Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Yoga faydaları Haberleri, Güncel Yoga faydaları haberleri ve Yoga faydaları gelişmeleri

yoga faydaları haberleri

Son dakika yoga faydaları haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoga faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoga faydaları haber sayfamızda...
  • Vazelinin kaşa ve saça faydaları

    Sağlık, 03 Şubat 2024

    Vazelinin kaşa ve saça faydaları

    Günümüzde yaygın olarak cilt bakım ürünleri arasında bulunan vazelin, aslında 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanan köklü bir tarihe sahiptir. Robert Augustus Chesebrough tarafından keşfedilen vazelin, petrol türetilen bir üründür ve özellikle cilt bakımında kullanıldığı gibi, son dönemlerde kaş ve saç bakımında da dikkat çekiyor. İşte, Vazelinin Kaşa ve Saça Faydaları: Vazelin Saça ve Kaşa Sürülür Mü, İyi Gelir Mi? sorularının cevapları.

  • Enginarın sağlığa faydaları

    Sağlık, 31 Ocak 2024

    Enginarın sağlığa faydaları

    Enginarın tükettiğimiz kısmı aslında bir çiçeğin açmadan önceki tomurcuğudur. Çiçek açtıktan sonra enginar, mor bir çiçek halini almaktadır. Akdeniz kökenli olan bu bitki, tıbbi özellikleri itibariyle yüzyıllardır kullanılmaktadır. Enginarın sağlığa faydaları - Enginar neye iyi gelir, faydaları ve zararları nedir? İşte, detaylar

  • Keçiboynuzu faydaları

    Sağlık, 31 Ocak 2024

    Keçiboynuzu faydaları

    Keçiboynuzu özü, doğanın sunduğu bir armağan olarak kabul edilen ve geleneksel tıpta yıllardır kullanılan bir besin takviyesidir. Coratella sativa ailesine ait bir bitki olan keçiboynuzunun özü, besin değeri yüksek ve çeşitli sağlık yararlarına sahip olarak bilinir. Bu öz, enerji kaynağı, lif, antioksidanlar ve çeşitli mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Keçiboynuzu özü faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından da pek çok kez dile getirilmiştir.

  • Yoga nedir, ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

    Sağlık, 21 Şubat 2023

    Yoga nedir, ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

    Yoga gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih edilen bir egzersiz ve meditasyon türüdür. Gündelik yaşamın koşturmacası herkesi çok fazla yorduğundan fiziki ve psikolojik anlamda dinlenmek çok daha değerli görülmektedir.

  • Bademin bilinmeyen faydaları

    Sağlık, 11 Ocak 2023

    Bademin bilinmeyen faydaları

    Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmez kuruyemişlerinden biri olan badem, insan sağlığına sunduğu katkılar ile şaşırtmaya devam ediyor. Badem ağacında yetiştirilen bu yemiş türü bilimsel çalışmalarda ise Prunus Dulcis olarak adlandırılıyor. Yetiştirildiği bölgeler Kuzey Afrika, Orta Asya, Hindistan ve Ortadoğu olan badem, farklı bölgelerde yoğun olarak yetiştirilebildiği için tüketimde de oldukça rağbet görüyor.

  • Ayvanın bilinmeyen faydaları

    Sağlık, 11 Ocak 2023

    Ayvanın bilinmeyen faydaları

    Özellikle soğuk kış günlerinde meyve tüketimi kişiler arasında daha yoğun bir şekilde tüketilir. Sağlığa iyi gelen, bağışıklığı güçlendiren meyveler de ön plana çıkar. Ayva da bunlardan biridir. Kış meyvesi olan, hem taze olarak hem de tatlısı yapılabilen ayvanın sağlığa pek çok faydası bulunur. Ayvanın en bilinen faydaları arasında sindirime ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri vardır.

  • Kiraz sapının bilinmeyen faydaları

    Sağlık, 11 Ocak 2023

    Kiraz sapının bilinmeyen faydaları

    Kiraz bahar aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Gülgiller ailesinden biri olan ve ağaçta yetişen bu lezzetli meyve antioksidan deposudur. Türkiye’de de en çok Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde yetiştirilen kiraz tatlılarda ve içeceklerde de yoğun olarak kullanılır. Son zamanlarda ise kirazın kendisinden daha çok sapı ön plana çıkmaya başladı. Özellikle zayıflamak isteyen kişiler tarafından yoğun olarak araştırılan kiraz sapı hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

  • Filtre kahvenin faydaları

    Sağlık, 11 Ocak 2023

    Filtre kahvenin faydaları

    Kahve içmek hemen hemen herkesin gün içinde severek tükettiği içeceklerden biridir. Yüzlerce çeşidi olan kahveden en çok tercih edileni ise filtre kahvesidir. Türkiye’de de yoğun olarak tüketilen filtre kahve hem yemeklerden önce hem de yemeklerden sonra severek tüketilmektedir. Sağlığa sunduğu faydalar ile kişiler tarafından dikkat çeken filtre kahve hakkında merak edilenleri ise sizler için yazımızda bir araya getirdik.

