Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

İklim raporu Haberleri, Güncel İklim raporu haberleri ve İklim raporu gelişmeleri

iklim raporu haberleri

Son dakika iklim raporu haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iklim raporu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iklim raporu haber sayfamızda...
  • Citi'den iklim raporu

    İş-Yaşam, 29 Mart 2024

    Citi'den iklim raporu

    ABD'li bankacılık şirketi Citi paylaştığı iklim raporunda enerji müşterilerinin yüzde 42'sinin iklim planı olmadığını açıkladı.

  • Endişe verici rapor: En sıcak yıl olacak!

    Gündem, 23 Mayıs 2023

    Endişe verici rapor: En sıcak yıl olacak!

    Dünya Meteoroloji Örgütü'nün hazırladığı son iklim raporunda yaşanan küresel ısınmanın geri dönülmez sınırın eşiğinde olduğu belirtildi. Raporda, önümüzdeki beş yıldan en az birinin kayıtlara geçen en sıcak yıl olma ihtimali yüzde 98 olarak vurgulanırken, en az bir yılın 1.5 °C eşiğini aşma ihtimali ise yüzde 66 olarak açıklandı.

  • İran: İklim anlaşmasını yaptırımlar kaldırılırsa onaylarız

    BBC, 11 Kasım 2021

    İran: İklim anlaşmasını yaptırımlar kaldırılırsa onaylarız

    İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevre Bakanı Ali Salajegheh, Paris İklim Anlaşması'nı ancak ülkelerine uygulanan yaptırımların kaldırılması halinde onaylayacaklarını söyledi. İskoçya'nın Glasgow kentinde süren COP26 İklim Zirvesi sırasında BBC'ye konuşan Salajegheh, "Yaptırımların ülkemizde yenilenebilir enerji konusunda yapılan çalışmaları engelliyor" dedi. İran, dünyada en çok karbon salan sekizinci ülke.

  • İklim değişikliğinin insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

    BBC, 25 Ekim 2021

    İklim değişikliğinin insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

    Bilim insanları ve siyasetçiler, iklim değişikliği nedeniyle dünyanın bir krizle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Ama küresel ısınmanın olduğuna yönelik kanıtlar neler ve bunun insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

  • ABD istihbarat raporu: "İklim değişikliği küresel güvenliği tehdit ediyor"

    BBC, 22 Ekim 2021

    ABD istihbarat raporu: "İklim değişikliği küresel güvenliği tehdit ediyor"

    ABD istihbaratı hazırladığı bir raporda, iklim değişikliğinin uluslararası alanda gerilimlere yol açacağı değerlendirmesinde bulundu.

  • İklim sözlüğü: Bilmeniz gereken 15 kavram

    BBC, 18 Eylül 2021

    İklim sözlüğü: Bilmeniz gereken 15 kavram

    İklimle bağlantılı felaketler tüm dünyada gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Gezegenimizin karşılaştığı en büyük tehditler arasında başı çeken iklim değişikliği, uzmanlara göre acil adım atılması gereken bir "kriz" halini aldı. BBC Türkçe, iklim krizini ve ilgili politikaları anlamak için bilmeniz gereken 15 temel kavramı derledi.

  • Korkutan iklim değişikliği araştırması: 40 yılda iki katına çıktı!

    BBC, 14 Eylül 2021

    Korkutan iklim değişikliği araştırması: 40 yılda iki katına çıktı!

    BBC araştırmasına göre, sıcaklığın 50 santigrat derecenin üzerine çıktığı gün sayısı, son 40 yılda iki katına çıktı. Bu durum, insan sağlığına daha önce görülmemiş etkilerde bulunuyor ve yaşamı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Önde gelen iklim bilimcilerden Dr. Friederike Otto, "Bu artış tamamen fosil yakıt kullanımıyla ilişkilendirilebilir" yorumunu yapıyor.

  • İklim değişikliği: Bilim insanlarına göre iklim hedeflerini tutturmak için kömür rezervlerinin yüzde 90'ı yerin altında kalmalı

    BBC, 09 Eylül 2021

    İklim değişikliği: Bilim insanlarına göre iklim hedeflerini tutturmak için kömür rezervlerinin yüzde 90'ı yerin altında kalmalı

    Nature dergisinde yayımlanan bir bilimsel araştırma, küresel ısınma ve iklim değişikliyle ilgili hedeflere ulaşabilmek için fosil yakıtların büyük oranda yer altında kalması gerektiğini ortaya koydu.

  • Türkiye’deki sellerin tek nedeni iklim değişikliği mi?

    BBC, 12 Ağustos 2021

    Türkiye’deki sellerin tek nedeni iklim değişikliği mi?

    Karadeniz ve doğu illerde yaşanan sel felaketleri sonrası yetkililer ve bazı uzmanlar iklim değişikliği ve şiddetli yağışlara işaret etti. Peki sel ve su taşkınlarının sebebi yalnızca iklim değişikliği mi? İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetimi Kurulu üyesi Jale Alel, BBC Türkçe'den Öykü Altuntaş'ın sorularını yanıtladı.

  • BM İklim Raporu'ndan öğrendiğimiz 5 önemli konu

    BBC, 10 Ağustos 2021

    BM İklim Raporu'ndan öğrendiğimiz 5 önemli konu

    Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bilim insanlarının hazırladığı iklim değişikliği raporunun büyük etki yaratması bekleniyor. BBC Çevre Muhabiri Matt McGrath, rapordan çıkarılması gereken beş dersten söz ediyor.

  • Greta Thunberg, BM İklim Konferansı'na katılmayı planlıyor

    Dünya, 09 Ağustos 2021

    Greta Thunberg, BM İklim Konferansı'na katılmayı planlıyor

    İklim aktivisti Greta Thunberg, dünyanın, pazartesi günü yayımlanan BM’nin yen iklim raporunu dikkate alması gerektiğine dikkat çekti.

