Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Türk i̇laç ve serum sanayi Haberleri, Güncel Türk i̇laç ve serum sanayi haberleri ve Türk i̇laç ve serum sanayi gelişmeleri

Türk İlaç ve Serum Sanayi haberleri

Son dakika Türk İlaç ve Serum Sanayi haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk İlaç ve Serum Sanayi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk İlaç ve Serum Sanayi haber sayfamızda...
  • 3 yılda 42,5 milyar liralık halka arz

    İş-Yaşam, 12 Ocak 2023

    3 yılda 42,5 milyar liralık halka arz

    Borsa İstanbul'da son günlerdeki sert düşüş tartışılırken bu düşüşe neden olarak gösterilen etkenlerden birisi haftada 2-3'ü kez yapılan halka arzlar. Kredi olanakları kısıtlıyken çoğunlukla halka açılması arzulanan büyük ve kârlı şirketlerden ziyade yeterli krediye erişmekte zorlanan şirketler halka açılma yoluyla kaynak temin etme yoluna gidiyor. Son 3 yılda 42.5 ve 1 yılda 20 milyar liralık halka arz gerçekleşti. Son 3 yıllık dönemde 102 şirket halka açıldı. Halka arzların eşit dağıtım yoluyla yapılması şirket hisselerinde halka arzdan sonra birkaç tavan yapılmasını olanaklı kıldığı için yatırımcılar mevcut hisselerden çıkıp halka arz edilen yeni hisseleri tercih ederek kazanç sağlayama çalışıyor. Bu ise piyasayı olumsuz etkiliyor.

  • Bu hafta borsa, altın ve döviz kazandırdı

    Para, 30 Temmuz 2022

    Bu hafta borsa, altın ve döviz kazandırdı

    Bu hafta, yatırım araçlarından borsa, altın ve döviz kazandırdı

  • Bakan Kirişci'den Habertürk'e açıklamalar

    İş-Yaşam, 07 Haziran 2022

    Bakan Kirişci'den Habertürk'e açıklamalar

    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünde Habertürk yazarları Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Kirişci yaz mevsimine gündeme gelen orman yangınlarından, buğday durumuna, çiftçilere verilen müjdeden diğer konulara kadar birçok konuda açıklamada bulundu. Önümüzdeki günlerde buğday koridorunda önemli gelişmeler olacağını aktaran Bakan Kirişci, "Biz de kendi mevkidaşlarımızla görüşüyoruz Ukrayna'da. En son gelinen noktada Rusya-Ukrayna-BM ve Türkiye'nin dörtlü mekanizma olarak bu meseleyi çözmesi isteniyor. Her taraf buna olumlu bakıyor. Sayın Lavrov'da Ankara'da olacak. Onun gelişiyle daha pozitif gelişmeler olacağı konusunda ön değerlendirmemiz var" diye konuştu...

  • Halka arza ortak satışı freni

    İş-Yaşam, 13 Ağustos 2021

    Halka arza ortak satışı freni

    Bu yıl 13,8 milyar TL tutarında halka arz gerçekleşirken bu tutar son dört yılın halka arzlarına eşit. 2021 yılında ortak satışı oranının yüzde 25’in altında olduğu halka arzlar yatırımcıya ortalama yüzde 60 getiri sağlarken, yüzde 50’nin üzerinde ortak satışı oranı olan halka arzlarda getiri oranı yüzde 27 ile sınırlı kaldı. 2021 yılında gerçekleşen halka arzlarda, halka büyüklüğünün ortalama 200 milyon TL, ortak satışı oranının yüzde 32 olduğu 20 şirket halka arzı, yatırımcılarına yüzde 68 getiri sağlarken, 500 milyon TL halka arz büyüklüğünün üstünde gerçekleşen ve ortalama halka arz büyüklüğü 977 milyon TL ve ortak satışı oranı yüzde 60 olan 9 halka arz yatırımcısına sadece yüzde 15 getiri sağlayabildi.

  • Halka arzda kim kazandı?

    İş-Yaşam, 10 Haziran 2021

    Halka arzda kim kazandı?

    2021'in başından itibaren hızlanan halka arzda 845 binleri bulan yatırımcı sayısı 21 bine kadar indi. Bu durumun 6 önemli nedeni var. Başlangıçta kişi başına yerli yatırımcı için kişi başına ancak 271 liralık hisse alınabilirken bu rakam 9 bin liraya kadar yükseldi. Halka arz performansına bakıldığında ise yılın başında halka açılan Işık Plastik, Türk İlaç ve Çan 2 Termik'te getirisinin yüzde 90'ın üstünde olduğu 4 şirketin hisselerinin ise yatırımcıya şimdilik kaybettirdiği görülüyor. Halka arz edilen şirket hisselerinin sadece yüzde 5,8'i yabancı kurumsal yatırımcılara satıldı.

