Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

İnşirah suresi Haberleri, Güncel İnşirah suresi haberleri ve İnşirah suresi gelişmeleri

İnşirah Suresi haberleri

Son dakika İnşirah Suresi haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İnşirah Suresi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İnşirah Suresi haber sayfamızda...
  • Asr Suresi

    Gündem, 14 Eylül 2023

    Asr Suresi

    Asr Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 3 ayettir. Asr, çağ, ikindi vakti, uzun zaman demektir. Kur'an-ı Kerim'in en kısa surelerindendir. Asr Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • İnşirah Suresi

    Gündem, 11 Kasım 2023

    İnşirah Suresi

    İnşirah Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 8 ayettir. İnşirah, açılmak ve genişlemek anlamlarına gelmektedir. İnşirah Suresinde Allah’ın Hz. Muhammed'e olan manevi lütufları anlatılmaktadır. İnşirah Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Nisa Suresi

    Gündem, 04 Mayıs 2023

    Nisa Suresi

    Nisa Suresi, Medine döneminde inmiştir. 176 ayettir. Sure, özellikle kadın haklarından, onların hukuki ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır. “Nisa” kadınlar anlamını taşımaktadır. Mushaftaki sıralamada dördüncü, iniş sırasına göre doksan ikinci suredir. Nisa Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler haberimizde yer alıyor.

  • Kevser Suresi

    Gündem, 26 Mayıs 2023

    Kevser Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 108. suresidir ve 3 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir; ancak Medine döneminde indiği de rivayet edilir. Kevser suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu sure beş vakit namazda okunmasının yanı sıra faziletleri ve faydaları ile de bilinir. Kevser suresi adını, ilk ayette geçen “Kevser” kelimesinden almıştır. Birçok İslami kaynakta Kevser suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Kevser suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra gayret sarf etmelidir. Kevser suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde yer alıyor.

  • Kafirun suresi

    Gündem, 12 Temmuz 2023

    Kafirun suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 109. suresidir ve 6 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir. Kafirun, kelime anlamı olarak “inkârcılar” anlamına gelmektedir. Kafirun suresi adını, ilk ayeti kâfirlere hitapla başladığı için bu şekilde almıştır. Kafirun suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. Ayrıca, namazda okunan sureler arasında yer alır. İslami kaynaklarda Kafirun suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler bulunmaktadır. Kafirun suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra gayret sarf edilmelidir. Kafirun suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında bilgiler içeriğimizde.

  • İnşirah Suresi

    Gündem, 20 Mart 2023

    İnşirah Suresi

    İnşirah Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 94. suresidir ve 8 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir ve açılmak, genişlemek anlamı taşır. İnşirah Suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu sure ile insanın sıkıntılarının giderildiği ve kalbinin ferahladığı inancı hâkimdir. İnşirah Suresi adını, “Elemneşrahleke” ifadesinden almıştır. Elem neşrah, Elem neşrah leke ve Şerh sûresi olarak da anılır. Birçok İslami kaynakta İnşirah Suresi faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. İnşirah Suresi Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için gayret etmelidir.

  • İhlas Suresi

    Gündem, 20 Mart 2023

    İhlas Suresi

    Namaz kılmak, İslam’ın farz ibadetleri arasında yer alır. İhlas suresi, genellikle beş vakit namazda Fatiha’dan sonra en çok okunan suredir. İhlas suresi okunuşu, “Kul hüvellâhü ehad” şeklinde başlar. Kur’an-ı Kerim’in 112. suresi olan İhlas suresi, tevhid içerikli sağlam inançlarla temiz kalpli insanlara ihlas aşılamaktadır. İhlas suresi duası okunuşu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyenlerin ezbere bilmesi gereken bir duadır. İhlas suresi Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, önce dinlemeli daha sonra ezberlemek için gayret etmelidir. İhlas suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve Kulhuvallahu Ehad dinle seçeneği hakkında bilgiler içeriğimizde.

