Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Hud suresi Haberleri, Güncel Hud suresi haberleri ve Hud suresi gelişmeleri

Hud Suresi haberleri

Son dakika Hud Suresi haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hud Suresi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hud Suresi haber sayfamızda...
  • Araf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı

    Gündem, 01 Mart 2024

    Araf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı

    Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 206 ayettir. Sure, adını 46. ve 48. ayetlerde geçen “el-A’raf ” kelimesinden alır. “el-A’raf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler anlamına gelir. Surede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenir. Araf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti ve tefsiri içeriğimizde.

  • Tevbe Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    Gündem, 29 Şubat 2024

    Tevbe Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı…

    129 ayetten oluşan ve son 2 ayeti hariç tamamı Medine döneminde, Hz. Muhammed'in irtihaline yakın bir zamanda indirilmiş olan Tevbe diğer adıyla Berâe Suresi, İslam dini için önem taşıyan dualardan biridir. Sure, adını Allah'ın kullarının tövbesini kabul edeceğini bildirdiği 104. ayetten almıştır. İçeriğimizde Tevbe Suresi’nin okunuşunu ve Türkçe anlamını, Tevbe Suresi’nin tefsirini, Arapça yazılışı ve fazileti nedir? sorularına cevap bulabilirsiniz.

  • Yusuf Suresi

    Gündem, 11 Kasım 2023

    Yusuf Suresi

    Yusuf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 111 ayettir. Bu surede Yusuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sure budur. Yusuf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Yunus Suresi

    Gündem, 02 Kasım 2023

    Yunus Suresi

    Yunus Suresi, 40, 94, 95 ve 96. ayetler Medine döneminde, diğerleri Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 109 ayettir. Surede temel konu olarak Allah’ın rahmetinin gazabına üstün olduğu vurgulanmaktadır. Surede, Yunus, Nuh ve Musa peygamberler ile bunların kavimlerinin kıssalarına yer verilmektedir. Sure, adını içindeki Yunus kıssasından almıştır. Yunus Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Nasr Suresi

    Gündem, 02 Ağustos 2023

    Nasr Suresi

    Nasr Suresi, Medine döneminde inmiştir. Tamamı 3 ayettir. Nasr, yardım demektir. En kısa surelerden birisidir ve beş vakit namaz sırasında okunur. Nasr Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Şuara Suresi

    Gündem, 04 Ekim 2023

    Şuara Suresi

    Şuara Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 227 ayettir. Sure, adını 224. ayette geçen “eş-Şu’ara” kelimesinden almıştır. “Şu’ara” şairler demektir. Surede başlıca Musa, İbrahim, Nuh, Hud,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. Şuara Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Araf Suresi

    Gündem, 04 Ekim 2023

    Araf Suresi

    Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 163-170. ayetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen alimler de vardır. Tamamı 206 ayettir. Sure, adını 46. ve 48. ayetlerde geçen“el-A’raf ” kelimesinden almıştır. “el-A’raf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Surede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir. Araf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Hud Suresi

    Gündem, 02 Ağustos 2023

    Hud Suresi

    Hud Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 123 ayettir. Sure, adını içinde söz konusu edilen Hud peygamberden almıştır. Surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. Hud Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kamer Suresi

    Gündem, 07 Temmuz 2023

    Kamer Suresi

    Kamer Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 55 ayettir. Sure, adını ilk ayette geçen “el-Kamer” kelimesinden almıştır. Kamer, ay demektir. Surede ana fikir olarak, Kur’an’ı yalanlayanlar, çeşitli azap ve helak örnekleri de verilerek uyarılmaktadır. Kamer Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kaf Suresi

    Gündem, 04 Temmuz 2023

    Kaf Suresi

    Kaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 45 ayettir. Sure, adını başındaki “Kaf ” harfinden almıştır. Surede başlıca İslam inancının temel esasları çerçevesinde, Allah’ın birliğinin delilleri, Peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve geçmişteki inkarcı milletlerin başlarına gelen felaketler, uğradıkları azaplar konu edilmektedir. Kaf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Nuh Suresi

    Gündem, 07 Haziran 2023

    Nuh Suresi

    Nuh Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 28 ayettir. Surede başlıca, Nuh peygamberin mücadeleleri ve Nuh Tufanı konu edilmektedir. Sure, adını konusundan almıştır. Nuh Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Ahkaf Suresi

