Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyada Mercedes tarafından satılan ama tamamı Türkiye’de Okçu tarafından dönüştürülen ultra lüks araçlar 215 bin dolarlık fiyatıyla Cenevre’de sergilenen en pahalı Mercedes modelleri olarak dikkat çekti

        Bu yıl Cenevre Fuarı’nın en gösterişli stantlarından biri olan Mercedes’in hemen yanında Türkiye’den bir marka yer aldı. İki yıldan bu yana Cenevre Fuarı’na Türkiye’de ürettiği özel araçlarla katılan Okçu, bu yıl ilk kez ana salonda ve tedarikçisi olduğu Mercedes’in hemen yanında yer bulmanın keyfini yaşıyordu.

        Okçu, dünyada sadece 10 şanslı kişinin sahip olabileceği Signature Edition serisiyle katıldığı Cenevre’nin fuar kataloğunda ‘dünya lansmanı yapan markalar’ arasında da gösterildi.

        ‘EN BÜYÜK FARKI EL İŞÇİLİĞİ’

        Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy göstererek artık global arenada da tanınan bir marka olduklarını belirten Okçu Yönetim Kurulu Başkanı Savni Okçu, “Bizim için çıkış noktası her zaman ama her zaman kusursuz el işçiliği ile mükemmeli yakalamak oldu. Rolls-Royce, Bentley gibi üst segment araçları tercih edenler bizim de müşteri portföyümüzü oluşturuyor. Sektörde en büyük farkımız el işçiliğimiz ve Ar-Ge departmanımıza yaptığımız yüksek bütçeli yatırımlar. Titiz el işçiliğiyle yaptığımız tasarımların, Rolls-Royce, Bentley gibi markaların işçiliği ile aynı kalitede olduğunu büyük bir gururla söyleyebilirim” diye konuştu.

        İSTANBUL’DAN ÇIKIP DÜNYA PAZARLARINA SATILIYOR

        Yılda yaklaşık 70 araç üreterek Mercedes’e teslim ettiklerini anlatan Savni Okçu, Mercedes’in Dubai’deki showroom’unda 215 bin dolarlık etiketle satılan özel üretim araçlarının vergisiz fiyatlarının Mercedes’in en yüksek fiyatlı aracı Maybach’tan daha pahalı olduğunu da belirtti. Mercedes’in global resmi ortağı olan Okçu firması, iç mekânını el yapımı deri koltuklardan dijital uygulamalara, izolasyondan özel kaplamalara kadar lüks hale getirdiği V Serisi’ni sergiliyor. İstanbul’da üretilen araçlar Mercedes’e geri gönderilip dünya pazarlarında satılıyor.

        DİZEL HİBRİTTEN VAZGEÇMEDİ

        Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki görkemli standında Mercedes-Benz en çok yenilik sergileyen markaların başında yer aldı. Alman üretici yeni C-Serisi, AMG C 43, Mercedes-AMG GT 4MATIC 4 kapılı coupé, Mercedes-AMG G 63, X 350 d 4MATIC, Smart EQ fortwo ve forfour ile Plug-in Hybrid ailesinin yeni üyeleri C 300 de ve E 300 de modellerinin dünya tanıtımlarını yaptı. Markanın yenilikleri arasında Türkiye premium en çok satan modeli C Serisi’nin makyajlanmış versiyonu dikkatleri üzerine çekti. Daha sportif ve modern görünüme kavuşan C Serisi’ndeki en büyük görsel değişim aracın ön tasarımının yanı sıra iç mekân ve aydınlatma grubuna odaklanıyor. Mercedes’in diğer bir yeniliği de, Avrupalı üreticilerin dizel motorları üretimden kaldırma kararının aksine, C Serisi dizel hibrit oldu.

        Mercedes-Benz, Cenevre’deki fuarda sergilediği modellerle, dizel motor kullanımına farklı bir şekilde devam edeceğinin sinyallerini de verdi.

        FUARDA ÖNE ÇIKANLAR

        SUPRA’NIN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

        Cenevre Fuarı’nda yeni jenerasyon Auris’in dünya tanıtımını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda spor otomobil efsanesi “Supra” modelinin yeniden dönüşünü simgeleyen GR Supra Racing konsept aracını da beğenilere sundu. Toyota fuarda yeni Aygo’nun yanı sıra geleceğin elektrikli otomobillerinden izler taşıyan Concept-i serisi elektrikli aracı da tanıtıldı.

        SKODA’DAN YENİ HİBRİT VİZYON

        Skoda, fuarda sergilediği “Vision X” konseptiyle, markanın bir başka sınıfa daha adım atacağının ipuçlarını verdi. Bu yeni hibrit teknolojili konsept, markanın, Kodiaq ve Karoq’un ardından gelecek yeni kompakt crossover modelini müjdeliyor. Marka ayrıca, Octavia, Kodiaq ve Superb’de dijital gösterge paneli de sunmaya başlayacak.

        PORSCHE ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

        Porsche, Cenevre’de ilk eletrikli aracı Mission E Cross Turismo’yu sergiledi. 4.95 metre uzunluğundaki konsept, dört tekerlekten çekiş sistemini besleyen 800 voltluk ve hızlı şarj şebekesine bağlanabilen bir motor altyapısına sahip. 600 beygir gücündeki araç, sıfırdan 100 km/s hıza 3.5 saniyeden, 200 km/s hızaysa 12 saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor.

        MUSTANG’DAN MCQUEEN’ESAYGI DURUŞU

        Ford yeni Mustang Bullitt’in Avrupa tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. 50 yıl önce vizyona giren Steve McQueen’in başrolünü oynadığı kült “Bullitt” filmiyle aynı adı taşıyan ve filmin 50’nci yılını kutlayan özel modelin, Avrupa için üretimi haziran ayında başlayacak. Araçta 5 lt hacimli 464 ve 526 beygirlik V8 motor kullanılacak.

        TAMAMEN YENİLENEN A6 GÖRÜCÜYE ÇIKTI

        Lüks segmentteki model atılımını sürdüren Audi, Cenevre’de yeni nesil Audi A6’yı tanıttı. Audi ayrıca fuarda ilk kez ürettiği tümüyle elektrikli modelinin prototipini sergiledi. Lüks otomobillere has bir hacim ve konfor sunan sportif SUV, aynı zamanda daha uzun yolculuklara uygun bir menzile sahip.

        Diğer Yazılar