  • Fil Suresi

    Gündem, 12 Temmuz 2023

    Fil Suresi

    Fil suresi, Kur’an-ı Kerim’in 105. suresidir ve 5 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir ve Elemtera suresi olarak da bilinir. Fil suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin faziletleri ve faydaları bulunur. Fil suresi adını, ilk ayette geçen “Fil” kelimesinden almıştır. Birçok İslami kaynakta Fil suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler bulunmaktadır. Fil suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra ise gayret sarf etmelidir. Fil suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde.

  • Fetih Suresi

    Gündem, 23 Mart 2023

    Fetih Suresi

    Fetih suresi, Kur’an-ı Kerim’in 48. suresidir ve toplam 29 ayetten oluşur. Medine döneminde inmiştir. Fetih suresi okunuşu belirli zamanlarda yapılır; çünkü bu surenin şerden koruma, sıkıntılı durumlardan uzaklaştırma ve rızkın artması gibi faziletleri ile faydaları vardır. Fetih suresi adını, ayetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır ve Fetih duası olarak da bilinir. İslami kaynaklarda Fetih suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Fetih suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra ise gayret sarf etmelidir. Fetih suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve Fetih duası dinle hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde yer alıyor.

  • Fatiha Suresi

    Gündem, 10 Haziran 2023

    Fatiha Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in ilk suresidir ve tamamı 7 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir. Kur’an’ın ilk suresi olduğu için adını “başlangıç” anlamına Fatiha kelimesinden almıştır. Fatiha suresi okunuşu farz ve sünnet namazlarında yapılır. Kısa olmasına rağmen eşsiz güzellikte bir dua, yakarış olduğu için faziletleri ve faydaları oldukça fazladır. Önemine ithafen, Fatihayı Şerife ve Elham duası olarak da bilinir. İslami kaynaklarda Fatiha suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Fatiha suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra ise gayret etmelidir. Fatiha suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde.

  • Kadir Suresi

    Gündem, 12 Temmuz 2023

    Kadir Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 97. suresidir ve tamamı 5 ayettir. Mekke devrinde inmiştir. Kadir Suresi, Allah-u Teâlâ’nın birinci ayette Kadir gecesine işaret ettiğinden dolayı bu adı almıştır. Halk arasında “İnna Elzelna Suresi” olarak da bilinir. Kadir suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. İslami kaynaklarda İnna Elzelna suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Kadir suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra tekrar etmelidir.

  • Zilzal Suresi

    Gündem, 05 Mayıs 2023

    Zilzal Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 99. suresidir ve 8 ayettir. Medine döneminde inmiştir. Adını, Türkçede zelzele anlamına gelen “deprem, sarsıntı” kelimesinden alır. Zilzal suresinin diğer bir ismi Zelzele suresidir. Zilzal suresi okunuşu sık sık araştırılır; çünkü bu surenin fazileti, yararları ve faydaları olduğuna inanılır. İslami kaynaklarda Zelzele suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Zilzal suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için dinledikten sonra tekrar etmelidir.

  • Yasin Suresi

    Gündem, 09 Şubat 2023

    Yasin Suresi

    Yasin suresi, Kur’an-ı Kerim’in 36. suresidir ve 83 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir ve “Kur’an-ı Kerim’in kalbi” olarak nitelendirilir. Yasin suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin faziletleri ve faydaları bulunur. Yasin suresi adını, ilk ayette geçen “Ya-Sin” harflerinden almıştır ve Yasin-i Şerif olarak da anılır. Birçok İslami kaynakta Yasin suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Yasin suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli daha sonra ise gayret etmelidir.

