• Canlı Yayın
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Hicr suresi Haberleri, Güncel Hicr suresi haberleri ve Hicr suresi gelişmeleri

Hicr Suresi haberleri

Son dakika Hicr Suresi haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hicr Suresi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hicr Suresi haber sayfamızda...
  • Tevbe Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    Gündem, 29 Şubat 2024

    Tevbe Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    129 ayetten oluşan ve son 2 ayeti hariç tamamı Medine döneminde, Hz. Muhammed'in irtihaline yakın bir zamanda indirilmiş olan Tevbe diğer adıyla Berâe Suresi, İslam dini için önem taşıyan dualardan biridir. Sure, adını Allah'ın kullarının tövbesini kabul edeceğini bildirdiği 104. ayetten almıştır. İçeriğimizde Tevbe Suresi’nin okunuşunu ve Türkçe anlamını, Tevbe Suresi’nin tefsirini, Arapça yazılışı ve fazileti nedir? sorularına cevap bulabilirsiniz.

  • Fetih Suresi Okunuşu Ve Türkçe Anlamı

    Gündem, 28 Şubat 2024

    Fetih Suresi Okunuşu Ve Türkçe Anlamı

    Kuran'ı Kerim'de yer alan duaların anlamları yönünde araştırma içerisinde olanlar Fetih Suresi Türkçe anlamı ve tefsiri konusunda da inceleme içerisindedir. Gönül ferahlığı veren, derdi ve tasayı azaltmak için okunan Fetih Suresi Medine döneminde inmiştir. Fetih Suresi Okunuşu Ve Türkçe Anlamı… Fetih Suresi Tefsiri, Arapça Yazılışı Ve Fazileti Nedir? İşte, detaylar.

  • Azhab Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    Gündem, 28 Şubat 2024

    Azhab Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    Adını 20. ve 22. ayetlerde geçen “el-Ahzâb” kelimesinden alan Azhab Suresi, Beni Kureyza ve Hendek Savaşlarını konu almaktadır. 73 ayetten oluşan sure, Al-i İmran suresinden sonra inmiştir. Ahzab isminin Türkçe anlamı gruplar demektir. İçeriğimizde Azhab Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Ahzab Suresi tefsiri, Arapça yazılışı ve fazileti hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Hicr Suresi

    Gündem, 04 Ağustos 2023

    Hicr Suresi

    Hicr Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 99 ayettir. Sure, adını 80. ayette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semud kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. Surede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları; peygamberlerin, çeşitli zamanlarda azgınlara ve inkarcılara karşı verdikleri mücadeleler çerçevesinde ele alınmaktadır. Bu sure de ayrıca ilahi kitapların kendisiyle kemale erdiği Kur’an’ın, her türlü tahriften korunacağı hükmü de yer almaktadır. Hicr Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Enam Suresi

    Gündem, 02 Ağustos 2023

    Enam Suresi

    Enam Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Kuvvetli görüşe göre, 91, 92, 93, 151, 152 ve 153. ayetler Medine’de inmiştir. Tamamı 165 ayettir. Adını, 136, 138 ve 139. ayetlerde yer alan “el-En’am” kelimesinden almıştır. Enam, koyun, keçi, deve ve sığır cinsi ehli hayvanları ifade eden bir kelimedir. Surede başlıca tevhide, adalete, peygamberliğe, ahirete dair meseleler ile küfrün ve batıl inançların reddi ve bazı temel ahlak kuralları konu edilmektedir. Enam Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kasas Suresi

    Gündem, 08 Temmuz 2023

    Kasas Suresi

    Kasas Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 88 ayettir. Sure, adını 25. ayette geçen “el-Kasas” kelimesinden almıştır. Kasas, kıssalar anlamında olup Kur’an’da geçen kıssa ve olaylar için kullanılır. Surede başlıca Hz. Musa’nın çocukluğunu, peygamber oluşunu, Musevileri Mısır’dan çıkarmasını ve Firavun ile ordusunun boğulmasını kapsayan süreç anlatılmaktadır. Ayrıca küfre saplanıp maddi servet ve kudrete bel bağlamanın kötü akıbetini vurgulamak üzere Karun kıssasına yer verilmektedir. Kasas Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kalem Suresi

    Gündem, 05 Temmuz 2023

    Kalem Suresi

    Kalem Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 52 ayettir. Sure, adını birinci ayette geçen “elKalem” kelimesinden almıştır. Nun Suresi diye de anılır. Surede başlıca, Hz. Muhammed’in peygamberliğinin ispatı ve müminler ile kafirlerin akıbetleri konu edilmiştir. Kalem Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Neml Suresi

    Gündem, 05 Temmuz 2023

    Neml Suresi

    Neml Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 93 ayettir. Sure, adını 18. ayette yer alan “enNeml” kelimesinden almaktadır. Neml, karınca demektir. Surede başlıca, Süleyman peygamber ve Sebe melikesi, Belkıs kıssası ile Salih ve Lut peygamberler konu edilmekte, ayrıca müminlerin kurtuluşa ereceği, İslam karşıtlarının kötü akıbetleri, öldükten sonra dirilmek ve kıyamet dile getirilmektedir. Neml Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kaf Suresi

