Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Oltu çayı Haberleri, Güncel Oltu çayı haberleri ve Oltu çayı gelişmeleri

oltu çayı haberleri

Son dakika oltu çayı haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oltu çayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oltu çayı haber sayfamızda...
  • Kinoa çayı nedir

    Sağlık, 03 Şubat 2024

    Kinoa çayı nedir

    Güney Amerika kökenli bir bitki olan Kinoa, tarih boyunca And Dağları'nda Peru, Bolivya, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkelerde yetişmiştir. Binlerce yıldır yerel halk tarafından besin kaynağı olarak kullanılan kinoa, son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin bir parçası haline gelerek dünya genelinde popülerlik kazanmıştır. Kinoa çayı ise bu besleyici tahılın tohumlarından elde edilen bir içecektir. İşte, Kinoa Çayı Nedir, Ne İşe Yarar? Kinoa Çayı Zayıflatır Mı ve Faydaları ile Zararları Neler? Hakkında merak edilen tüm detaylar.

  • Hibiskus çayı faydaları ve zararları

    Dış Yazar, 30 Ocak 2024

    Hibiskus çayı faydaları ve zararları

    Hibiskus çayı, canlı rengi ve benzersiz tadıyla sadece bir içecek değil, aynı zamanda birçok sağlık faydasını bir araya getiren bir şifa kaynağıdır. Bu muazzam bitkinin çiçeklerinden elde edilen çay, antioksidan zenginliği, vitamin içeriği ve geniş kullanım alanları ile dikkat çeker. Hibiskus çayı neye iyi gelir, nasıl kullanılır? İşte cevabı…

  • "Paşa Çayı" nereden geliyor?

    Yaşam, 27 Aralık 2022

    "Paşa Çayı" nereden geliyor?

    Sözlükte çok açık ve ılık çay anlamına gelen "Paşa Çayı" kavramı nereden geliyor? Bir deyim mi yoksa bir çay türü mü? Özellikle çocukluk yıllarımızdan aşina olduğumuz "Paşa Çayı" hikayesinin yolculuğuna çıkıyoruz! İşte sizi geçmişe götürecek yolculuk...

  • 120 gündür aranıyordu... Arama çalışması sonlandırıldı

    Gündem, 01 Eylül 2022

    120 gündür aranıyordu... Arama çalışması sonlandırıldı

    Erzurum'da Oltu Çayı'na düşen araçta kaybolan Fevzi Bulut'u (62) arama çalışmaları sonlandırıldı

  • Ankara'dan gelen özel ekip arıyor!

    Gündem, 07 Mayıs 2022

    Ankara'dan gelen özel ekip arıyor!

    Otomobillerin çarpışması sonucu Oltu Çayı'na uçan otomobilde olan Fevzi Bulut, 10 gündür bulunamıyor. Ankara'dan gelen özel ekip bölgede!

  • Feci kazada iki otomobil çaya uçtu: 2 ölü, 2 yaralı, 1 kayıp

    Gündem, 29 Nisan 2022

    Feci kazada iki otomobil çaya uçtu: 2 ölü, 2 yaralı, 1 kayıp

    Erzurum'un Olur ilçesinde kafa kafaya çarpışan 2 otomobil, Olur Çayı'na uçtu. Suya gömülen araçlarda bulunanlardan 4 aylık hamile olan Büşra Tosun yaşamını yitirirken, 2 kişi kayboldu, 2 kişi ise kendi imkanlarıyla kurtuldu. Kayıp 2 kişiden Sevinç Bulut'un cansız bedenine ulaşılırken, eşi Fevzi Bulut'u arama çalışmaları sürüyor

  • Papatya çayının cilde faydaları

    Sağlık, 12 Ocak 2023

    Papatya çayının cilde faydaları

    Papatya, bahar aylarının en sevilen çiçeklerinden biridir. Hem görüntüsü hem de kokusu ile baharı müjdeleyen papatya çiçeklerinin kurutulması ile elde edilen papatya çayı ise sağlık için oldukça faydalıdır. Saç bakımından, ruhsal problemlere kadar olumlu etkiler sunan papatya çayının cilt sağlığı için de faydası sayısızdır.

