Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, "Diyarbakır" gafından dolayı Diyarbakırlılardan özür dileyerek, iki hafta içerisinde burya gidip ayrıca gönüllerini almak istediğini belirtti. Akalın, sarf ettiği sözlerin konserden önce yemekte Diyarbakır'dan gelen çok yakın arakadaşları ile yaptıkları esprilerin devamı olduğunu, kasti bir ifadenin olmadığını vurguladı.

Bodrum'da verdiği konserde seyircileri coşturmak için, "Abi Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nerden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz abi. İnsan bir tempo bir alkış bir şey yapar yani. Soğuk soğuk şurda şortla çıktık. Çok ruhsuz başladınız geceye" demesi Diyarbakırlıların tepkisine neden oldu. Kamuoyunda oluşan tepkilşer nedeniyle ünlü şarkıcı Demet Akalın, Nişantaşı'nda bir cafede basın toplantısı düzenledi. Tepkiler nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getiren Akalın, toplantı boyunca sık sık özür diledi. Akalın, "O gün, Diyarbakır'dan gelen Oğuz ile benim ortak arkadaşlarımız vardı. Yemekte başlayan esprimiz sahnede de devam etti. Bu tabiki benim hatam. Bu espriyi yemekte bırakmam lazımdı. Sahneye taşımam yanlış oldu. Sahneden de karşılık şakalaşıyorduk. Bugün aldığım tepkiler ve yaşananlar sevimsizdi. Tamamiyle benim hatam" dedi.

Diyarbakır Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Nedim Çizmeci ile görüştüğünü dile getiren Akalın, "Bugün, dernek başkanı ile de görüşüp özür diledim. Diyarbakırlılıların hepsinden teker teker binlerce kez özür diliyorum. Zaten 10-15 gün sonra Diyarbakır'a gidip ayrıca özür dileyeceğim. Gönüllerini almaya çalışacağım. Bilinçli yapılmış bir şey asla değil. Böyle bir şey ne Diyarbakır ne de başka yerler için olamaz. En nefret ettiğim şey yanlış anlaşılmak. Sıkıntıdan dudağımı üst kısmında sivilce çıktı. Dün gece hiç uyumadım" diye konuştu.
Gazetecilerin, "korkuyor musunuz" sorusu üzerine korkmadığını ifade eden Demet Akalın, yanlış anlaşılmaktan dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Ben orada sevilen bir sanatçıyım. 5 yıl önce gittiğimde bana inanılmaz sevgi gösterilerinde bulundular. Her yeri gezdirdiler. Pop müzik dalında Mahsun Kırmızgül'den sonra en Diyarbakır'da en çok 'Afedersin' isimli albümüm sattı. Şu andan bana tepki göstermeleri elbette doğal. Çok yanlış yaptım. Arkadaşlarımız arasındaki espriyi sahneye taşımamam gerekti. Kendi memleketime okul yaptırmayı düşünüyordum ama bundan sonra belki Diyarbakır'a da yaptırabilirim. Bunu Diyarbakır'a yapacağım ziyaretimde kararlaştıracağım" şeklinde konuştu.

İHA

 

BAKMADAN GEÇME