Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Vegan et Haberleri, Güncel Vegan et haberleri ve Vegan et gelişmeleri

Vegan et haberleri

Son dakika Vegan et haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vegan et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vegan et haber sayfamızda...
  • Vegan yaşam çocuk gelişimini olumsuz etkiler mi?

    Yaşam, 30 Nisan 2023

    Vegan yaşam çocuk gelişimini olumsuz etkiler mi?

    Çocukların vegan yetiştirilmesi konusu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanları ikiye bölüyor. Vegan beslemek sağlık açısından doğru mu? Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Sultan Kaba, vegan beslenme hakkında bilgiler verdi.

  • Vegan olmak sağlığa yararlı mı?

    BBC, 03 Eylül 2022

    Vegan olmak sağlığa yararlı mı?

    Hayvansal gıdaları tamamen dışarıda bırakan vegan beslenme diyetine duyulan ilgi günden güne artıyor. Bunun nedenlerinden biri de vegan olmanın daha sağlıklı olarak görülmesi. Peki vegan olmak gerçekten de daha mı sağlıklı?

  • Çocukların vegan beslenmesi sağlıklı mı?

    BBC, 02 Haziran 2022

    Çocukların vegan beslenmesi sağlıklı mı?

    Dünyanın birçok bölgesinde, çok sayıda insan vegan diyete geçmeyi seçiyor, insanların seçimini etkileyen unsurlar genellikle hayvan hakları, iklim krizi ve sağlık yararları oluyor. Peki çocukların vegan olarak büyütülmesi sağlıklı mı? Vegan aileler, Hindistan mutfağından neler öğrenebilir?

  • Vegan yaşam çocuk gelişimini olumsuz etkiler mi?

    Yaşam, 25 Nisan 2022

    Vegan yaşam çocuk gelişimini olumsuz etkiler mi?

    Çocukların vegan yetiştirilmesi konusu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanları ikiye bölüyor. Vegan beslemek sağlık açısından doğru mu? Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Sultan Kaba, vegan beslenme hakkında bilgiler verdi.

  • Vegan beslenme nedir?

    Sağlık, 17 Nisan 2021

    Vegan beslenme nedir?

    Vegan beslenme nedir? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tüm hayvansal kaynaklı besinleri beslenmeden çıkarıp tam tahıllar, sebzeler, meyveler ve yağlı tohumları öne çıkaran beslenme türüdür. Peki, vegan beslenme nasıl yapılır? İşte veganlıkla ilgili tüm merak edilenler..

  • Vegan beslenme nedir?

    Gündem, 16 Nisan 2021

    Vegan beslenme nedir?

    Vegan beslenme nedir? Soruları ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın, "Vegan besleniyorum. Bugün 6. günüm, 7'de uyandım. Bu bir mucizedir" açıklamasında bulunmasının ardından merak konusu oldu. Peki, vegan beslenme nasıl uygulanmalı? İşte veganlıkla ilgili tüm merak edilenler...

  • Vegan beslenme nedir?

    Sağlık, 15 Nisan 2021

    Vegan beslenme nedir?

    Vegan beslenme nedir? Soruları ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın, "Vegan besleniyorum. Bugün 6. günüm, 7'de uyandım. Bu bir mucizedir" açıklamasında bulunmasının ardından merak konusu oldu. Peki, vegan beslenme nasıl uygulanmalı? İşte veganlıkla ilgili tüm merak edilenler..

  • Vegan ve vejetaryenler dikkat!

    BBC, 05 Eylül 2019

    Vegan ve vejetaryenler dikkat!

    Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre vegan ve vejetaryen beslenenlerde, et yiyenlere kıyasla kalp rahatsızlıklarının görülme riski daha az. Ama uzmanlar 'vitamin eksikliği' nedeniyle felç riskinin ise yüksek olduğunu söylüyor.

  • Köpeklerini vegan olarak yetiştiren kadın: İki köpeğim de sağlıklı ve mutlu

    BBC, 21 Şubat 2019

    Köpeklerini vegan olarak yetiştiren kadın: İki köpeğim de sağlıklı ve mutlu

    Avustralya'nın Adelaide kentinde, vegan bir kişi, iki köpeğini de vegan olarak yetiştirdi. Lea McBride, Darcy ve Emilie adlı golden retriever cinsi köpeklerinin son derece sağlıklı olduğunu söylüyor.

  • Beyonce bedava bilet verirken, vegana bulaşılır mı?

    Dünya, 08 Şubat 2019

    Beyonce bedava bilet verirken, vegana bulaşılır mı?

