Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Zencefilin zararları Haberleri, Güncel Zencefilin zararları haberleri ve Zencefilin zararları gelişmeleri

Zencefilin zararları haberleri

Son dakika Zencefilin zararları haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Zencefilin zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Zencefilin zararları haber sayfamızda...
  • Toz zencefilin faydaları

    Sağlık, 03 Şubat 2024

    Toz zencefilin faydaları

    Zencefil, kökleri kullanılan bir bitki olup, tarihi Asya kökenli ve binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Bu özel bitkinin tarihi, özellikle Çin ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde, geleneksel tıp sistemlerinde yer alarak zengin bir geçmişe sahiptir. Zencefil, öncelikle Asya ve Endonezya'nın yanı sıra Orta Doğu ve Akdeniz bölgelerinde de yetişir. Antik çağlardan beri, zencefil hem lezzet verici özellikleri hem de sağlık yararları nedeniyle çeşitli kültürlerde önemli bir rol oynamıştır. Peki toz zencefil kullanımı nasıl yapılmalıdır? İşte, toz zencefil faydaları ve zararları neler? Sorularının cevapları.

  • Atom çayının mucize faydaları

    Sağlık, 02 Şubat 2024

    Atom çayının mucize faydaları

    Atom çayı, geleneksel bitkisel karışımların modern bir yorumu olarak dikkat çeken, özellikle soğuk kış günlerinde popüler olan bir içecektir. Peki, atom çayı gerçekten neye iyi gelir, zayıflatma konusunda etkili midir ve sağlığa hangi faydaları sunar? Bu çayın içeriğinde neler bulunur ve olası zararları nelerdir? İşte detaylar...

  • Mesir macunu faydaları nelerdir

    Sağlık, 01 Şubat 2024

    Mesir macunu faydaları nelerdir

    41 adet baharatın birleşiminden oluşan bu macun, ekşi ve yakıcı aynı zamanda tatlı bir tada sahiptir. 2012 yılında Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras listesine giren Mesir macunu Unesco tarafından koruma altına alınmıştır. Mesir macunu faydaları nelerdir? Mesir macunu neye iyi gelir, faydaları ve zararları nedir? İşte, detaylar.

  • Limonlu su içmenin faydaları

    Sağlık, 31 Ocak 2024

    Limonlu su içmenin faydaları

    Gün içinde enerji ihtiyacının giderilmesi için su tüketimi oldukça önemlidir. Günlük olarak tüketilen bu enerji kaynağı meyve ve sebzelerle zenginleştirilir. Bu meyvelerden biri de limondur. Limon C ve B vitamini, mineraller bakımından oldukça zengindir. Limonlu su içmenin faydaları! Limonlu su içmek neye iyi gelir, faydaları ve zararları neler? İşte, detaylar.

  • Safranın faydaları

    Sağlık, 31 Ocak 2024

    Safranın faydaları

    Safran, zencefil ailesine ait bir bitki olan Crocus sativus'tan elde edilen dünyanın en değerli baharatlarından biridir. İnci gibi parlak, kırmızı renkli ipliklerden oluşan safran, özellikle yemeklere renk ve tat katan bir malzeme olarak bilinir. Safran faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafında dile getirilmektedir. Ancak safran, sadece mutfak dünyasında değil, aynı zamanda tarih boyunca tıbbi ve kozmetik amaçlar için de kullanılmıştır. Üretimi oldukça zahmetli ve zaman alıcı olan safran, bu özel özellikleri ve benzersiz aromasıyla dünya çapında ilgi görmektedir. Peki, safran neye iyi gelir? Safran nasıl kullanılır?

  • Gribal enfeksiyonlara savaş açıyor, sivilceleri yok ediyor!

    Sağlık, 19 Ocak 2024

    Gribal enfeksiyonlara savaş açıyor, sivilceleri yok ediyor!

    Son dönemlerde hastalıkların boy göstermesiyle birlikte doğal yollardan bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklardan korunmak isteyen kişiler koruyucu yöntemler araştırmaya başladı. İşte hastalıklardan korumasıyla ünlü, bağışıklığı güçlendiren zencefil shot tarifi…

  • Bir ay boyunca her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olur?

    Sağlık, 03 Mayıs 2023

    Bir ay boyunca her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olur?

    Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan zencefilin geçmişi binlerce yıl öncesine kadar uzanıyor. Sağlığa olan faydalarıyla mucizevi etkiler sunan bu kök bitki geleneksel tıpta da sıklıkla kullanılmıştır. Düzenli tüketildiğinde hazımsızlıktan kalp sağlığına kadar birçok sağlık sorununu gidermeye yardımcı olan zencefil vücudunuz için harikalar yaratabilir! Peki, bir ay boyunca her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olur?

  • Zerdeçal ne kadar tüketilmeli?

    Sağlık, 23 Aralık 2022

    Zerdeçal ne kadar tüketilmeli?

    Zerdeçal, aynı adı taşıyan zencefil bitkisinin kurutulmuş ve öğütülmüş köküdür. Hindistan'da yaygın olarak kullanılan, kökleri koyu sarı bir bitkidir. Peki, zerdeçal ne kadar tüketilmeli? Bir günde kabul edilebilir tüketim oranı 6-8 gramdır. Bu da 1 yemek kaşığına denk gelmektedir.

  • Zencefili kimler kullanamaz?

    Sağlık, 23 Aralık 2022

    Zencefili kimler kullanamaz?