  • BM'nin 'iklim değişikliği' raporunda hangi tespitler var?

    BBC, 09 Ağustos 2021

    BM'nin 'iklim değişikliği' raporunda hangi tespitler var?

    Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bilim insanlarının dönüm noktası niteliğindeki raporuna göre, gazların atmosfere salımının devam etmesi sonucu 10 yıldan biraz fazla bir süre içinde önemli bir sıcaklık sınırı aşılabilir. Raporda ayrıca, bu yüzyıl sonunda deniz seviyelerinin 2 metreye kadar yükselebileceğine dikkat çekiliyor. BM Genel Sekreteri António Guterres, raporu "insanlık için kırmızı bir alarm" sözleriyle yorumladı. BBC Çevre Muhabiri Matt McGrath'ın haberi.

  • BM'den iklim değişikliği uyarısı!

    Dünya, 09 Ağustos 2021

    BM'den iklim değişikliği uyarısı!

    Son dakika... BM bünyesindeki Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), açıkladığı yeni raporda iklim değişikliğinin "yaygınlaştığı, hızlandığı ve yoğunlaştığı" uyarısında bulundu.

  • Çin'in sera gazı salımı 'gelişmiş ülkelerin tümünden fazla'

    BBC, 07 Mayıs 2021

    Çin'in sera gazı salımı 'gelişmiş ülkelerin tümünden fazla'

    ABD merkezli bir düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan rapora göre, 2019 yılında dünyada sera gazı salımının dörtte birinden fazlasından Çin sorumlu. Nüfusa oranla karbon salımlarına bakıldığında ise Çin, ABD'nin çok gerisinde.

  • İklim krizi yoksulları vuracak, dünya hazır değil!

    BBC, 10 Eylül 2019

    İklim krizi yoksulları vuracak, dünya hazır değil!

    İklim krizinin dünyanın yoksullarını ciddi şekilde vuracak etkilerine hazır olunmadığı uyarısında bulunan Küresel Adaptasyon Komisyonu raporu, bir "iklim apartheidına" engel olmak için önümüzdeki 10 yıl içinde toplam 1,8 trilyon dolar harcanması ve hemen harekete geçilmesi gerektiğini söylüyor.

  • Apple: İklim değişikliği iPhone satışlarını artıracak

    Teknoloji, 23 Ocak 2019

    Apple: İklim değişikliği iPhone satışlarını artıracak

    Son günlerde iPhone satışlarındaki düşüşle gündemden düşmeyen Apple ile ilgili yatırımcıları sevindirecek ama kamuoyunda çok tartışılacak bir rapor geldi. ‘Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin yol açtığı felaketler sizi nasıl etkileyecek?’ sorusuna Apple şu yanıtı verdi: “Büyük kadırga felaketlerinde görülen acil yardım ihtiyacı, iPhone ve Apple Watch'larda ‘artan müşteri sadakati ve talebine’ yol açabilir. İklim değişikliğinden elde edilen olumlu etkiyi, 920 milyon dolar olarak öngörüyoruz.”

  • Trump kendi hükümetinin küresel ısınma raporu için 'İnanmıyorum' dedi

    BBC, 27 Kasım 2018

    Trump kendi hükümetinin küresel ısınma raporu için 'İnanmıyorum' dedi

    ABD Başkanı Donald Trump, kendi hükümeti tarafından hazırlanan ve iklim değişikliğinin ülkeye yıkıcı etkileri olacağını söyleyen rapora "inanmadığını" söyledi. Raporda, iklim değişikliğinin ABD'ye yılda yüzmilyarlarca dolara mal olacağı ve sağlığa zarar vereceği belirtilmişti.

  • İklim değişikliği: En kritik 20 yıl

    BBC, 22 Ekim 2018

    İklim değişikliği: En kritik 20 yıl

    Dünya üzerindeki canlılar ve uygarlık, tarihlerinin, yaşamsal anlamda en kritik 20 yılına giriyorlar. İklim değişikliği konusunda geri dönülemeyecek noktaya düşündüğümüzden çok daha yakın olduğumuzu ortaya koyan Birleşmiş Milletler İklim Paneli raporunun küresel ekonomi bağlamındaki anlamını Ergin Yıldızoğlu irdeliyor.

  • İklim değişikliği raporunda ürküten Türkiye öngörüsü

    Yaşam, 10 Eylül 2015

    İklim değişikliği raporunda ürküten Türkiye öngörüsü

    Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nden (IPCC) uzmanlar, iklim değişikliği hakkındaki 5. Değerlendirme Raporu’nu İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde tanıttılar

  • BM'den şok sözler: Geri dönüşü yok!

    Gündem, 03 Kasım 2014

    BM'den şok sözler: Geri dönüşü yok!

    BM İklim Raporu'na göre iklim değişikliği dönülmez yolda

  • "Boğaz'da bazı binalar yalıya dönebilir!"

    Gündem, 07 Nisan 2021

    "Boğaz'da bazı binalar yalıya dönebilir!"

    Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Yüzyılın sonunda sıcaklıkların 3 derece artması durumunda deniz seviyesinin 5 metreye kadar artması söz konusu. Böyle olunca İstanbul Boğazı'ndaki su seviyesi de yükselecektir. Belki de İstanbul Boğazı'nda başka binaların yalı olacağını göreceğiz" dedi

  • Dünya’yı insanlar ısıtıyor!

    Polemik, 30 Kasım 2011

    Dünya’yı insanlar ısıtıyor!

    30 Kasım 2011Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban kentinde dün başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi dünyanın geleceğine dair karamsar verilerin açıklanmasıyla başladı.