şehit sayısını ciğerlerini dağladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terör örgütü, işbirlikçilerini bulmamalı, bulamamalı. Sizden bunlara bu fırsatı vermemenizi ve aralarına bir perde olarak girmenizi istiyorum. Bizim için bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir Bir insanı yaşatmak ise tüm insanlığı yaşatmaktır. Biz bunu böyle biliriz. Bu yolculukta bir ve beraber olacağız. Bu ülkede farklı etnik unsurlar olabilir. Herkesi saygı duymalıyız. Biz Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü, Laz'ı ile hepimiz biriz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bizim bayrağımız birdir. Bu bayrak bizim hepimizin, bunun dışında bir şey asla düşünülemez. Biz ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Birlikteliğimizi korursak hep birlikte güçlü oluruz, kalkınırız. Cami avlusunu siyasi istismar haline çevirenlere ben sadece yazıklar olsun diyorum. Bizim için şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyiz.”

DENİZ MANZARALI HASANKEYF YARATACAĞIZ

Başbakan Erdoğan, bölgeye yaptıkları yatırımları anlatırken 43 yıllık bir hayal olan Ilısu Barajı’nın temelini attıkların söyledi. Başbakan Erdoğan, “Herkes tarihin sular altında kalacağını söylüyor. Biz tarihe saygılı olan bir ekibiz, bütün eserlerin hepsi numaralı. Hepsini yerinden taşıyıp uygun bir yere koyacağız. Deniz manzaralı bir Hasankeyf yaratacağız. Pervari’ye baraj yapacağız, ilk etapta bunun için 3 milyon YTL para ayırdık” dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından partisinin Siirt milletvekili adayları Arif Demirkıran, Yılmaz Helvacıoğlu ve Bayram Kızılay’ı halka tanıttı.

(Ümit KOZAN- Ferit ASLAN- Turan KOYUNCU/SİİRT-DHA)

BAKMADAN GEÇME