  • Bakan Varank Habertürk TV'de konuştu

    İş-Yaşam, 28 Nisan 2021

    Bakan Varank Habertürk TV'de konuştu

    Son dakika... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk TV'de Veis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Yerli aşı üretimiyle ilgili önemli bilgiler veren Bakan Varank, "VLP aşı teknolojisi dünyada inovatif kabul ediliyor ve dünyada 4 ülke çalışıyor. Bu ülkelerden biri biziz. Eğer biz bunda başarılı olabilirsek, bu aşının etkinliği ve koruyuculuğu çok iyi, çok daha uygun şartlarda üretilebilir diyebileceğiz. Her şey başarılı olabilirse, insan sağlığından bahsediyoruz. Sonbaharda biz VLP teknolojisindeki aşımızı elimize alabiliriz diye düşünüyorum" dedi. Yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Varank, "2022 yılın sonunda seri üretim bandından indireceğiz' diye milletimize söz verdik. 2022 sonunda yüzde 50'nin üzerinde yerlilikle çıkacağını zaten söylemiştik. Ama ilerleyen yıllara göre yüzde 65'e çıkacak. Gerçekten yerli bir otomobil olacak şekilde daha sonra yüzde 65'e ve daha ileride pilin vesaire Türkiye'de üretilmesi ile birlikte çok daha yüksek yerlilik oranlarına çıkabilecek bir otomobilden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı...

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arzda ne kadar talep toplandı?

    Merak Edilenler, 02 Mart 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arzda ne kadar talep toplandı?

    Battal Holding bünyesinde faaliyet gösteren Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz edildi. Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği halka arz ile ilgili her şey araştırılıyor. Talep toplaması 25-26 Şubat tarihinde yapılan Türk İlaç ve Serum Sanayi Borsa İstanbul'da halka arz edildi. Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz hangi bankadan? Türk İlaç ve Serum Sanayi borsa kodu ne? Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arzda ne kadar talep toplandı, hisse fiyatları ne kadar?

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz edildi!

    Merak Edilenler, 01 Mart 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz edildi!

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz edilmesi ekonomi piyasasının gündeminden düşmüyor. Talep toplaması 25-26 Şubat tarihinde yapılan Türk İlaç ve Serum Sanayi Borsa İstanbul'da halka arz edildi. Halka arzda, toplam 128 bin 547 yatırımcıdan 1.451.243.670 pay talep toplandı. Battal Holding bünyesinde bulunan Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz hangi bankadan? Türk İlaç ve Serum Sanayi hisse fiyatları ve borsa kodu ne?

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz başladı!

    Merak Edilenler, 28 Şubat 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz başladı!

    Hisseleri Borsa İstanbul'da satışa çıkan Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arzı ekonomi gündeminden düşmüyor. Battal Holding bünyesinde bulunan Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz 26 Şubat Cuma günü başladı! Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 18 Şubat 2021'de onay verdiği Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz izahnamesi katılımcılar tarafından araştırılıyor. Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz hangi bankadan? Türk İlaç ve Serum Sanayi hisse fiyatları ve borsa kodu ne?

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz başladı!

    Merak Edilenler, 26 Şubat 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz başladı!

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz borsa kodu ve hisse fiyatları gündeme oturdu. Ekonomi dünyasının ilgiyle takip ettiği, Battal Holding bünyesinde bulunan Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz başladı! Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 18 Şubat 2021'de onay verdiği Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz izahnamesi katılımcılar tarafından araştırılıyor. Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz talep toplama tarihleri merak konusu olmuştu. Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz hangi bankadan? Türk İlaç ve Serum Sanayi hisse fiyatları ve borsa kodu ne?

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri ve hisse fiyatları

    Merak Edilenler, 25 Şubat 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri ve hisse fiyatları

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri ve hisse fiyatı araştırılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Türk İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arz edilmesi için düzenlenen izahnameye 18 Şubat 2021'de onay verdi! Ekonomi dünyasının gözü Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri araştırılıyor. Tarihler belli oldu! Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz ne zaman?

  • Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri ve hisse fiyatları

    Merak Edilenler, 24 Şubat 2021

    Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri ve hisse fiyatları

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Türk İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arz edilmesi için düzenlenen izahnameye 18 Şubat 2021'de onay verdi! Ekonomi dünyasının gözü Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihleri araştırılıyor. Tarihler belli oldu! Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz ne zaman?

