Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
ANKARA ve DERİN SİYASET
 
Bakmayın siz Derin Devlet dendiğine, Ankara’nın en yüzeydeki organizasyonudur Derin Devlet, herkes her yerden görür onu...
Bazen sokaktadır, caddelerde hatta meydanlarda mitinglerdedir, bazen tören alanlarındadır, kimi zaman manşetlerde, kimi zaman kurşun gibi mesaj yüklü köşelerin içinde, kimi zaman mahkeme salonlarında, çok sık olmamakla birlikte cezaevi koğuşlarında... Hemen hemen her yerde rastlarız ona. Derin Devlet derin mevzu olmaktan çıkmıştır uzun zamandır.
Ankara’daki asıl derin organizasyon Derin Siyaset Örgütü’dür.
Kökleri çok derindir.
Başında da Süleyman Demirel vardır. Derin Siyaset örgütünün tepe kadrosu zaman zaman değişsede Onursal Başkan daima Süleyman Demirel dir. Uzun yıllar Mesut Yılmaz baş yardımcılığını yapmıştır Süleyman Beyin...
Sistem basittir.
Kilit zamanlarda Onursal Başkan ortaya çıkar ve takımı toparlayıp bir arada tutar.
Öyleki, yıllar önce ezeli rakibi Bülent Ecevit 1987 seçimlerinde baraj altında kalınca DSP genel başkanlığından ve siyasetten çekildiğini açıkladığında Demirel ve Erbakan devreye girmişti.
Tam 20 yıl sonra 2007’de Ecevitle yıldızı hiç barışmayan Deniz Baykal da başarısızlıkla sonuçlanan seçimlerden sonra, bir ara istifa etmeyi düşündüyse de yine Demirelin “sen Türkiyeye lazımsın” sözleriyle devam kararı almıştı.
Böyledir Derin Siyaset.
Yardımlaşma ve dayanışma partilerüstüdür.
2002 seçimlerinde Devlet Bahçeli istifa kararı aldığında bu sefer de Deniz Baykalsiyasette olur böyle şeyler, istifa etmeyin”  diyerek girişimde bulunmuştu.
Son olarakta birleşme fiyaskosunun ardından Partisi’ni barajın altında, hatta yarısında bırakan Mehmet Ağar’ı arayıp istifasından vazgeçirmeye çalıştılar. Görülüyor ki sonuçta alındı.
Böyledir işte Ankaradaki Derin Siyaset Organizasyonu; arada kavgalar olsa bile onlar daima derinde diyalogtadırlar, hatta birliktedirler.
İlişkileri köklü bir tarihe dayanır. Birbirlerinin üzerine titrerler ve velinimet gözüyle bakarlar.
Gözyaşartacak bir dayanışmayla hareket ederler.
Birbirlerine hayat öpücüğü vermeye bayılırlar. En kritik zamanda Demirel Rahşan Hanımla, Rahşan Hanım da Baykal’la görüşür, anlaşma sağlanır ve statüko bir şekilde devam eder.
Düşünürlerki tespih tanelerinden birinin yere düşmesi diğerlerinin de dökülmesini tetikleyebilir.
Bir değişim olmasını istemezler çünkü kimsenin emsal teşkil edip domino etkisi yaratmasını istemezler.
Emri hak vaki olmadıkça, bir yere gitmenin gerekmediğini düşünürler.
Kadrolarındaki Erbakan’ın yasaklanması ve otoritesindeki dağılma yüzünden ortaya çıkan Ak Parti hareketinin bütün statükoyu değiştirdiğini bilirler, o yüzden bir değişimi daha göze alamazlar.
Görüyorsunuz, Derin Devlet Derin Siyasetin yanında sığ kalır.
 
Bir HABERTÜRK okuru

BAKMADAN GEÇME