Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

5 Eylül'de Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, patlama oldu.

Patlamanın ardından dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, bölgede incelemelerde bulundu.

Patlamanın yaşandığı kışlanın önünde toplanan asker yakınları, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle UMKE tarafından bir ilköğretim okulu bahçesine, kışlada bulunan askerlerin yakınları ve olaydan etkilenen vatandaşlar için 30 kişilik sahra çadırı kuruldu.

Afyonkarahisar Belediyesi kışla önünde bekleyen ve görev yapan personele çorba ve ekmek ikramında bulundu. Olaydan sonra polis, gece boyunca kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.

Uzman ekipler inceleme yaptı

Patlamanın meydana geldiği askeri tesiste çevreye mühimmat saçılması nedeniyle gece boyunca hazırda bekleyen ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte Kışlacık mevki ile Ataköy arasındaki cephanelik bölgesinde incelemelerine başladı.

Askeri yetkililer ve güvenlik görevlileri, olay yeri çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, sivillerin bölgeye yaklaşmasını engelledi, tesislere gidilen yol da sivil araç trafiğine kapatıldı.

Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı askeri mühimmat deposundaki patlamanın üzerinden bir yıl geçti.

BAKMADAN GEÇME