Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Uzay keşifleri Haberleri, Güncel Uzay keşifleri haberleri ve Uzay keşifleri gelişmeleri

Uzay keşifleri haberleri

Son dakika Uzay keşifleri haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uzay keşifleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uzay keşifleri haber sayfamızda...
  • Uzayda nükleer güç ne anlama geliyor?

    Dünya, 23 Şubat 2024

    Uzayda nükleer güç ne anlama geliyor?

    ABD-Rusya ekseninde zaman zaman farklı konularla tansiyonun yükseldiğine tanık oluyoruz, bu sefer iki ülkeyi karşı karşıya getiren konu Dünya sınırlarını aştı. ABD Kongresi'nden Mike Turner'ın 'ülkesinin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle' karşı karşıya olduğu uyarısı ve Rusya'nın uzayda nükleer bir uydusavar sistemi konuşlandıracağı iddiası dünya gündeminde geniş yankı uyandırdı. İhtimallerin ne olduğu bilinmiyor ancak Rusya iddiaları reddetti, ABD'nin ise uzay savunma harcamalarını bir yılda neredeyse 10 milyar dolar arttırdığı görüldü. Peki uzayda nükleer güç ne anlama geliyor? Hangi tehditleri barındırıyor?

  • Uzay yolculuğu başladı

    Teknoloji, 18 Ocak 2024

    Uzay yolculuğu başladı

    Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Floridadaki Kennedy Uzay Merkezinden başarıyla fırlatıldı. Falcon 9, Dragon uzay aracını fırlattı ve dünyaya geri döndü. Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı, ilk Türk astronot unvanını aldı

  • Hindistan'ın uzay keşif aracı ile temas kurulamıyor

    Dünya, 23 Eylül 2023

    Hindistan'ın uzay keşif aracı ile temas kurulamıyor

    Hindistan, Ay'ın güney kutbundaki görevini tamamlamasının ardından uyku moduna alınan Chandrayaan-3 uzay keşif aracıyla iletişim kurulamadığını bildirdi.

  • Hindistan uzay aracından Ay'ın güney kutbunda önemli keşif

    Dünya, 30 Ağustos 2023

    Hindistan uzay aracından Ay'ın güney kutbunda önemli keşif

    Hindistan'ın Chandrayaan-3 uzay keşif aracının, Ay'ın güney kutbunda muhtelif elementleri tespit ettiği ve kükürt varlığını doğruladığı açıklandı

  • 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

    Dünya, 28 Ağustos 2023

    4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

    Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi Space X tarafından 26 Ağustos'ta uzaya gönderilen 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaştı.

  • Hindistan'ın keşif aracı Ay yüzeyinde 'ilk adımlarını' attı

    BBC, 25 Ağustos 2023

    Hindistan'ın keşif aracı Ay yüzeyinde 'ilk adımlarını' attı

    Hindistan uzay ajansı, Ay’ın güney kutbuna iniş yapan Chandrayaan-3 misyonunun ilk görüntülerini paylaştı.

  • Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü nedir?

    Gündem, 06 Eylül 2023

    Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü nedir?

    Uzayı ve gezegenleri inceleyen bir bölüm dalı olan astonomi alanında eğitim görmek isteyen kişiler, internet üzerinden sıklıkla Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar ve Nerelerde Çalışır? Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü İş İmkanları hakkında araştırma yapar. Biz de sizler için hazırladığımız yazımızda bu bölüm hakkındaki tüm detayları bir araya getirdik.

  • En iyi uzay filmi önerileri

    Yaşam, 28 Haziran 2023

    En iyi uzay filmi önerileri

    Uzay konulu filmler, bilim kurgu türünde yer alır ve uzay keşfi, uzay maceraları, gelecekteki teknolojiler ve farklı gezegenlerin keşfi gibi konuları ele alır. Bu tür filmler genellikle izleyicilere sürükleyici hikayeler, görsel efektler ve bilim kurgusal öğeler sunar.

  • Uzaydaki yeni ve büyük girişimler sonuç verecek mi?

    BBC, 17 Ocak 2023

    Uzaydaki yeni ve büyük girişimler sonuç verecek mi?

    Uzayda yeni bir düzen oluşuyor: ABD ve Çin arasında bir uzay yarışı. Fakat uzayın keşfi öylesine çok şey gerektiriyor ki, süper güçlerin bile bunu tek başına yapmaları mümkün değil.

  • 2023'te başlatılacak uzay misyonları

    BBC, 27 Aralık 2022

    2023'te başlatılacak uzay misyonları

    2023 yılında Rusya, Hindistan ve Avrupa Uzay Ajansı, Ay'ı da kapsayan uzay misyonları başlatacak. Keşif çalışmaları, NASA’nın yakın zamanda düzenlediği Artemis I programını izliyor. Bu çalışmalar, NASA’nın yakın zamanda düzenlediği Artemis I programını takip ediyor. İnsanları Ay ve daha sonra Mars'a götürmek için tasarlanan uzay aracı SLS-Orion’la yürütülen Artemis I uzun vadeli bir uzay keşif projesinin ilk adımı.

