Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

YSK'nın seçim takvimine göre, aday listelerindeki eksikliklerin, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak, YSK'ya bildirilmesinin bugün son günü. Milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibariyle ilan edilmek üzere; 19 Haziran Salı günü il seçim kurullarına, Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. Seçim çevrelerine ilişkin kesin aday listeleri de aynı gün il seçim kurullarına gönderilecek.

Birleşik oy pusulası basımına; basım tamamlandıkça bir plan dahilinde dağıtımına da 19 Haziran Salı günü başlanacak. Gümrük kapılarında kullanılacak oy pusulalarının basımı ve diğer araç ve gereçlerle birlikte ilgili seçim kurullarına gönderilmesine de aynı gün başlanacak. Bağımsızlar dahil milletvekili kesin aday listeleri radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde 20 Haziran Çarşamba günü ilan edilecek. Gümrük kapılarında oy verme 25 Haziran Pazartesi günü başlanacak.

-PROPAGANDA SIRASI-

Seçim takvimine göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:

-8 Temmuz Pazar: Seçimlere katılan siyasi partilerin radyo ve televizyon propagandası için başvurularının ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcilerin YSK'ya bildirilmesinin son günü.

-10 Temmuz Salı: Siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda sıralarının belirlenmesi için YSK'da kura çekilecek.

-11 Temmuz Çarşamba: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak ve dağıtılamayanlar ilgili ilçe seçim kurulu başkanlarına teslim edilecek.

-12 Temmuz Perşembe: Seçim propagandası ve yasakları başlayacak. -15 Temmuz Pazar: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

-16 Temmuz Pazartesi: Görevlilerle ilgili eğitim çalışmaları tamamlanacak.

-17 Temmuz Salı: Taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen listeleri kesinleştirilecek.

-18 Temmuz Çarşamba: İlçe seçim kurulları, malzeme torbalarını sandık kurulu başkanlıklarına teslim edecek ve göreve hazır durumu getirilecek.

-21 Temmuz Cumartesi: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

-22 Temmuz Pazar: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00'de sona erecek.

(AA)

BAKMADAN GEÇME