Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Osmanlı sultan Haberleri, Güncel Osmanlı sultan haberleri ve Osmanlı sultan gelişmeleri

Osmanlı sultan haberleri

Son dakika Osmanlı sultan haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Osmanlı sultan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Osmanlı sultan haber sayfamızda...
  • Sultan Süleyman kaç yaşında öldü?

    Yaşam, 25 Mart 2024

    Sultan Süleyman kaç yaşında öldü?

    Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli ve etkili padişahlarından biri olarak tarihe geçmiştir. 1520 ile 1566 yılları arasında hüküm süren Sultan Süleyman, Osmanlı'nın altın çağını yaşadığı dönemin en parlak figürlerinden biridir. Babası Yavuz Sultan Selim'in ölümü üzerine tahta geçen Kanuni, tahta çıktığında 26 yaşındaydı ve 46 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde hükümdarlık yapmıştır.

  • Hatice Sultan kaç yaşında öldü?

    Yaşam, 19 Mart 2024

    Hatice Sultan kaç yaşında öldü?

    Hatice Sultan, Osmanlı İmparatorluğu'nun derin ve zengin tarihinde önemli bir yer tutan bir figürdür. Yavuz Sultan Selim'in kızı ve Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi olan bu Osmanlı prensesi, döneminin önemli kadın figürlerinden biridir. Peki, bu etkileyici şahsiyet kimdir, hayatının sonuna ne sebep oldu ve kaç yaşında vefat etti?

  • Hürrem Sultan kaç yaşında öldü?

    Yaşam, 13 Mart 2024

    Hürrem Sultan kaç yaşında öldü?

    Hürrem Sultan, Osmanlı İmparatorluğu'nun en etkileyici ve tartışmalı figürlerinden biridir. Kölelikten sultanlığa yükselen bu olağanüstü kadın, güç, aşk ve entrika dolu bir hayat sürdü. Peki, Hürrem Sultan kimdir, kökeni nedir ve ne zaman, nasıl hayatını kaybetti?

  • Yavuz Sultan Selim dönemi genel özellikleri

    Gündem, 16 Ekim 2023

    Yavuz Sultan Selim dönemi genel özellikleri

    II. Bayezid’in Safevi Devleti’ne karşı etkin bir siyaset işlemediğini öne sürerek 1512 senesinde babasını tahttan indiren Yavuz Sultan Selim 1520 yılına kadar 8 yıl hükümdarlık yapmıştır. Rumeli fetihlerinin aksine doğuya yönelen ve bu coğrafyadaki fetihlere ağırlık veren Yavuz Sultan Selim, özellikle İslam dünyasında siyasi bir birlik sağlamak amacıyla hareket etmiştir. İpek ve Baharat yolu başta olmak üzere neredeyse tüm Doğu ticaretinin kontrol altına alındığı, Mısır Seferi neticesinde Memluk Devleti’ne son verildiği Yavuz Sultan Selim dönemi genel özellikleri ve önemli olayları nelerdir? Yavuz Sultan Selim dönemi gelişmeleri ve siyasi olayları hangileridir?

  • Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri

    Gündem, 16 Ekim 2023

    Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri

    1520 yılından 1566 senesine kadar hükümdar olan ve 46 yıllık bu süreyle Osmanlı padişahları arasında en uzun süre tahtta kalan padişah olan Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı Devleti’nin onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Hükümdarlık süresinin yaklaşık olarak 10 senesini seferlerde geçiren, Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar olan sularda büyük bir Osmanlı hakimiyeti kuran Kanuni Sultan Süleyman, bu başarıları sebebiyle Batı dünyasında Muhteşem Süleyman olarak da bilinmektedir. Peki, devletin en parlak dönemlerinden bir tanesi olan Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri ve önemli olayları nelerdir? Kanuni Sultan Süleyman gelişmeleri ve siyasi olayları hangileridir?

  • Fatih Sultan Mehmed dönemi

    Gündem, 13 Ekim 2023

    Fatih Sultan Mehmed dönemi

    Osmanlı Devleti’nin yedinci padişahı olan Fatih Sultan Mehmed ya da bir diğer bilinen ismiyle II. Mehmed, babası II. Murad’ın vefat etmesi üzerine 1451 yılında tahta geçmiş ve 1481 yılına kadar hüküm sürmüştür. Gerçekleşen fetihlerin yanı sıra devlet içindeki bürokratik kurumların oluşturulması sayesinde, Osmanlıların devletten imparatorluğa geçiş yaptığı Fatih Sultan Mehmed dönemi genel özellikleri ve önemli olayları nelerdir? Fatih Sultan Mehmed dönemi siyasi olayları ve gelişmeleri hangileridir? Ayrıntılar içeriğimizin devamında…

  • Fatih Sultan Mehmed'in İtalya fethi!