  • Papatya çayının faydaları

    Sağlık, 30 Mart 2023

    Papatya çayının faydaları

    Türk toplumunda en çok tüketilen çay siyah çay olsa da papatya çayı da hem tadı hem de hoş kokusu sayesinde sevilerek tüketilmektedir. Toplandıktan sonra kurutulmaya bırakılan papatyaların demlenmesi ile elde edilen papatya çayının sağlık açısından da faydaları saymakla bitmiyor.

  • Rezene çayının göze faydaları

    Sağlık, 12 Ocak 2023

    Rezene çayının göze faydaları

    Kişiler sağlık sorunları için bitkisel yöntemleri günümüzde de tercih etmektedir. Özellikle bitkisel çayların sağlık üzerindeki olumlu etkiler bu kapsamda yapılan araştırmaları her geçen gün arttırmaktadır. Göz sağlığı için de günümüzde rezene çayının faydaları merak konusu olmaktadır. Rezene çayı özellikle göz sağlığı için de önemli bir yere sahip olan A vitamini başta olmak üzere pek çok faydalı bileşeni içinde barındırır.

  • Sarı kantaron çayının faydaları

    Sağlık, 11 Ocak 2023

    Sarı kantaron çayının faydaları

    Kılıç otu, Mayasıl otu ya da Koyunkıran... Bu isimleri hayatınızın bir yerinde duymuş muydunuz? Peki, bu isimlerin sahibi olan otu bir yerde görseniz aslında tanır mısınız? Dünyanın pek çok yerinde kendiliğinden yetişebilen otlardan biri olan sarı kantaron otu ülkemizin bazı bölgelerinde Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyunkıran isimleriyle anılıyor ancak ismi ne olursa olsun aşağı yukarı aynı niyetle tüketiliyor. Doğanın bizlere sunduğu mucizevi bitkilerden biri de sarı kantaron otu desek abartmış sayılmayız. Hem kurutulup demlenerek çay olarak tüketilen hem de sarı çiçeklerden elde edilen yağıyla tüketilen sarı kantaron otu bugün alternatif tıbbın sık sık başvurduğu bitkilerden biri.

  • Biberiye çayının faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Biberiye çayının faydaları

    Biberiye bitkisi çok eski zamanlardan bu yana kullanılan bir bitkidir. Özellikle Asya, Amerika ve Avrupa’da sağlık için kullanılan biberiye bitkisinin içerisinde pek çok farklı vitamin bulunmaktadır. Biberiye çayı en çok kullanılan formu olmasının yanı sıra biberiye bitkisi yemeklerde kullanılacağı gibi yağı da elde edilerek sağlık alanında kullanılabilir.

  • Rooibos çayının faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Rooibos çayının faydaları

    Son zamanların en popüler şeylerinden biri de şüphesiz bitki ve meyve çayları. Bir süre önce anneannelerimizin ya da babaannelerimizin çeşitli rahatsızlıkları için, şifa bulmak amacıyla tükettiği bitki çayları zaman içerisinde her yaş grubundan sıkça tüketilen besinlerin arasına girmiş ve bitki çayları üzerine markalar oluşmaya başlamıştır. Ihlamur, kuşburnu, adaçayı gibi günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bitki çaylarının yanında artık Rooibos çayı gibi, kiraz sapı çayı gibi tüketilmesine pek de alışık olmadığımız çaylar görmeye başladık. Özellikle çay üzerine çeşitli karışımların denendiği kafelerin de çoğalmasıyla başta Rooibos çayı olmak üzere pek çok çayın adı daha çok duyulur oldu.

