Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Genel Müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile bir süredir yürüttükleri çalışmalar sonucunda, özürlü vatandaşlara iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 indirim yapma kararı aldıklarını bildirdi.

Kotil, THY'de 2007 yılını ''hizmette kalite yılı'' olarak ilan ettiklerini belirterek, sosyal sorumlulukları çerçevesinde özürlü vatandaşların da hava taşımacılığının konforundan faydalanabilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Özürlü vatandaşlara yapılacak indirimlerin bu tür çalışmalardan sadece biri olduğunu dile getiren Temel Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz özürlülere yapılan her hizmeti bir sosyal sorumluluk, bir görev olarak görüyoruz. Özürlülerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız, sağladığımız destekler artarak devam edecektir. THY olarak Türkiye'nin sadece ekonomik gelişiminde değil, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı misyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Ulusal bayrak taşıyıcısı olarak özürlü vatandaşlarımıza sunduğumuz desteği de bu anlayışımızın bir gereği olarak değerlendiriyoruz. Sunduğumuz indirimle özürlü vatandaşlarımıza konforlu ulaşım imkanı sağlamayı hedefliyoruz.''

Kotil, bu çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, THY çalışanlarına da özürlü yolculara hizmet sunulmasına ilişkin eğitim verileceğini bildirdi.

 

-''SİVİL HAVACILIĞA ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ''-

 

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven de özürlülerin toplumun her alanında yer alması gerektiğini belirterek, özürlülerin sosyal eşitliğinin sağlanmasının anayasal ve insan hakları bakımından da çok net bir hak olduğunu vurguladı.

Güven, ''THY gerek özürlü vatandaşlarımıza sunduğu indirimle, gerekse özürlülerin iyi koşullarda istihdam edilmesiyle dünya havacılık sektörüne örnek temsil edilecek uygulamalara imza attı. THY'nin özürlülere sunduğu fırsatların sivil havacılıkta örnek teşkil etmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan THY çalışanı engelli Cemalettin Dağdır ise uygulamadan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Uzun yolculuklar bizi çok yoruyor. Bu indirimle hava yolunu tercih etmemiz kolaylaştı. Umarım diğer hava yolları da bunu örnek alır'' dedi.

Daha sonra, THY Genel Müdürü Kotil, Abdullah Güven'e maket uçak hediye ederken, Güven de Kotil'e özürlüler için yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı bir plaket sundu.

 

-İNDİRİMLER-

 

THY, yüzde 40 ve üzeri oranında özürlü olan yolcularına uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim yapacak. İndirimden faydalanmak isteyen yolcuların yüzde 40 ve üzeri oranında özürlü olduğunu belgeleyen, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilmiş özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu ya da nüfuz cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli olacak.

Ayrıca ''refakatçi ile seyahat etmelidir'' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde özürlü yolcunun yanındaki kişiye de aynı oranda indirim sağlanacak.

THY, 24 saat öncesinden bildirilmek şartıyla özürlü yolcularına ücretsiz tekerlekli sandalye ve sedye hizmeti de sunacak.

 

AA

BAKMADAN GEÇME