    Yaşam, 06 Şubat 2023

    Fatih Sultan Mehmed'in İtalya fethi!

    Osmanlı döneminde yapılan Otranto Seferi, siyasi, dini, askeri ve stratejik nedenler doğrultusunda planlanmıştır. Fatih Sultan Mehmed, Akdeniz'in gücünü sağlamlaştırmak ve istediği bir dünya devleti planını gerçekleştirmek için bu seferi düzenlemiştir. 13 ay süren egemenlik ile İtalya seferi...

  • Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi Padişahları ve Hayatları

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi Padişahları ve Hayatları

    Osmanlı Devleti duraklama dönemi; Sadrazam Sokollu Mehmed Paşa’nın ölüm tarihi olan 1579 ile 1699 Karlofça Antlaşması arasında geçen döneme verilen isimdir. Devlet yönetiminde bozulma ve yozlaşmanın başladığı Osmanlı Devleti duraklama dönemi padişahları kimlerdir? Sancağa çıkma usulünün terk edilmesiyle, askeri ve siyasi açıdan tecrübesiz bir şekilde tahta çıkmak durumunda kalan Osmanlı Devleti duraklama dönemi padişahları isimleri nelerdir? Osmanlı Devleti duraklama dönemi hakkında tüm merak ettiğiniz soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

  • Osmanlı Devleti duraklama dönemi özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti duraklama dönemi özeti

    1579 ile 1699 tarihleri arasında yaşanan tüm askeri ve siyasi gelişmeleri kapsayan dönem, Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi olarak adlandırılmaktadır. Merkezi otoritede, orduda, sosyal ve ekonomik alanda birtakım bozulmaların baş gösterdiği Osmanlı Devleti duraklama döneminde en çok hangi devletle savaştı? Sancağa çıkma uygulamasının son ermesiyle, yaşça küçük ve tecrübesiz olarak tahta geçen Osmanlı Devleti duraklama dönemi padişahları kimlerdir? Doğuda ve batıda en geniş sınırlarına ulaşmış olan Osmanlı Devleti duraklama döneminde nereleri ele geçirmiştir?

  • Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları ve hayatları

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları ve hayatları

    1453 ile 1579 yılları arasını kapsayan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi; Osmanlı Devleti’nin en parlak yıllarını yaşadığı dönemdir. Devletin en başarılı yıllarına imza atan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları kimlerdir? Devletin sınırlarını günbegün genişleten ve gerçekleştirdikleri fetihlerle üç kıtaya yayılan bir cihan imparatorluğu yaratan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları icraatları nelerdir?

  • Osmanlı Devleti yükseliş dönemi özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi özeti

    Osmanlı Devleti yükselme dönemi; kuruluş döneminin hemen ardından gelen ve devletin en parlak çağlarını yaşamış olduğu dönemdir. Genel kabule göre; İstanbul’un fethedildiği tarih olan 1453 ile Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’nın vefat ettiği 1579 tarihi arasındaki yılları kapsayan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları kimlerdir? Osmanlı Devleti yükseliş döneminde ele geçirdiği yerler nereleridir? Günden güne sınırları genişleyen ve hakim olduğu coğrafyalara yenilerini ekleyen Osmanlı Devleti yükseliş döneminde en çok hangi devletle savaştı? Tüm bu sorulara verdiğimiz cevapların yanında, Osmanlı Devleti yükseliş dönemi savaşları hakkında da bilgiler bulabileceğiniz yazımızı sizler için derledik.

  • Osmanlı Padişahları listesi

    Gündem, 02 Eylül 2023

    Osmanlı Padişahları listesi

    Osmanlı Devleti; 1299 ile 1922 yılları arasında, üç kıtada birden hüküm sürmüş ve bu özelliği sayesinde bir cihan imparatorluğu olma hüviyetini kazanmış büyük bir imparatorluktur. Osmanlı Devleti’nin, 622 yıl süren bu siyasi varlığı boyunca görev yapmış olan Osmanlı padişahları kimlerdir? Kurulduğu günden, tarih sahnesinden silindiği güne kadar Osmanlı Devleti’ne hükümdarlık yapan ve toplam sayısı 36 olan Osmanlı Devleti padişahları sırası ne şekildedir?

  • Fatih Sultan Mehmed kimdir? İstanbul'u nasıl fethetti?