    Kış aylarının olmazsa olmazı, bin bir devası bulunan zencefilin faydaları saymakla bitmez. Zencefil ilk olarak antik Çin'in güney kesimlerinde ortaya çıktı. Oradan Hindistan'a, Maluku Adaları'na (Baharat Adaları olarak anılır), Asya'nın geri kalanına ve Batı Afrika'ya yayıldı. Bugünlerde ise, Hindistan dünyanın en büyük zencefil üreticisidir.

  • Dikkat çeken iddia: Zencefil çayı uyurken zayıflatıyor!

    Sağlık, 17 Eylül 2022

    Dikkat çeken iddia: Zencefil çayı uyurken zayıflatıyor!

    Fazla yağ ve kilosu olan kişiler, zayıflamak için çözüm yolları arıyor. İşte uyurken bile zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilen zencefil çayı tarifi...

  • Zencefilin hiç duymadığımız faydaları

    Sağlık, 16 Ocak 2023

    Zencefilin hiç duymadığımız faydaları

    Zencefil, Malezya ve Hindistan’da bahçelerde yetiştirilen kalın ve yumuşak köksaplı bir bitkidir. Mutfaklarımızda da birçok tarifin vazgeçilmez baharatıdır. Kış aylarında da genellikle tazesinden yapılan çaylar şifa deposudur. Zencefil çeşitli sektörlerde de ham madde olarak kullanılır. Zencefil balık, tavuk, kırmızı et gibi birçok farklı yemekte lezzet verici bir baharattır.

  • Yer elmasının faydaları

    Sağlık, 12 Ocak 2023

    Yer elmasının faydaları

    Ülkemizde 200 civarı yer elması çeşidi yetiştirilmesine rağmen sofralarımızda hak ettiği değeri göremeyen yer elması ay çekirdeği ailesinden gelir. Ataları Kuzey Amerika ve Kanada’ya dayanmakta olan kök sebzeler grubunda yer alır. Amerika’dan sonra Avrupa’da da yetiştirilen yer elması mutfaklarda hızlıca kendine yer açmıştır. Patates gibi vejetatif üreme sistemi ile çoğalmaktadır. Yani toprağa gömdüğümüzde önce bitki olarak toprağa tutunur.

  • Kestane balının faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Kestane balının faydaları

    Hem sağlıklı hem de lezzetli olan ve sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz şekeri de almamızı sağlayan balın faydaları saymakla bitmiyor. Ülkemizin pek çok bölgesinin kendine has ballarının olduğunu biliyoruz. Özellikle Bursa, Kastamonu, Artvin, Ardahan gibi Karadeniz ikliminin baskın olduğu bölgelerde üretildiği bilinen kestane balının faydalarını öğrendiğiniz zaman şaşıracaksınız. Kestane ağaçlarının çiçeklendiği dönemlerde bu çiçeklere konan arıların ürettiği kestane balı yoğun kıvamı ve koyu rengiyle dikkat çeker.

  • Toz zencefilin faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Toz zencefilin faydaları

    Zencefil, dünya üzerinde sağlık alanında en çok kullanılan bitkilerden biridir. Kök bitki olarak bilinen zencefil yemeklerden soslara, bitki çaylarından kozmetik ürünlerine ve ilaçlara kadar pek çok alanda kullanılır. Alternatif tıbbın vazgeçilmezlerinden olan zencefil modern tıp alanında da yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Farklı şekillerde tüketilebilen zencefilin toz hali de özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemine ve gribal hastalıklara karşı koruma sağlar.

  • Yoğurtlu zerdeçalın faydaları

    Sağlık, 09 Ocak 2023

    Yoğurtlu zerdeçalın faydaları

    Doğadaki sağlıklı maddelerin başında baharatlar gelir. Baharatlar birçok kişi tarafından kilo kontrolü sağlamak, daha enerjik ve sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok baharatın vücuda faydaları da merak konusudur. Son yıllarda ismini sıklıkla duyduğumuz zerdeçal da çokça tüketilen baharatlar arasında yer alır. İçindeki sağlığa faydalı madde olan kurkuminin açığa çıkabilmesi için yağlarla birlikte tüketilmesi gerekmektedir. Bu nedenle yoğurda eklenerek kullanımı oldukça yaygındır.

  • Hatmi çiçeğinin yararları ve yan etkileri

    Sağlık, 31 Ağustos 2020

    Hatmi çiçeğinin yararları ve yan etkileri

    Ülkemizde oldukça fazla yetişen ve güzel görünümüyle de çok sevilen hatmi çiçeği, başta soğuk algınlığı olmak üzere pek çok hastalığa şifa dağıtıyor. Ancak bazı durumlarda yan etkisi ortaya çıkabilir. Peki hatmi çiçeğinin faydaları nelerdir? Hatmi çiçeğinin zararı var mıdır? Yan etkileri nelerdir?

  • Baharatta 'demir tozu' tehlikesi! Kanser nedeni...

    Sağlık, 13 Temmuz 2020

    Baharatta 'demir tozu' tehlikesi! Kanser nedeni...

    Sumağa yaprak tozlarının, bazı baharatlara ise demir tozunun katıldığını söyleyen Diyetisyen Pınar Süleymanoğlu, "Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor" dedi

  • Kapış kapış satılıyor! Uzmanlar ise zararları konusunda uyarıyor!

    Sağlık, 27 Ekim 2017

    Kapış kapış satılıyor! Uzmanlar ise zararları konusunda uyarıyor!

    Aktarların, doğal olduğu için zararı olmadığını iddia ettiği kış çaylarını, uzmanlar bu kadar çok bitkinin bir araya gelmesinin zararlı olacağını söyleyerek reddediyor

  • Zencefilin faydaları nelerdir?

    Sağlık, 24 Eylül 2018

    Zencefilin faydaları nelerdir?

    Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...