  • Borsa devlerini bekliyor

    İş-Yaşam, 23 Şubat 2021

    Borsa devlerini bekliyor

    Borsa İstanbul'un tarihi hedefi İSO 500 şirketlerinin halka arzı. Ancak bu devler içinde halka açık şirket sayısı 2017’de 69'ken şu anda 66'ya düşmüş durumda. Son iki yıla bakıldığında halka arz edilen toplam 15 şirketin arz büyüklüğünün 1.7 milyar lirayı, piyasa değerinin 5.7 milyarı bulmadığı görülüyor. 2010'dan bu yana Borsa İstanbul'da halka açılan 145 şirketin toplam piyasa değeri 117 milyar lira. Halka açılan toplam tutar ise 30 milyar liraya ulaştı. Bu yıl ise büyük şirketlerin de arasında yer aldığı 35 şirketin daha halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul'a başvurduğu ifade ediliyor. Rahim Ak'ın kaleminden

  • Türkiye için F-35 mi SU-57 mi?

    Gündem, 18 Temmuz 2019

    Türkiye için F-35 mi SU-57 mi?

    S-400 Savunma sisteminin Türkiye'ye gelmesi ve ABD'nin Türkiye'yi ortağı olduğu F-35 savaş uçağı projesinden çıkaracağını açıklamasının ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ABD F-35'i ile Rusya'nın 5. Nesil savaş uçağı olarak ürettiği SU-57'yi karşılaştırdı. Bir diğer yazarımız Güntay Şimşek ise F-35 projesinin mali boyutunu ve Türkiye'ye etkilerini mercek altına aldı. İşte Habertürk yazarlarının F-35'lere ilişkin dikkat çeken analizleri...

  • Yerli ve milli TPN cihazı 7 hastanede kullanılmaya başladı

    İş-Yaşam, 29 Aralık 2018

    Yerli ve milli TPN cihazı 7 hastanede kullanılmaya başladı

    Afyonkarahisar'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) desteği, üniversite-sanayi iş birliğiyle geliştirilen yerli ve milli tasarım Total Parenteral Nütrisyon (TPN) yazılımı ve dolum cihazı, 5 şehirdeki 7 hastanede kullanılmaya başladı.

  • Bakan Pakdemirli: Sudan ve Türk özel sektörü kolkola girecek

    İş-Yaşam, 24 Kasım 2018

    Bakan Pakdemirli: Sudan ve Türk özel sektörü kolkola girecek

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sudan'a özel sektörü davet edip, toprakları yerinde göstereceğiz. 2019 yılından itibaren bu arazileri Türk girişimcilerin yatırımlarına açmaya başlayacağız." dedi. Pakdemirli, traktör, makine, sulama, gübre, ilaç ve tohum firmaları için de fırsatlar oluşacağını söyledi

  • Sözleşmeli yerli ve yabancı sağlık uzmanı çalıştırılabilecek

    Sağlık, 15 Temmuz 2018

    Sözleşmeli yerli ve yabancı sağlık uzmanı çalıştırılabilecek

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda, proje hazırlanması veya yürütülmesi için proje süresince ve üç yıla kadar sözleşmeli yerli ve yabancı uzman çalıştırılabilecek

  • İki kanser ilacının sahtesi piyasada!

    Sağlık, 14 Ekim 2010

    İki kanser ilacının sahtesi piyasada!

    Sağlık Bakanlığı'ndan çok önemli uyarı!

  • Türk İlaç borsaya geliyor

    İş-Yaşam, 24 Şubat 2021

    Türk İlaç borsaya geliyor

    Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz onayı alan ve 25-26 Şubat'ta talep toplayacak olan Türk İlaç ve Serum Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Berat Battal, yüzde 30.4'ü halka açılacak olan şirketin tüm yatırımlarını tamamladığını söyledi. Battal, "Şu anda dikilmiş ve toprağını sevmiş bir ağacın meyve vereceği döneme gelmiş durumdayız. Meyvesini halkımızla birlikte alacağız" dedi. Battal, halka arz gelirinin yüzde 15'ini mevcut yatırımların finansmanında, yüzde 30'unu hammadde temininde ve yüzde 35'ini de kısa vadeli ticari borçların kapatılmasında kullanmayı hedeflediklerini geri kalan tutarın ise şirkette likidite sağlamak amacıyla kullanılacağını söyledi.

  • Türkiye aşı üretip ihraç edecek

    Sağlık, 28 Aralık 2014

    Türkiye aşı üretip ihraç edecek

    İmzalanan protokol kapsamında Hepatit B, difteri, tetanoz, kızamık ve BCG gibi ithal edilen birçok farklı aşıda yerli üretime geçilecek