  • Hibiskus çayının faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Hibiskus çayının faydaları

    Doğadaki bitkilerden elde edilen çeşit çeşit ürün sağlığımız üzerinde de birçok fayda sağlamaktadır. Bitki çaylarını da ünlük hayatımızda hem stresle baş edebilmek hem de hastalıklarla savaşmak ve onlardan korunmak için sıklıkla tüketiriz. Hibiskus çayı da bunlardan biridir. Özellikle yüksek C vitamini içeriğiyle dikkat çeken bu çay çeşidi son yıllarda giderek popülerliği artmış olan çaylardan biridir. hibiskus çayı ile ilgili merak edilen bilgileri yazımızda sizler için derledik.

  • Kinoa çayı faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Kinoa çayı faydaları

    Sosyal medyanın etkisi ile birlikte son dönemlerde en çok popüler olan konulardan biri de düzenli spor yapmak ve sağlıklı beslenmek oldu. Sağlıklı beslenme modasına kapılanların daha önce adını pek de duymadığınız pek çok üründen bahsetmeye başladığını, bu ürünlerle yapılan yemeklerin ve çayların tariflerinin paylaşıldığını siz de görmüşsünüzdür. Son yılların en popüler ürünlerinden biri de kinoa çayı oldu. Sosyal medyanın etkisiyle çok fazla insan tarafından kullanıldığı görülen Kinoa Çayı Faydaları ve Zararları internette en çok araştırılan ve merak edilen konuların başını çekiyor.

  • Uyku problemleriyle vedalaşın: Gül çayı ve faydaları

    Nedir, 04 Şubat 2021

    Uyku problemleriyle vedalaşın: Gül çayı ve faydaları

    Çiçeklerin en romantiği olan güllerin hayatımıza kattıklarını saymakla bitiremiyoruz. Hoş kokusuyla kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılan gülün yağından maskeler suyundan tatlılar yapmak bile mümkün. Cilt bakım ve güzellik ürünlerinde arındırıcı etkisi sebebiyle bol bol kullanılan gül yapraklarından çay da yapılabiliyor. Gül çayı, tıpkı kozmetik ve bakım ürünlerinde kullanılan gül suyu ve gül yağı gibi cildimizi güzelleştiriyor ancak faydaları bununla bitmiyor. Özellikle kadınların adet dönemi ağrılarına iyi geliyor olması gül çayını vazgeçilmez yapan özeliklerden biri. Gül çayının faydaları nelerdir? Gül çayı mide ve cilde iyi gelir mi?

  • Yiyecek ararken görüntülendiler

    Yaşam, 28 Ocak 2022

    Yiyecek ararken görüntülendiler

    Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen Oltu Çayı'nda su samuru ailesi, yiyecek ararken görüntülendi. Su samurlarını ilk kez gördüğünü söyleyenler, şaşırdığını belirtti. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Albayrak ise "Bu kış yağan yoğun karla suya kavuşan Oltu Çayı'na su samurlarının dönüşü başlamış olabilir" dedi

  • Oltu Çayı yine köpürdü!

    Gündem, 27 Kasım 2021

    Oltu Çayı yine köpürdü!

    2020'nin Ocak ayında birkaç gün yine böyle köpürüp çevreye kötü kokular yayan Oltu Çayı bu yıl da aynı şekilde köpürdü. Çevrede kötü kokuların yayılması nedeniyle vatandaşlar tedirgin!

  • Sel suları onu da sürükledi

    Gündem, 25 Mayıs 2020

    Sel suları onu da sürükledi

    Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen Oltu Çayı, şiddetli sağanak sebebiyle kısmen taşarak ekili arazilerde hasara yol açtı, park halindeki bir iş makinesi de sel sularına kapıldı

  • Oltu çayında korkutan köpük!

    Gündem, 12 Ocak 2020

    Oltu çayında korkutan köpük!

    Erzurum'daki Oltu Çayı'ndan akan köpük ve gelen kötü kokular, kimyasal atıktan şüphelenen halkı tedirgin etti. Nedeni henüz belirlenemeyen koku ve köpüğün balık ölümlerine yol açtığı belirtilirken, halk sorunun kaynağının bulunmasını istedi

  • Erzurum dondu!

    Gündem, 21 Aralık 2013

    Erzurum dondu!

    Oltu çayı buz tuttu