    Gündem, 04 Temmuz 2023

    Kaf Suresi

    Kaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 45 ayettir. Sure, adını başındaki “Kaf ” harfinden almıştır. Surede başlıca İslam inancının temel esasları çerçevesinde, Allah’ın birliğinin delilleri, Peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve geçmişteki inkarcı milletlerin başlarına gelen felaketler, uğradıkları azaplar konu edilmektedir. Kaf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Mülk Suresi tam metni

    Gündem, 14 Eylül 2023

    Mülk Suresi tam metni

    Mekke döneminde nazil olan ve 30 ayetten oluşan ve toplumda "Tebareke" diye de bilinen Mülk Suresi , adını birinci ayette geçen “Tebarekelleziy bi yediyh el Mülk” tamlamasından almıştır. Surede başlıca, Allah’ın azameti, Allah’ın birliğinin delilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkâr edenlerin akıbetleri konu edilmektedir. Mülk Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Fecr Suresi

    Gündem, 19 Temmuz 2023

    Fecr Suresi

    Fecr Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 30 ayettir. Sure, adını birinci ayetteki “el-Fecr” kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Surede genel olarak Ad Kavmi, Semud, İrem ve Firavun toplumları gibi eski kavimlere dair bazı kıssalar, insanın kötülüğe yönelmesi, bunun sonuçları ve ahiret anlatılmıştır. Fecr Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Cin Suresi

    Gündem, 19 Temmuz 2023

    Cin Suresi

    Cin Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 28 ayettir. Ağırlıklı olarak cinlerden bahsettiği için “Cin suresi” adını almıştır. Surede ayrıca tevhit, peygamberlik ve öldükten sonra dirilmek gibi meseleler konu edilmektedir. Cin Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Buruc Suresi

    Gündem, 06 Haziran 2023

    Buruc Suresi

    Buruc Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 22 ayettir. Buruc, burçlar demektir. Sure, burçlarla dolu göğe yemin ederek başlar. Burca takımyıldız ve astrolojik burçlar şeklinde anlamlar verilmiştir. Buruc Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Mümtehine Suresi

    Gündem, 04 Mayıs 2023

    Mümtehine Suresi

    Mümtehine Suresi Medine döneminde inmiştir. Tamamı 13 ayettir. Bu surede başlıca, Allah için sevmek, Allah için buğz etmek ve müslümanlarla kafir olarak değerlendirilenler arasındaki ilişkilere dair bazı uyarılar konu edilmektedir. Mümtehine Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler haberimizde yer alıyor.

  • Ala Suresi

    Gündem, 04 Mayıs 2023

    Ala Suresi

    Ala Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 19 ayettir. Sure adını birinci ayette yer alan ve Allah Teala’yı niteleyen “el-A’lâ” kelimesinden almıştır. Alâ, en yüce anlamına gelmektedir. Surede Allah, vahiy ve Kur’an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır. Ala Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Al-i İmran Suresi

    Gündem, 04 Ağustos 2023

    Al-i İmran Suresi

    Al-i İmran Suresi, Medine döneminde inmiştir. 200 ayettir. Kur'an'ın en uzun surelerinden biridir. Sure, adını 33. ayette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. Al-i İmran, İmran ailesi demektir. Mushaftaki sıralamada 3, iniş sırasına göre 89. suredir. Al-i İmran Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler haberimizde yer alıyor.

  • Kalem Suresi

    Gündem, 16 Haziran 2023

    Kalem Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 68. suresidir ve 52 ayettir. Mekke döneminde nazil olmuştur. Adını, ilk ayetteki “kalem” kelimesinden alır. Kalem suresinin diğer bir ismi Nun suresidir. Günümüzde sınav duası, sınavda başarı duası olarak bilinir. Bu yüzden sınavdan hemen önce Kalem suresi okunuşu yapılır. Bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. İslami kaynaklarda Nun ve Kalem suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Kalem suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için dinledikten sonra tekrar etmelidir. Kalem suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti, sırları ve dinle seçeneği hakkında bilgiler haberimizde.

  • Fecr suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

    Gündem, 28 Mayıs 2021

    Fecr suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

    Fecr suresi Mekke döneminde inmiştir ve 30 âyettir. Sure, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Mushaftaki sıralamada seksen dokuzuncu, iniş sırasına göre onuncu sûredir. Leyl sûresinden sonra, Duhâ sûresinden önce Mekke’de inmiştir. İşte Fecr suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

  • Hicr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu!

    Gündem, 11 Haziran 2021

    Hicr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu!

    Hicr Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 15. suresidir ve 99 ayetten oluşur. Surenin 87. ayeti Medine'de diğerleri ise Mekke'de indiğine inanılır. İşte Hicr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu

  • Cennet ve cehennem nasıl yerler?

    Polemik, 05 Ağustos 2012

    Cennet ve cehennem nasıl yerler?

    Ölümden sonra ne var? İnsanoğlu’nun kadim sorusu. Semavi dinlerin kutsal kitapları ve cennet, cehennem tasvirleriyse bu konudaki temel kaynaklar