  • Mor lahananın faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Mor lahananın faydaları

    Mor lahana halk arasında kırmızı lahana olarak da adlandırılır. Salatalarda ve turşularda kullanılan mor lahana sağlık açısından oldukça faydalıdır. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı da güçlendiren mor lahananın insan sağlığına olan faydaları ise mor lahana hakkında yapılan araştırmaların artmasına yol açmıştır.

  • Kestane balının faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Kestane balının faydaları

    Hem sağlıklı hem de lezzetli olan ve sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz şekeri de almamızı sağlayan balın faydaları saymakla bitmiyor. Ülkemizin pek çok bölgesinin kendine has ballarının olduğunu biliyoruz. Özellikle Bursa, Kastamonu, Artvin, Ardahan gibi Karadeniz ikliminin baskın olduğu bölgelerde üretildiği bilinen kestane balının faydalarını öğrendiğiniz zaman şaşıracaksınız. Kestane ağaçlarının çiçeklendiği dönemlerde bu çiçeklere konan arıların ürettiği kestane balı yoğun kıvamı ve koyu rengiyle dikkat çeker.

  • Vazelinin faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Vazelinin faydaları

    Çocukluk hatıralarımıza yerleşen, anneannelerimizin ya da babaannelerimizin evinde gördüğümüz vazelin kutularını hatırladınız mı? Bir zamanlar evlerdeki genel bakım ürünlerinden biri olan vazelin kozmetik ürünlerinin çoğalmasıyla birlikte bugün sadece anneanneler ve babaanneler tarafından kullanılıyor gibi gözükse de aslında hala çok fazla kullanılan kozmetik ürünleri arasında yer alıyor. Beyaz ya da sarı rengi ve yapışkanımsı katı görünümüyle çoğumuzun hafızasında çatlak kremi olarak yer alsa da Vazelin Faydaları ile bugün hala hayatımızın çok geniş bir alanında karşımıza çıkan ürünlerden biri.

  • Matcha çayının faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Matcha çayının faydaları

    Çay sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yoğun olarak tüketilen sıcak bir içecektir. Ancak bazı çaylar hem içerikleri hem de faydaları ile ayrışarak dikkat çekmektedir. Bu çaylardan birisi olan matcha çayı yeşil çay türüdür. Ufalanan çay anlamına gelen matcha çayı özel işlemler uygulanarak kurutulur. Kurutulması için toplanan çay yapraklarının oksitlenmeden ağaçtan toplanması çayın içeriğinin kaybolmamasını sağlayan etkenlerden biridir.

  • Kantaron otu faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Kantaron otu faydaları

    Bitkilerin büyülü dünyasına bir kere girdiğiniz zaman oradan çıkmak pek mümkün olmuyor. Bugün modern eczacılığın gücü ve güvenilirliği elbette sorgulanamaz ancak bitkilerin gücü de geçmişten bugüne sağlık çalışmaları için vazgeçilmez bir yere sahiptir. Doğada kendiliğinden yetişen pek çok bitkinin var olduğunu biliyoruz. Bu bitkiler çeşitli böceklerin ve rüzgarın etkisiyle kendi kendilerine çoğalmaya devam ediyor. Köylerde ya da ormanda yapılan doğa yürüyüşlerinde gördüğümüz pek çok bitkiyi tanımadığımız için faydaları ve zararlarını bilemiyoruz. Bir bitkiyi tanımak aynı zamanda sağlık açısından ondan nerelerde faydalanabileceğimizi de bilmemizi kolaylaştırıyor. Doğanın gizli mucizelerinden biri de kantaron otudur. Gerek yağı ile gerek çağı ile pek çok rahatsızlığın bitkisel tedavisinde kantaron otu ile karşılaşırız.

  • Lavanta yağının faydaları...

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Lavanta yağının faydaları...

