Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Celebrity fee Helin Avşar'la gündeme geldi.Ancak bu işler Helin'in yaptığı gibi peşine kamera takıp otel gezdirmekle de olmuyor. Meseleyi daha iyi anlamak için bu işin yurt dışındaki örneklerine bir göz atalım istedik...

Oscar'lı aktör Jamie Foxx bu tip durumlar için 50.000 dolar alıyor. Paris Hilton, 100.000 dolarla başlayan fiyatını 500.000 dolarlara kadar çıkardı. Lindsay Lohan'in altı milyonlara oynadığı söyleniyor. Ünlü müşteriler, Las Vegas, Los Angeles türü eğlence merkezlerinde konuşlanan kulüplere bedava gelmiyor.

Ücreti bir milyon dolar
Lindsay Lohan, 21. yaş günü partisi için artırmayı bir milyon dolardan başlattı. Bir kulüp sahibi için, 'Lindsay'in doğum günü' tamlamasından daha seksi bir cümle kurulamaz. Palms otelleri, doğum gününü kendi kulüplerinin birinde yapması için Lindsay'e, kendi seçeceği bir hayır kurumuna bağışlamak üzere 250.000 dolar önerdi. Cevap tabii ki olumsuzdu, LiLo çeki öksüz çocukların değil, kendi cebinin hayrına kullanmak istiyordu.

Bu adet Frank Sinatra zamanlarına kadar gidiyor ancak yüzbinlerce doların havada uçuşması, 2001'de Las Vegas'ta açılan Rain adlı bir kulübün, ünlülerle aynı mekanda kıvırtmak isteyen müşterileri çekmek için meşhurlara para vermesiyle başladı. Frank, Dean Martin, Sammy Davis gibiler, müşterilerle fingirdemek için para alırken modern zaman ünlülerinin VIP katından aşağıya bakması kafi. 2007'de her hafta Los Angeles'tan Las Vegas'a kalkan özel jetler, Amerika'nın en büyük kulüpleri olan Pure'a, Rain'e, TAO'ya, JET'e, Tryst'e, Playboy Club'a ünlüleri taşıyor ve bunların hepsine birer iş anlaşması olarak bakılıyor. Pemale Anderson'ın menajeri, "Meşhurlara, zaten gideceği bir yere gitmesi için fantastik ücretler ödeniyor, böylece iki taraf da kazanıyor" diyor. Yılda 30 milyon dolar kazanan rapçi Diddy gibileri helikopterle çatıdan indirmek gibi ekstralar için minimum bir milyon doları gözden çıkarmak zorundasınız. Artık bu mekanlara kulüp değil, 'ultra lounge' deniyor.

35 milyon dolar kâr
Carmen Electra sadece görünmek için 75.000, Black Eyed Peas'in Fergie'si 50.000 dolar istiyor. Britney Spears'a sanki o an aklına gelmiş gibi iki şarkı söyletmek isterseniz 450.000 doları hazır etmeniz gerek. Ünlüleri etkinliğiniz için kapatabildiğiniz esterman.com adlı bir site bile var. Tüm bu masrafların sonucunda, mesela Tryst, ilk yılını 35 milyon dolar kârla bitirebiliyor.

Bir de ultranın ultrası kulüpler var, Playboy Club gibi. Playboy, içeri girmesi için kimseye para vermiyor ve ünlü müşteri sayısını limitli tutuyor, bu da listeye ismini yazdırdığı için Paris'in kendisine 100.000 dolar ödeyen bir başka kulübü reddetmesi, Diddy'nin içeri girebilmek için elinde 50.000 dolar dolu bir çantayla bekleyip reddedilmesi gibi saçma sonuçlara sebebiyet verebiliyor.


Davet milyoneri ünlüler

Nicole Kidman: 500.000 dolar
Jessica Simpson: 400.000 dolar
Demi Moore: 200.000 dolar
Nick Lachey: 100.000 dolar
Tara Reid: 10-50.000 dolar

Vatan- Bizim Kahve

BAKMADAN GEÇME