  • Ay'a yeniden yolculuk: NASA'nın Orion uzay aracı güvenli şekilde Dünya'ya döndü

    BBC, 12 Aralık 2022

    Ay'a yeniden yolculuk: NASA'nın Orion uzay aracı güvenli şekilde Dünya'ya döndü

    Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Ay'a yeniden astronot gönderme planını gerçekleştirmek hedefiyle tasarlanan Orion uzay aracı, 26 günlük uzay görevini tamamlayıp güvenli şekilde Dünya'ya geri döndü.

  • Uzaydaki uydular tehdit altında!

    Teknoloji, 28 Temmuz 2021

    Uzaydaki uydular tehdit altında!

    Siber güvenlik uzmanları, uzay altyapısını siber tehditlerden korumak için çağrıda bulundu. ‘2022’de ay yüzeyindeki LTE/4G kulelerine hazır olun’ mesajı verilen  "Uzay Altyapısının Siber Tehdit Profili" raporunda, “Uzay altyapılarına yönelik tehdit bir kurgu değil, zaten olan bir şey. İletişim uyduları şimdiden hedef alınıyor” denildi.

  • “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi

    Kültür-Sanat, 19 Mart 2021

    “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi

    Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” isimli kişisel sergisi, 19 Mart–25 Nisan tarihleri arasında Pilevneli Dolapdere’de sanatseverlerle buluşacak. Anadol’un daha önce sergilenmemiş son dönem çalışmalarından oluşan sergide sanatseverler eserlerin yapım aşamalarını videolar aracılığıyla görebilecekler.

  • Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planladıklarını açıkladı

    BBC, 10 Mart 2021

    Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planladıklarını açıkladı

    Moskova bir zamanlar uzay yolculuğunun öncülerinden biri olsa da - ilk insanı uzaya Rusya gönderdi - finansman eksikliği nedeniyle son yıllarda uzay keşiflerinde ve araştırmalarında büyük kazanımlar elde eden Çin ve ABD'nin gölgesinde kaldı. Şimdi ise Çin ile birlikte Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını açıkladı.

  • Trump'ın uzay kararına Rusya'dan tepki!

    Dünya, 08 Nisan 2020

    Trump'ın uzay kararına Rusya'dan tepki!

    Trump, uzay kaynaklarının kullanımına izin veren kararnameyi imzaladı. Kararname, uzaydaki su ve maden kaynaklarının özel şirketler ve şahıslarca kullanımına izin veriyor. Kremlin, Trump'ın uzay kararnamesine tepki gösteren bir açıklama yayınladı

  • "Mikrodalga modüllerinin" uzay testleri başarıyla tamamlandı

    İş-Yaşam, 02 Aralık 2018

    "Mikrodalga modüllerinin" uzay testleri başarıyla tamamlandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ASELSAN tarafından geliştirilen uydu ve uzay teknolojilerinde kullanılacak mikrodalga modüllerinin uzay testlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti

  • Trump'ı ikna etti, uzay rotası sil baştan çizildi

    Teknoloji, 08 Ocak 2018

    Trump'ı ikna etti, uzay rotası sil baştan çizildi

    ABD Başkanı Donald Trump’ın NASA’ya verdiği yeni uzay görevinin arkasından Elon Musk çıktı

  • Uzayda bekleyen 10 bin katrilyon dolar!

    Teknoloji, 09 Haziran 2017

    Uzayda bekleyen 10 bin katrilyon dolar!

    Uzay bilimleri teknolojisi geliştikçe sınırlı kaynaklarımızın dış dünyadan tedarik edilmesiyle ilgili teoriler de gelişiyor. NASA'nin 16 Psyche projesindeki asıl niyetinin 10 kentilyonluk metal rezervi olduğu iddia ediliyor

  • Uzay faaliyetlerini düzenleyen anlaşmaya 7 ülkeden imza

    Dünya, 14 Ekim 2020

    Uzay faaliyetlerini düzenleyen anlaşmaya 7 ülkeden imza

    Uzayda yapılacak yeni keşif ve faaliyetlerde ortak hareket etmek üzere 7 ülke, ABD tarafından hazırlanan "Artemis Anlaşmaları" isimli belgeye imza atma kararı aldı

  • En dikkat çekici 10 uzay keşfi

    Yaşam, 17 Mayıs 2014

    En dikkat çekici 10 uzay keşfi

    Uzaya bakış açınız artık eskisi gibi olmayacak...