  • Felak Nas Suresi

    Gündem, 13 Nisan 2023

    Felak Nas Suresi

    Felak ve Nas sureleri, faziletleri ile günlük hayat içerisinde okunması tavsiye edilen sureler arasındadır. Felak Suresi Kur'an-ı Kerim'in 113. suresi olurken Nas Suresi ise 114. ve son suredir. Bu iki sureye "Muavvizeteyn" (sığınma sureleri) denir. Felak Nas Suresi okunuşu gün içerisinde sık sık yapılmalıdır. Kişinin, nazardan, büyüden, şerden ve görünen, görünmeyen bütün kötülüklerden korunduğuna inanılır. Bu doğrultuda, Felak Nas suresi okunuşu ve Türkçe anlamı (meali) gün içerisinde sık sık araştırılır. Felak Nas Türkçe okunuşu ve Arapça yazılışı, Diyanet meali, tefsiri ve faziletleri hakkında bilgiler içeriğimizde yer alıyor.

  • Duha Suresi

    Gündem, 04 Mayıs 2023

    Duha Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 93. suresidir ve 11 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir. Duha, kelime anlamı olarak “kuşluk vakti” demektir. Halk arasında “Vedduha Suresi” olarak da bilinir. Duha suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin fazileti, faydaları ve yararları olduğuna inanılmaktadır. İslami kaynaklarda Vedduha suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler bulunur. Duha suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için öncelikle dinlemeli daha sonra gayret etmelidir.

  • Bakara Suresi

    Gündem, 10 Ocak 2023

    Bakara Suresi

    Bakara suresi, Kur’an-ı Kerim’in 2. suresidir ve tamamı 286 ayetten oluşur. Medine döneminde inmiştir ve Kur’an’ın en uzun suresi olma özelliğini taşır. Okunuşu ve akıllarda kalması uzun olduğundan dolayı zordur. Bu yüzden sık sık Bakara suresi dinle seçeneği ile araştırmalar yapılmaktadır. Fatiha suresinden sonra faziletleri ve faydaları en yüksek sure olarak kabul görür. İslami kaynaklarda Bakara suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Bakara suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek zordur; ancak dinlenmesi tavsiye edilir.

  • Asr Suresi

    Gündem, 20 Mart 2023

    Asr Suresi

    Kur’an-ı Kerim’in 103. suresidir ve 3 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir. Asr, kelime anlamı olarak “çağ, ikindi, vakti ve uzun zaman” anlamına gelmektedir. Asr suresi okunuşu sık sık yapılır; çünkü bu surenin fazileti ve faydaları olduğuna inanılır. Asr suresi adını, ilk ayetten alır. Birçok İslami kaynakta Asr suresi duası faziletleri, meali ve tefsiri ile ilgili önemli bilgiler yer alır. Asr suresi duası Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için önce dinlemeli ve gayret sarf etmelidir. Asr suresi Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, anlamı, fazileti ve dinle seçeneği hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde!

  • İnşirah Suresi anlamı nedir?

    Gündem, 09 Ekim 2020

    İnşirah Suresi anlamı nedir?

    Kur'an'ı Kerim'in 94. suresi olan İnşirah suresi kolay ezberlenen ve faydası büyük surelerden biridir. Toplam 8 ayetten oluşan İnşirah suresi anlamı nedir? İşte İnşirah suresinin Türkçe okunuşu ve fazileti...

  • İnşirah Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı

    Gündem, 21 Ekim 2019

    İnşirah Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı

    İnşirah Suresi , Mekke döneminde inmiştir. Kur'an-ı Kerim'de yer alan İnşirah Suresi 8 ayettir. İnşirah, açılmak, genişlemek anlamlarına gelmektedir. Aşağıdan hem Arapça hem Türkçe okuyabilirsiniz. İşte İnşirah Suresi okunuşu ve Türkçe anlamı, meali

  • İnşirah suresi okunuşu

    Gündem, 26 Mayıs 2021

    İnşirah suresi okunuşu

    İnşirah suresi okunuşu (Arapça) ve Türkçe meali her zaman en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Özellikle İnşirah suresi faziletleri merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Merak edip araştıranlar için İnşirah suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali ile faziletlerini haberimizde derledik.

  • Beyonce Kuran'dan alıntı yaptı

    Dünyadan, 26 Ekim 2014

    Beyonce Kuran'dan alıntı yaptı

    Beyonce, İnşirah Suresi’nden alıntı yaparak Instagram’da paylaşım yaptı