Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Kayseri’deki AKP binasında 10 yeni bilgisayarın seçim gününü beklediğini yazan Financial Times’ın haberinde, AKP’nin seçimler “ortalığı silip süpürecek bir zaferden emin” olduğu ifade edildi. 22 Temmuz seçimlerinin Türkiye’de 1980 darbesi sonrasındaki belki de en önemli seçim olduğu yorumu yapılan haberde, bu seçimlerin AKP’nin Türk siyasetindeki rolünü belirleyeceği belirtildi.
2002 seçimlerinde AKP’nin Kayseri’de oyların yüzde 54’ünü aldığını ifade edilen haberde, kamuoyu yoklamalarında şu andaki desteğin yüzde 68’e çıktığı kaydedildi. Haberde Kayseri’nin muhtemelen Türkiye’de en AKP yanlısı şehri olduğu vurgulandı.

Haberde, AKP’nin İslami kökenli bir parti olduğu, fakat modern bir vizyonu bulunduğu da ifade edildi. AKP’nin, modern bir Avrupa devleti imajını Türk gelenekleriyle bağdaştırdığı savunulan haberde, bu birleşimin seçimlerde başarı getirebileceği değerlendirmesi yapıldı.
Kayseri’nin dindar bir kent olduğu yorumu yapılan haberde, buna karşın kentin kökten dinci olmadığı ifade edildi.

Türkiye’deki sıradan şehirlerin "beton ormanı" gibi olduğu belirtilen haberde, Kayseri'nin ise geniş, güvenli ve temiz sokakları bulunduğu vurgulandı.
Gazeteye konuşan Kayserili işadamı Murat Cahit Çıngı da “Kayseri’nin insanı muhafazakardır ama aynı zamanda çağdaştır” dedi.

(ANKA)

 

BAKMADAN GEÇME