    Gündem, 29 Mayıs 2019

    Fatih Sultan Mehmed kimdir? İstanbul'u nasıl fethetti?

    İstanbul, 29 Mayıs 1453 tarihinde Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedildi. Çağ kapatıp yeni bir çağ açan fethin 566'ncı yıldönümü nedeniyle Fatih Sultan Mehmed'in hayatı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, İstanbul'u fetheden büyük devlet komutan Fatih Sultan Mehmed Han kimdir? Fatih Sultan Mehmed, İstanbul'u nasıl fethetti? İşte Fatih Sultan Mehmed'in hayatı...

  • Osmanlı padişahları kimler?

    Gündem, 09 Nisan 2019

    Osmanlı padişahları kimler?

    Osmanlı padişahları tarihsevenler tarafından merak konusu oldu. İlk kurucusu Osman Bey, son padişah ise Mehmet Vahdeddindir. Osmanlı İmparatorluğu dünyanın en güçlü imparatorluğu ünvanını almıştır. İşte sırası ile Osmanlı padişahları isimleri ve ölüm nedenleri....

  • Fatih Sultan Mehmet kimdir?

    Gündem, 29 Mayıs 2018

    Fatih Sultan Mehmet kimdir?

    İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü nedeniyle Fatih Sultan Mehmet'in hayat hikayesi ve destanı merak konusu oldu. II. Mehmet, bilinen adıyla Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u feth etmiştir. Peki İstanbul'u feth eden Fatih Sultan Mehmet kimdir? İstanbul'u nasıl feth etmiştir? İşte tüm detaylar...

  • Fatih Sultan Mehmed kimdir? Kenan İmirzalioğlu kimdir?

    Gündem, 10 Nisan 2018

    Fatih Sultan Mehmed kimdir? Kenan İmirzalioğlu kimdir?

    Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle gündeme gelen Fatih Sultan Mehmed'in hayat hikayesi ve dizide Fatih Sultan Mehmed'i canlandıran başarılı aktör Kenan İmirzalıoğlu'nun hayatı seyirciler tarafından merak ediliyor. İşte Osmanlı Devlet'inin 7. padişahı olan ve İstanbul'u fethederek destansı bir başarı elde eden Fatih Sultan Mehmed'in hayatı.

  • Fatih Sultan Mehmet kimdir?

    Gündem, 03 Nisan 2018

    Fatih Sultan Mehmet kimdir?

    Fatih Sultan Mehmet, 21 yaşında İstanbul'u fethederek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu'na son veren, tarihçilere göre Orta Çağ'ın kapanmasını ve Yeni Çağ'ın açılmasını sağlayan büyük imparator. İkinci Mehmet ya da Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı İmaparatorluğu'nun en önemli padişahlarındandır. İşte Fatih Sultan Mehmet'ın hayatı hakkında merak edilenler...

  • Fatih Sultan Mehmed kimdir?

    Gündem, 27 Mart 2018

    Fatih Sultan Mehmed kimdir?

    Fatih Sultan Mehmed kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle gündeme gelen Fatih Sultan Mehmed'in hayat hikayesi merak ediliyor. Osmanlı Devlet'inin 7. padişahı olan ve İstanbul'u fethederek destansı bir başarı elde eden Fatih Sultan Mehmed için araştırmalar başladı. Peki, İstanbul'u feth eden Fatih Sultan Mehmed kimdir? İstanbul'u nasıl fethetti? İşte bütün detaylar...

  • Fatih Sultan Mehmed İstanbul'u nasıl fethetti?

    Gündem, 20 Mart 2018

    Fatih Sultan Mehmed İstanbul'u nasıl fethetti?

    Fatih Sultan Mehmed, bu akşam başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle gündeme geldi. Osmanlı Devleti'nde İstanbul'u fethederek dillere destan bir başarı kazanan Fatih Sultan Mehmed kimidir? İstanbul'u nasıl fethetti? İşte detaylar...

  • Kösem Sultan kimdir?

    H. Bunu Konuşuyor, 06 Kasım 2015

    Kösem Sultan kimdir?

    Muhteşem Yüzyıl dizi projesinin ikinci ayağının başrol karakteri olan Kösem Sultan kimdir?

  • Normalinin tam 40 katı!

    Haberin Var Mı?, 12 Nisan 2015

    Normalinin tam 40 katı!

    Tavukların normalde ortalama 50 kuruştan satılan yumurtalarına karşın süs tavuklarından elde edilen yumurtalar 20 liraya kadar alıcı bulunabiliyor.