Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla hakkında dava açılmasının ardından yargıçlıktan istifa eden eski Yargıtay Hâkimi Mustafa Hakkı Çetin'in yargılanmasına başlandı. Savunmasında para karşılığı kadın çağırdığını kabul eden Çetin, "Sanki boş zamanlarımda pezv...lik yapıyormuşum gibi iddianame yazılmış" dedi. Cezaevinde jiletçi, gaspçı, katillerle birlikte yattığını söyleyen Çetin, "15 senelik meslektaşınız olarak sizden bir şey istemiyorum ama, pezv...ler dışarıda ben buradayım" diye konuştu.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında tahliye talebi kabul edilmeyen Çetin, açıklamalarıyla şaşkınlık yarattı. Çetin, özetle şu savunmayı yaptı:
     
YASADIŞI DİNLEDİLER:

Sanıklardan Zara Çetin sevgilimdir. Polis, 1996'dan bu yana kullandığım telefonu 3 ay yasadışı dinlemiş, numaramı 'x şahıs' olarak yazmıştır. 3 ay sonunda hâkim olduğumu anlayarak, savcıyı da yanıltarak, dinleme izni aldılar.
     
PARASIYLA KIZ İSTEDİM:

İstanbul'da avukatlık yapan arkadaşım Güven I. ile görüşmelerimi, fuhuşa aracılık olarak kaydettiler. Vika isimli kadın satıcısından parasıyla ben ve arkadaşım için kız istedim. Aynı şeyi İstanbul'a gittiğim zaman arkadaşım da benim için yapıyordu. Polisin saçma sapan yazıları ile çete lideri gibi lanse edildim.

MESLEĞE ZARAR GELMESİN: Yabancı uyruklu kadınlara ev tuttuğum iddiası doğru değil. Kennedy caddesindeki evi sevgilimin arkadaşı Malipat Alibegova tuttu. Yabancı olduğu için kazıklamak istemişler. Ben de hâkimlik, savcılık mesleğine zarar getirmemek için kendimi avukat olarak tanıttım, problemi çözdüm.
     
PARA ALDI İDDİASI:

Sevgilim Zara Çetin, Çeçenistan'dan getirdiği kozmetik malzemelerini Ankara'da satıyor. Telefon görüşmelerinde sözü edilen bin YTL, buradan elde edildi. Sevgilim, parayı tahsil edemediği zaman ben ona yeni malzemeler için borç veriyordum. Onun için bin YTL'yi sordum.
     
İNDİRİM YAPAR DİYE DÜŞÜNDÜM:

Vika beni arayarak, öz kızının İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan parası olmadığı için yurda sokulmadığını söyledi. Ben de Güven'i aradım. Sonra problemin çözülemediğini öğrendim. Vika'nın iyi bir müşterisiyim. Bize indirim yapabileceğini düşündüğüm için kendisine yardım ettim. Yurda kadın sokmuş değilim. Kendimi pezv...k durumuna sokmam.
     
4 TANE POLİS DONUYLA YAKALANDI:

15 yıllık Yargıtay hakimiyim. Günde 45 dosya okurdum. Sanki boş zamanlarında pezv...lik yapıyormuşum gibi iddianame yazılmış. Bu dosyada sahte tutanak tutan polis varken, 15 yıllık hakimin yalan söylediği iddia ediliyor. Sırf Zara sevgilim olduğu için bu duruma getirildim. Zara'nın evinde üzerinde donuyla 4 tane polis yakalandı, bunlar yazılmadı, ben manşetlere taşındım. 15 senelik meslektaşınız olarak sizden bir şey istemiyorum ama şunu demek istiyorum. Pezv...ler dışarıda, ben buradayım. Cezaevinde jiletçisi, gaspçısı, katili ile birlikte yatıyorum.

Milliyet / TÜRKER KARAPINAR

 

BAKMADAN GEÇME