Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Şiir bitiminde, "Bütün kalbimle diliyorum ki, bu akıl tutulması bir an önce sona ersin. Ersin ki, çocuklarımız böyle sapır sapır avucumuzun içinden kaçıp gitmesin" diyen sanatçı, dakikalarca ayakta alkışlandı.

İŞTE O ŞİİR
Mehmet daha çok küçüksün Mehmet
bilmiyorsun tabii neden bu sonsuz nöbet
o kadar vaktin olmadı zaten
ama sen ümit etmeye devam et
Mehmet bilemiyoruz Mehmet
böyle mi sürecek bu ilelebet
değişir mi dünya
döner mi devran
sen ümit etmeye devam et
öyle bir karanlık kutu ki insan
kimse hakiki bir cevap veremez sorsan
söz dediğin, insan icadi lisan
ama sen yine de hep hayattan bahset
Mehmet gitmiyor gözün gözümden
hiç büyümemişsin tanıdım çocuk yüzünden
kan geldi kederden özümden
sen anacığını düşün çok dikkat et
Mehmet küçücüksün mehmet
insan soyu böyle en nihayet
öteki desen beriki desen
kendini de bizi de
dünyayı da affet

Konsere Zeynep Acar imzalı iki farklı kostümle çıkan Sezen Aksu, bir bölümde de sahnede Burak Kut'u ağırladı. Kut, Sezen Aksu ile birlikte albümünün çıkış parçası "Komple"yi seslendirdi. 10 kızdan oluşan "Zilli" perkÜsyon grubu da "Sarışın", "Şinanay" ve "İnce Mevzu" şarkılarında sanatçıya eşlik etti.

Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ünlü sanatçı, son günlerde artan terör olaylarında şehit düşen Mehmetcikler için yazdığı şiirini de programı sırasında hayranlarıyla paylaştı. Açıkhava'yı tıka basa dolduran binlerce kişiye duygusal anlar yaşatan sanatçı, dakikalarca ayakta alkışladı. Şiir bitiminde, "Bütün kalbimle diliyorum ki, hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz, bu akıl tutulması bir an önce sona ersin. Ersin ki, çocuklarımız böyle sapır sapır avucumuzun içinden kaçıp gitmesin" dedi. Bu arada yoğun talep üzerine Sezen Aksu konserlerinin sayısı artırıldı. 16 Haziran Cumartesi akşamki konserin dışında 30 Haziran ve 1 Temmuz akşamları da sahnede yine Sezen Aksu olacak.

Biberli elbise
Zeynep Acar imzalı yemeniden yapılan bir elsibe ile sahneye çıkan Sezen Aksu, "Kıyafet Ege yemenisi. O dönem kadınlar bu kadar rahat olmadıkları için durumlarını elbiselerindeki resimlerle anlatırlarmış. Benim şu an üzerimdeki elbisenin adı biber. Bu da kadının kocasıyla arasının bozuk olduğunu anlatıyor" dedi.
"BKM Açıkhava'da" etkinlikleri 6. yılında, yine Sezen Aksu konseriyle başladı. Biletleri günler öncesinden tükenen konserde 5 bini aşkın Aksu hayranı, unutulmayacak bir gece yaşadı. Konserler için yepyeni bir repertuvar hazırlayan Aksu, pekçok yeni parçasını ilk kez seslendirdi. Sanatçının başka ünlü isimler tarafından seslendirilmiş şarkıları da ilk kez kendi sesinden dinleyiciyle buluştu. Aşkın Nur Yengi'nin seslendirdiği "Susma" ve "Elveda" şarkısıyla Nilüfer'in seslendirdiği "Yine Yeni Yeniden" şarkısı ilk kez Aksu'nun sesinden dinleyiciyle buluştu. Hayranları ayrıca "Yol Arkadaşım", "Güvercin" ve "Beşik" isimli şarkıları ilk kez önceki akşam dinlediler.

KONSERDEN NOTLAR

Taşıyıcı anne arıyor
Konsere oldukça neşeli başlayan Aksu, hayranlarından birinin oyuncak ayı hediye etmesiyle iyice coştu... Aksu, "Ben ne yapacağım bu ayıyı" diye sorunca hayranı, "Torununa verirsin" dedi. Bunu üzerine Aksu kendisinin planları olduğunu söyleyerek ilginç bir açıklamada bulundu: "Ne torunu, öldürürüm Mithat Can'ı. Daha benim apayrı planlarım var. Artık aile hayatı yaşamak istiyorum. Daha çocuk yapmak istiyorum. Bundan sonra taşıyıcı anne bulacağım."

Azgın tekelere gönderme
Ünlü sanatçı azgın teke sendromuna da bir gönderme yaparak, "Çocuk yapacağım diye yakışıklı genç adamlar ve güzel kadınlar bulanlar var. Yani piyasada öyle kişiler var. Bir profesör arkadaşım filozofik bir şey söylemişti. 'Kendi akranıyla uçmayan kuşun sesi, havadan değil tavadan gelir.' Artık anlayan anlar" diye konuştu.

Burhan Altıntop taklidi
Konserin ilerleyen dakikalarında "Avrupa Yakası" dizisinin hayranı olduğunu belirten ve diziyi hiçbir zaman kaçırmadığını söyleyen Sezen Aksu, dizideki en beğendiği karakterin Engin Günaydın'ın canlandırdığı Burhan Altıntop olduğunu belirterek gece boyunca onun taklidini yaptı.

BAKMADAN GEÇME