Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ali Koç, Fenerbahçe Başkanı olduğunda kendine futbol aklı olarak madrabaz Comolli'yi seçti. Comolli'nin 2. döneminden itibaren de Rogon menajerliğin sahibi Roger Wittman ile yakın ilişkiler kurdu. Ali Başkan'dan evvel Mehmet Ekici ile Wittman ve Rogon F.Bahçe ile çalışmıştı. Koç sonrası Rogon vasıtasıyla Fenerbahçe'ye gelen oyuncular şunlar:

        • Tolga Ciğerci

        • Luiz Gustavo

        • Adil Rami

        • Simon Falette (Comolli'nin istifasına giden süreci başlatan transfer)

        • Kemal Ademi

        • Dimitris Pelkas

        • Attila Szalai

        ☆☆

        Başkan, Szalai ve Falette transferlerinde doğrudan devredeydi. Geçen sene Rogon'dan gelen Attila ve Pelkas takıma katkı verdiler. Yanı sıra Ahmet Bulut, Gökhan Gönül - Enner Valencia - Thiam - Perotti transferlerini yaptı. Comolli döneminde aktif rol oynayan Batur Altıparmak-Ömer Uzun ikilisi ise bu dönemde Caner Erkin ve İrfan Can'ı getirdiler.

        Kulübe çok yakın olduğu iddia edilen ve Lian'dan ayrılıp kendi şirketini kuran Mirsad Türkcan'ın şirketi (FutureBall) Allahyar'ı getirdi. Ozan da onların futbolcusu. Haluk Canatar'dan ayrılıp FutureBall'a geçen Vedat Muriqi dönerse bir transfer daha yapmış olurlar.

        Geçen sezon Mert Hakan, Tisserand, Lemos, Osayi gibi bu şirketlere ait olmayan oyuncular da alındı. İlk sezonu ve 2. sezonun yarısını Comolli ile heba eden Ali Koç, geçtiğimiz sezonda futbol aklı olarak Emre Belözoğlu'nu seçti. Emre de çok kötü iş çıkarmadı. Malang Sarr'ı alabilse, Samatta hayal kırıklığı yaratmasa çok daha iyi not alırdı. Bu sezon Ali Koç'un futbol aklı daha çok Roger Wittman olacak gibi görünüyor. Hoca görüşmelerini de Wittman yürütüyor. Umarız ve dileriz ki bu akıl, geçmişteki futbol akıllarından daha başarılı olur. Fenerbahçeliler, stoper, sağ kanat ve forvet adaylarını merak ediyorlarsa Rogon menajerliğin oyuncuların bakmalarını öneririm.

        Diğer Yazılar