    ABD’nin Super Bowl şenliği geçti ama maçın kendisi kadar heyecanla beklenen reklamlarla ilgili tartışmanın harareti henüz geçmedi. Özellikle de vegan topluluğunu kızdıran Hyundai’nin şu asansörlü reklamı. Beyonce ve Jay Z'nin vegan olana ömür boyu bedava konser bileti verdiği ortamda trende aykırı reklam, küçük bir trafik kazası oldu. Vegan mönüyü, sıkıcı baba diskuru ve hatta dişçi koltuğuyla bir tutan senaryoya veganlar söylendi; “Sizde hiç mizah duygusu yok mu?” diyenler de onlara söylendi. Veganları kızdırmak için etli görüntüler paylaşıldı ama o etler gezegenin geleceğini tehdit ediyor. Habertürk yazarı Ayşe Özek Karasu yazdı

  • Papa'ya milyon dolarlık bağış teklifi: '40 gün vegan ol'

    BBC, 06 Şubat 2019

    Papa'ya milyon dolarlık bağış teklifi: '40 gün vegan ol'

    Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'ya, Ortodokslar dışındaki Hristiyanlar'ın Paskalya öncesinde 40 gün oruç tuttuğu Büyük Perhiz'de vegan olması karşılığında 1 milyon dolar bağış teklif edildi.

  • Asırlık Türk tekstil şirketi vegan üretime başladı

    İş-Yaşam, 23 Ocak 2019

    Asırlık Türk tekstil şirketi vegan üretime başladı

    Test süreçlerini tamamlayıp Avrupa Vejetaryen Birliğince verilen "V-Label" sertifikasını alarak vegan kumaş üretimi gerçekleştiren Bursalı firma, bu alandaki birikimini ev tekstiline aktardı. Firmanın yönetim kurulu üyesi İhsan İpeker, "Uyku teknolojileri üzerine konsantre olduk. Son haliyle buna da vegan uyku teknolojileri diyoruz. Bu yönde ürünler geliştirdik ve dünyada bunlara ürün bazında V-Label sertifikası alan ilk firma konumundayız" dedi

  • Fransa'da kasaplara saldıran vegan aktivistlere gözaltı

    BBC, 12 Eylül 2018

    Fransa'da kasaplara saldıran vegan aktivistlere gözaltı

    Fransa'da bir hafta içinde kasaplara, McDonald's restoranına, peynir dükkanına saldıran vegan aktivistlerden altısı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan beşi serbest bırakılırken, biri Aralık'ta duruşmaya çıkacak.

  • "İnancım gereği vegan olamam!"

    Fiskos, 05 Ağustos 2018

    "İnancım gereği vegan olamam!"

    Rockçı Haluk Levent, "Muhafazakar mısınız?" sorusuna "İnançlı bir adamım. Ama bana kimse ibadetimi soramaz. Çünkü bu benim özelim. İbadetin gizlisi makbuldür. Ama bana “Vegan mısın?” diye sorarsan cevabını veririm" yanıtını verdi. Bunun üzerine "Vegan mısınız?" sorusu yöneltilince Haluk Levent, "İnançlı bir adam olmasaydım vegan olabilirdim. İnançlarımda Allah'ım bana kurban eti vermiş, bunu yok sayamam, vegan değilim" şeklinde konuştu

  • Fransa Kasaplar Federasyonu 'vegan terörüne' karşı devleti göreve çağırdı

    BBC, 27 Haziran 2018

    Fransa Kasaplar Federasyonu 'vegan terörüne' karşı devleti göreve çağırdı

    Fransız kasaplar hükümete bir mektup yazarak militan veganlara karşı koruma talep etti ve onları ülkenin et kültürüne zarar vermeye çalışmakla suçladı. Fransa Kasaplar Federasyonu çok sayıda kasabın duvarlarına et karşıtı grafiti ve yazılama yapıldığını, dükkanların taşlandığını açıkladı. Federasyon başkanı ise vegan eylemlerini terörizme benzetti.

  • Vegan mutfağının yeni başkenti neresi?

    Sağlık, 14 Ekim 2017

    Vegan mutfağının yeni başkenti neresi?

    Prof. Dr. Temel Yılmaz, Gazete Habertürk'teki köşesinde vegan mutfağını ve vegan mutfağının merkezini kaleme aldı

  • Fast-food'da etsiz hamburger dönemi

    Girişimcilik, 31 Temmuz 2019

    Fast-food'da etsiz hamburger dönemi

    Yapay etten ürettiği hamburgerler ile geniş bir kullanıcı kitlesi elde eden ABD merkezli girişim Impossible Foods, ülkenin en büyük et üreticilerinden OSI Group ile işbirliğine gitti. Ürünleri bir süredir çeşitli fast-food zincirlerinde de satılan şirket, işbirliği kapsamında OSI Group tesislerine yatırım yapacağını ve bitki özlü hamburger köftelerini bu tesislerde üretmeye başlayacağını açıkladı. Bitkisel özlü hamburgerlerin, yakın bir zaman içinde ABD'deki 7 bin Burger King restoranında satılması bekleniyor

  • İskender'in veganı olur mu?

    Yaşam, 20 Temmuz 2014

    İskender'in veganı olur mu?

    İstanbul'da yeni vegan restoranları açılıyor, ilk vegan yemek programı çekiliyor... Veganlık yaygınlaşıyor; beraberinde tartışmaları da getiriyor...