    Gündem, 06 Haziran 2023

    Ahkaf Suresi

    Ahkaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 35 ayettir. Sure, adını 21. ayette geçen “Ahkaf” kelimesinden almıştır. Ahkaf, surede sözü edilen “Ad” kavminin yaşadığı Yemen’de bir bölgenin adı olup, uzun ve kıvrımlı kum yığınları demektir. Konusu itibariyle bir önceki surenin devamı niteliğindedir. Ahkaf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Leyl Suresi

    Gündem, 04 Mayıs 2023

    Leyl Suresi

    Leyl Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 21 ayettir. Leyl, gece demektir. Surede insanoğlunun iki zıt huyundan, cömertlik ve cimrilikten bahsedilir; imanla cömertlik ve imansızlıkla cimrilik arasındaki ilişkiye dikkat çekilir. Leyl Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kureyş Suresi

    Gündem, 20 Mart 2023

    Kureyş Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 106. suresidir ve tamamı 4 ayettir. Mekke döneminde inmiştir. Adını, Hz. Peygamberin mensup olduğu kabileden alır. En kısa surelerden birisidir ve namaz sırasında okunur. Bu yüzden Kureyş suresi okunuşu bilmek önem arz eder. Bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. İslami kaynaklarda Kureyş suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Kureyş suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için dinledikten sonra tekrar etmelidir. Kureyş suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti, sırları ve dinle seçeneği hakkında bilgiler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kehf Suresi

    Gündem, 05 Mayıs 2023

    Kehf Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 18. suresidir ve tamamı 110 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir; ancak 28, 83 ve 101. ayetlerin Medine’de indiği rivayet edilir. Kehf suresi adını, ayetlerde yer alan “Kehf” kelimesinden alır. Kehf, kelime anlamı olarak “mağara” anlamına gelmektedir. Kehf suresi okunuşu çeşitli zamanlarda sıklıkla yapılır; çünkü bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. İslami kaynaklarda Kehf suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer almaktadır. Kehf suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra gayret sarf etmelidir. Kehf suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında detaylı bilgiler haberimizde.

  • Hud Suresi Arapça - Türkçe okunuşu

    Gündem, 12 Haziran 2021

    Hud Suresi Arapça - Türkçe okunuşu

    Hud Suresi, Mekke döneminde inmiştir ve 123 ayettir. Sure, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır. Sure de başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. Hud Suresi Arapça - Türkçe okunuşu ve Hud Suresi meali, konusu ve fazileti Diyanet...

  • Fetih suresi meali nedir?

    Gündem, 02 Mart 2020

    Fetih suresi meali nedir?

    Fetih suresi, TSK'nın İdlib'de başlattığı Bahar Kalkanı harekatı ile birlikte gündeme geldi. Bugün Türkiye'deki tüm camilerde, sabah namazında Bahar Kalkanı operasyonu için Fetih suresi okundu. İşte Fetih suresinin Türkçe okunuşu ve meali

  • Fetih suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

    Gündem, 28 Şubat 2020

    Fetih suresi Arapça ve Türkçe okunuşu

    Medine döneminde inen Fetih suresi içerisinde 1, 18 ve 27. ayette geçen Fetih kelimesinden almıştır. Fetih suresinin Arapça ve Türkçe okunuşu arama motorlarında araştırılıyor. 29 Ayetten oluşan Fetih suresinin Arapça ve Türkçe okunuşunu sizler için derledik. İşte Fetih suresi hakkında bilgiler ve Türkçe - Arapça okunuşu...

  • Fetih Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali

    Gündem, 09 Ekim 2019

    Fetih Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali

    Fetih suresi, bugün başlayan Barış Pınarı Harekatı'na destek için tüm camilerde sabah namazında okunacak. Fetih Suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sure, adını 1, 18 ve 27. ayetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır. Fetih Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı haberimizde

  • Hud Suresi Arapça okunuşu

    Gündem, 11 Haziran 2021

    Hud Suresi Arapça okunuşu

    Hud Suresi Arapça okunuşu ve Hud Suresi Türkçe meali merak edilip araştırılıyor. Dijital platformlar üzerinde Kur'an-ı Kerim okumak isteyenler için diğer surelerde olduğu gibi Hud Suresi'ni haberimizde derledik. İşte Hud Suresi Arapça okunuşu ve Diyanet meali...

  •  Toplumsal huzurun başı sevgidir

    Gündem, 17 Mayıs 2013

    Toplumsal huzurun başı sevgidir

    Bir toplumun halkı birbirini seviyor ve saygı duyuyorsa o toplumda huzur var demektir. Sevgi hem kişinin iç âlemine hem de topluma huzur verir