    Lavanta hoş kokusu ile hem ev parfümlerinde hem de kişisel parfümlerde sıkça tercih edilen bir konudur. Kozmetik sektörünün en çok kullanılan bitkilerinden biri olan lavana aynı zamanda sağlık için de oldukça fayda sağlar. Çay ve tütsü olarak kullanılan lavantadan yağ da elde edilir. Lavanta yağı ruhsal sağlıktan cilt hastalıklarına kadar pek çok alanda fayda sağlar. Bu yüzden kişiler tarafından faydaları ve nasıl kullanılacağı merak konusu olmaya devam etmektedir.

  • Turşu suyunun faydaları...

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Turşu suyunun faydaları...

    İnsanoğlu, geçmiş zamanlardan bu yana sağlık için pek çok farklı yöntem kullanmıştır. Doğanın sunduğu farklı besinler ve bu besinlerin değerleri sağlığa pek çok fayda sunmaktadır. Bunlardan biri de turşudur. Turşu farklı sebzeler ve sirke ile yapılan ve probiyotik özelliği çok yüksek olan bir besindir. Turşu suyunun faydaları Canan Karatay tarafından da bir dönem sıkça dile getirilmiş ve kişiler tarafından tüketimine yoğun talep gerçekleşmiştir.

  • A Vitamini faydaları neler?

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    A Vitamini faydaları neler?

    Vitaminler insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Vitaminler takviye olarak dışarıdan alınabileceği gibi doğal besinlerde de yer alır ve düzenli tüketim ile vücudun ihtiyacı olan vitaminler karşılanır. Vitaminler vücudu hastalıklara karşı korur. Dışarıdan gelen etkenlere karşı bariyer görevi görür. İnsan sağlığı için en önemli vitaminlerden biri de A vitaminidir. A vitaminin en yoğun bulunduğu besin havuçtur. Özellikle göz sağlığı için çok önemli bir vitamin olan A vitamini kemik sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda etkilidir.

  • Kara lahananın faydaları...

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Kara lahananın faydaları...

    Yeşil bitkiler arasında karalahana tam bir vitamin deposudur. Türkiye’de özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun olarak kullanımı karşımıza çıkar. Salatadan çorbaya ve sarma yemeklerine kadar pek çok alanda Türk mutfağında kullanılan karalahana, son dönemlerde zayıflamak isteyen kişiler tarafından da detoks suları içerisinde kullanılır. Biz de sizler için hazırladığımız bu yazımızda karalahana faydaları hakkında bilinmesi gerekenleri paylaşacağız.

  • İşkembe çorbasının faydaları

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    İşkembe çorbasının faydaları

    Sakatat Türk toplumunda sıkça tüketilir. Sağlığa da yararlı olduğu bilinen sakatat türlerinden en çok tercih edilen ise işkembe çorbasıdır. İşkembe çorbası kişiler tarafından günün her saatinde tüketilmektedir. Özellikle yoğun sarımsak ile tüketilen bu sakatatın doğal bir antibiyotik görevi gördüğü bilinmektedir. İşkembe çorbasının yapımında sığır işkembesi tercih edilir. Ağır bir kokusu olan işkembe çorbası yoğun baharatlar ile tüketilse de sağlık için az baharatlı tüketilmesi önerilmektedir.

  • İşte bilinmeyen faydalarıyla Glutamin

    Nedir, 26 Ocak 2021

    İşte bilinmeyen faydalarıyla Glutamin

    Düzenli spor yapanlar ve vücut geliştirme ile ilgilenenlerin epey aşina olduğu glutamin, kas sisteminin büyük bir çoğunluğunu oluşturan aminoasitlerden biridir. Yüksek kondisyon gerektiren ağır spor antrenmanları hücredeki glutamin depolarının azalmasına neden olur. Sporla uğraşan insanların dışarıdan glutamin takviyesi almasının başlıca sebebi de budur. Her amino asit gibi glutaminin de vücutta belli görevleri bulunur. Vücuda güç ve dayanıklılık sağlayan Glutamin faydaları ve zararları nelerdir? Glutamin kullanmak zararlı mı?

  • Folik asidin faydaları nelerdir?

    Nedir, 26 Ocak 2021

    Folik asidin faydaları nelerdir?

    Folik asidin faydaları nelerdir? Sorusu özellikle anne adayları tarafından merak ediliyor.Adını yaprak anlamına gelen “folium”dan alan folik asidin faydaları saymakla bitmiyor! Peki, folik asidin faydaları nelerdir? İşte hamilelikte folik asit yararları

  • Uykusuzluk ve sürekli yorgunluk için yoga pozları

    Yaşam, 13 Mayıs 2014

    Uykusuzluk ve sürekli yorgunluk için yoga pozları

    Uykusuzluk sorunu ve sürekli yorgunluk için 5 yoga pozu